|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Decyzja do podjecia...
dziewczyny powiedzcie co zrobilybyscie w mojej sytuacji bo co 5 minut zmienaim zdanie i nie wiem juz co robic
![]() mieszkam w anglii. od prawie lat pracuje w jednej firmie, gdzie 3 meisiace temu awansowalam(ale nie jestem zadnym menagerem czy cos, mniejszy awans, jestem tak jakby brygadzista malego zespolu czy cos w tym stylu) lubie swoja prace,jestem do niej przyzwyczajona. wyslano mnie na roczny kurs, ktory wlasnie zaczynam. po nim moge, czkolwiek nie msuze awansowac dalej, juz n asystenta menagera. ale tak jak mowie moga mnie awansowac al enie musza. nie wiadomo. i pojawia sie problem: praca jest w miejscu gdzie nie ma publicznego pransportu, mamy busa firmowego , i maja zlikwidowac tego busa niestety z poczatkiem przyszlego roku. i jestem w kropce.mam 2 wyjscia: -opcja pierwsza- nie mam prawka ani auta.tutaj sa troche inne zasady , moglabym kupic jakiegos grata, za 300 czy 400 funtow, wziasc pare lekcji, co daje kolejne 200 funtow i uczyc sie jezdzic ,placac przy tym wyokie ubezpieczenie bo pewnie i 100 na meisiac bp moda jestem. wiec sprawa nie ebdzie tania(nie zarabiam kokosow, mam jakies 850-900 na reke meisiecznie, do tego studiuje i sama opacam studia) i dojezdzac do pracy,uczestniczyc w kursie i moze kiedys tam dostac lepsza pozycje -opcja druga-szukam innej pracy.ale ta prygadzistka jestem krotko wiec raczej musialabym sie zdegradowac i niestety zaczynac wszytsko od poczatku. wiadomo jak jest z wyrobieniem sobie opini w nowym meisjcu pracy-wszystko trwa.znalesc prace blizej miejsca zamieszkania i chodzic pieszo czy busem miejskim. ale to wiaze sie z tym ze bede zarabiac mniej<w granicach 750-800 miesieczne) zrezgnuje z tego kursu, stres w zwiazku z zmiana pracy itp co byscie zrobily?? czas goni, i musze sie zdecydowac albo na prawko albo szukac intensywnie pracy, bo wiadomo ze grudzien jest okresem martwym na rynku pracy...
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Decyzja do podjecia...
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Popytaj współpracowników czy dałoby się zgadać na wspólne dojazdy, dopłaciłabyś im do benzyny. Jesteś jedyna w firmie bez prawa jazdy?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie nie jestem jedyna bez prawka
![]() czesem juz teraz z kims sie zabieram oczywiscie, i pieniadze ktore place za bilet na busa firmowego daje tej osobie i po rpoblemie. jedna rzecz neistety nie pzowala sie z kims dogadac:nikt z pracownikow nie ma stelago grafiku. mamy 3 smiany: na 7, na 10 i na 15. i sa przeplatane. i nie ma nikogo kto ma zawsze taka zmiane jak ja, a nawet jesli juz dogadam sie z kilkoma osobami z autem zeby sie zabierac jak pasuje to zawsze trafi sie taki 1 czy 2 dni gdzie nie jedzie nikt albo ma pelne auto itp
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A jak sobie poradza ci bez prawka? Moze się zgadać i grupą iść do przełożonego z problemem?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z busa lacznie kozysta okolo 50-70 osob. roznie zalezy od dnia. ludzie sie bulwersuja,mamy spotkania z menagerka glowna ale to nic nie daje, ona twierdzi ze musimy sie jakos zorganizowac sami. a ludzie? narazie kazdy tylko gada. zdania sa podzielone. ale sprawa beznadziejna bo w firmie duzo par jest z 15 pewnie ![]() polowa deklaruje ze szuka innej pracy, inni Ci co maja prawko kupuja jakies 4 kola i wio z tym ze wiekszosc z nich nie jest brygadzistami,ma nizsza stawke , i na ten kurs caly ida tez tylko 3 osoby w sumie z calej firmy. wiec wiekszosc bez problemu znajdzie prace w restauracjach czy sklepach, na tych samych stanowiskac, za te same pienaidze badz minimalnie mneijsze,ale za to zero stersu o dojazd...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli nie, to rób prawko. przyda się. bardzo cenię sobie niezależność, pewnie dlatego tak radzę. a praca - jeśli satysfakcjonująca - to nie ma co zmieniać. rozwijaj się, korzystaj z nadarzającej się okazji (kurs) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do robienia prawka: uczyć się jeździć możesz tylko z kimś kto ma prawo jazdy od 3 lat (o ile się nei mylę). Poza tym zostaje nauka jazdy z instruktorem. Nie jest to tanie, ale warto. Taniej i szybciej można kwestię załatwić robiąc uprawnienia na skuter czy cos takiego. W między czasie szukałabym dojazdów z kimś.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.