cywilny z obcokrajowcem-dylematy świadkowej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 14:16   #1
ixi_84
Raczkowanie

Exclamation

cywilny z obcokrajowcem-dylematy świadkowej

Dziewczyny, jeżeli dubluje temat, to przepraszam, ale nie dokopałam się do takiego wątku. Będę wdzięczna za każdą radę- moja siostra wychodzi za mąż za miesiąc za obcokrajowca. Poprosiła mnie o świadkowanie na cywilnym (biorą tylko cywilny), więc jako świadkowa czuję sie odpowiedzialna za organizację najskromniejszego chociażby wieczoru panieńskiego. Jej Narzeczony przyjechał do Polski niedawno, nie ma tu żadnych znajomych, nie mówi po polsku.. Myślę zatem, że nie wypada zostawiać Go samemu sobie, pomyśłałam, że może po prostu skromnie i w otoczeniu najbliższych przyjaciół zrobić coś miłego dla tej Pary, jakieś małe przyjęcie dla Dwojga, wspólny wieczór. co myślicie? poradźcie coś proszę. Macie jakieś pomysły? może Ktoś był w podobnej sytuacji?
ixi_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 15:49   #2
Stysik
Zakorzenienie

Dot.: cywilny z obcokrajowcem-dylematy świadkowej

Cytat:
Napisane przez ixi_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli dubluje temat, to przepraszam, ale nie dokopałam się do takiego wątku. Będę wdzięczna za każdą radę- moja siostra wychodzi za mąż za miesiąc za obcokrajowca. Poprosiła mnie o świadkowanie na cywilnym (biorą tylko cywilny), więc jako świadkowa czuję sie odpowiedzialna za organizację najskromniejszego chociażby wieczoru panieńskiego. Jej Narzeczony przyjechał do Polski niedawno, nie ma tu żadnych znajomych, nie mówi po polsku.. Myślę zatem, że nie wypada zostawiać Go samemu sobie, pomyśłałam, że może po prostu skromnie i w otoczeniu najbliższych przyjaciół zrobić coś miłego dla tej Pary, jakieś małe przyjęcie dla Dwojga, wspólny wieczór. co myślicie? poradźcie coś proszę. Macie jakieś pomysły? może Ktoś był w podobnej sytuacji?
Bardzo dobry pomysł ostatnio i tak bardzo popularne są wieczory kawalersko- panieńskie więc w tym przypadku wydaje mi się że to dobry pomysł
fajnie że pomyślałaś o narzeczonym siostra będzie wdzięczna na pewno

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 23:01   #3
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł ostatnio i tak bardzo popularne są wieczory kawalersko- panieńskie więc w tym przypadku wydaje mi się że to dobry pomysł
fajnie że pomyślałaś o narzeczonym siostra będzie wdzięczna na pewno
z jednej strony fajna myśl, bo narzeczony siostry nie będzie siedział sam w domu, ale z drugiej - fatalna.
nie jestem zwolenniczką imprez panieńsko-kawalerskich. To jeden niepowtarzalny wieczór dla PM.
byłam kiedyś na okropnie zorganizowanym wieczorze tego typu. i było sztywno bardzo, bo ani Pm ani jej Tż nie czuli się swobodnie. wszystko było w mieszkanku starszej, wszędzie porozwieszane czerwone balony, na nich staniki i inne części garderoby
no ale to moje odczucia i negatywne doświadczenia po takiej łączonej imprezie. może zapytaj siostrę czy woli typowy panieński czy jednak coś w stylu tego, co proponujesz. oczywiście bez podawania szczegółów - jedynie uchwyć jej zdanie i w zależności od tego, jakie będzie, zorganizuj zabawę.
na pewno będzie świetnie. powodzenia

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 12:20   #4
ixi_84
Raczkowanie

maggie13 masz racje, ze wieczor panienski to zabawa tylko dla PM i Jej świty ;p jednak sytuacja wyglada tak,ze ani siostra ani tym bardziej Jej narzeczony nie pojda poszalec do klubu, nie przepadaja za takimi rozrywkami, ktore kojarza nam sie z wieczorami panienskimi/kawalerskimi, dlatego szukam innych inspiracji... a pomysl spedzenia tego wieczoru wspolnie, w mieszanym gronie wynika z ww powodu..
ixi_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 15:52   #5
molly18
Raczkowanie

No tak, ale czy skoro tz Twojej siostry nie zna tu nikogo i nie mowi po polsku, to czy na pewno bedzie sie dobrze bawil? Moze lepiej zrobic wieczor tylko dla siostry, przeciez nie musicie nigdzie wychodzic, ale tak zeby poczula ze to jednak jej panienski a nie zwykla imprezka. Jak beda same dziewczyny, jakies konkursy, to na pewno bedzie fajna niezapomniana zabawa! A swoja droga to moze i przyjaciele tz Twojej siostry tez mu zrobia kawalerski przed jego przyjazdem do Polski
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 20:25   #6
jedwabnik
Raczkowanie

jak chcesz zrobić jakoś ten wieczór panieńsko kawalerski to mi się osobiście podobają wieczory takie tematyczne np. cały na czerwono ale skoro są obie płcie to zrezygnujmy ze wszedobylskich stringów czy tam biustonoszy hawajski- kwiaty drinki takie łańcuchy na szyje z kwiatów jakiś kokosek czy coś, ogólnie jest gdzieś tam wątek wieczorów panieńskich/kawalerskich... i to nawet z tamtąd mam te pomysły, możecie też zrobić zwykłe takie spotkanie świeczki, winko bla bla bla żeby było miło. a może tan Pan Młody jest z kraju charakterystycznego i tez żeby mu było miło to muzyka w jego języku czy jedzonko albo jakieś akcenty tylko.....można im dać prezenciki jakieś wtedy żeby nawiązac do tematu ślubnowieczornopanieńskok awalerskiego- piękne słowo
jedwabnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości