|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 1
|
Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
Witam
![]() Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby? Co trzeba dodać żeby po usmażeniu była soczysta? Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-07
Wiadomości: 393
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
Ja rybkę paruję w paroważe
Wychodzi soczysta i smaczna.Jeśli chodzi o smażenie to wpierw rybę marynuję (cytryna,czosnek,przypraw y) a potem smażę na patelni bez oleju ![]() Gotową polewam odrobiną oleju lnianego
__________________
***Distract me, please...***
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Cambridge
Wiadomości: 1 320
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
ja poprostu sole i pieprze i na patelnie ją. Soczysta bedzie jak jej nie przesmazysz. W zależnosci od grubosci filetu, ja smaże rybe około 1-2 minuty z każdej strony. Jeżeli bedziesz ją przetrzymyważ za długo na ogniu to wyjdą wióry.
Cytrynką kropie dopiero na talerzu
__________________
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 8 064
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
Ja polecam rybę z piekarnika. Najlepiej wychodzi oczywiście ze świeżej, a nie z tzw. "glazurowanych" filetów. Kładę ją na folię (nie zawijam), solę, pieprzę, kropię sokiem z cytryny i daje do środka kilka wiórek masła. Wychodzi idealnie soczysta i pyszna.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 90
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-02
Lokalizacja: Świdnik
Wiadomości: 969
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 8 064
|
Dot.: Macie jakiś prosty sposób na usmażenie ryby?
Fajnie się smaży też na patelni do grillowania. Zupełnie bez tłuszczu. Tylko, że to niestety nie dotyczy glazurowanych filetów, bo się rozpadają. Ja tak grilluję zazwyczaj łososia w dzwonkach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.








