|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czym się różni Chanel No.19 od CHANEL No. 19 POUDRE
Witam wszystkich.
To mój pierwszy wpis na tym forum,więc proszę o wyrozumiałość z mojej niewiedzy ![]() Problem,jak w temacie. Chciałem kupić te perfumy żonie na urodziny i nie wiem, które wybrać. Proszę o pomoc PS Gdzie kupię najtaniej orginalne i czy Pan o nicku "indizio-perfumy" z allegro jest wiarygodnym sprzedawcą-jeżeli ktoś akurat ma wiedzę na ten temat,prosze się podzielić Darek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czym się różni Chanel No.19 od CHANEL No. 19 POUDRE
Witaj,
w wielkim skrócie - wersja Poudre jest zdecydowanie bardziej "nowoczesna", nie czuć tej "nuty retro", która w klasycznej Dziewiętnastce nie każdemu będzie odpowiadać. Jeśli miałbym wybierać, wybrałbym Poudre, zdecydowanie ![]() Wątki o wiarygodnych perfumeriach i sprzedawcach masz podwieszone u góry, na stronie głównej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poudre są zdecydowanie słodsze, a klasyczna 19 jest bardziej wytrawna, niesłodka i wetiwerowa.
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2013-10-31 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Teraz mam problem, które bardziej się będą żonie podobać. Zrobię zwiad u córki i wtedy wybiorę. Pozdrawiam Darek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu jest klasyk wg nut: http://www.fragrantica.com/perfume/C...EDP-12345.html A tu poudre: http://www.fragrantica.com/perfume/C...dre-12424.html
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2013-11-01 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedna uwaga, na mnie 19stka klasyczna trwa cały dzień albo dłużej, nawet prysznic przetrwa, a pudrowa znika prędko... Ale u każdego jest inaczej, najlepiej, aby Żona potestowała sama. Ja zdecydowanie wolę klasyka, to jeden z unikatów wśród zapachów mainstreamowych, ale właśnie przez ten swój charakter jest trudny, zdecydowanie nie dla każdego i nie do kupowania w ciemno.
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.