|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() cywilny z obcokrajowcem-dylematy świadkowej
Dziewczyny, jeżeli dubluje temat, to przepraszam, ale nie dokopałam się do takiego wątku. Będę wdzięczna za każdą radę- moja siostra wychodzi za mąż za miesiąc za obcokrajowca. Poprosiła mnie o świadkowanie na cywilnym (biorą tylko cywilny), więc jako świadkowa czuję sie odpowiedzialna za organizację najskromniejszego chociażby wieczoru panieńskiego. Jej Narzeczony przyjechał do Polski niedawno, nie ma tu żadnych znajomych, nie mówi po polsku.. Myślę zatem, że nie wypada zostawiać Go samemu sobie, pomyśłałam, że może po prostu skromnie i w otoczeniu najbliższych przyjaciół zrobić coś miłego dla tej Pary, jakieś małe przyjęcie dla Dwojga, wspólny wieczór. co myślicie? poradźcie coś proszę. Macie jakieś pomysły? może Ktoś był w podobnej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: cywilny z obcokrajowcem-dylematy świadkowej
Cytat:
![]() ![]() fajnie że pomyślałaś o narzeczonym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem zwolenniczką imprez panieńsko-kawalerskich. To jeden niepowtarzalny wieczór dla PM. byłam kiedyś na okropnie zorganizowanym wieczorze tego typu. i było sztywno bardzo, bo ani Pm ani jej Tż nie czuli się swobodnie. wszystko było w mieszkanku starszej, wszędzie porozwieszane czerwone balony, na nich staniki i inne części garderoby ![]() no ale to moje odczucia i negatywne doświadczenia po takiej łączonej imprezie. może zapytaj siostrę czy woli typowy panieński czy jednak coś w stylu tego, co proponujesz. oczywiście bez podawania szczegółów - jedynie uchwyć jej zdanie i w zależności od tego, jakie będzie, zorganizuj zabawę. na pewno będzie świetnie. powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
maggie13 masz racje, ze wieczor panienski to zabawa tylko dla PM i Jej świty ;p jednak sytuacja wyglada tak,ze ani siostra ani tym bardziej Jej narzeczony nie pojda poszalec do klubu, nie przepadaja za takimi rozrywkami, ktore kojarza nam sie z wieczorami panienskimi/kawalerskimi, dlatego szukam innych inspiracji... a pomysl spedzenia tego wieczoru wspolnie, w mieszanym gronie wynika z ww powodu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No tak, ale czy skoro tz Twojej siostry nie zna tu nikogo i nie mowi po polsku, to czy na pewno bedzie sie dobrze bawil? Moze lepiej zrobic wieczor tylko dla siostry, przeciez nie musicie nigdzie wychodzic, ale tak zeby poczula ze to jednak jej panienski a nie zwykla imprezka. Jak beda same dziewczyny, jakies konkursy, to na pewno bedzie fajna niezapomniana zabawa! A swoja droga to moze i przyjaciele tz Twojej siostry tez mu zrobia kawalerski przed jego przyjazdem do Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jak chcesz zrobić jakoś ten wieczór panieńsko kawalerski to mi się osobiście podobają wieczory takie tematyczne np. cały na czerwono ale skoro są obie płcie to zrezygnujmy ze wszedobylskich stringów czy tam biustonoszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.