wesele w klubie i obiad dla rodziców - pytania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 19:23   #1
slonikslon
Przyczajenie

wesele w klubie i obiad dla rodziców - pytania

Równo za rok planuję ślub. Razem z mym Chłopem postanowiliśmy zrobić obiad dla najbliższych a potem impreze w klubie dla znajomych. Potrzebuję porady czy ktoś organizował coś takiego w Warszawie? Jakie lokale możecie polecić??
Może jakieś pomysły żeby nie wyszło to jak zwykłą impreza na przykłąd 18 stkowa tylko jednak ślub. Pomóżcie proszę bo ja czuję się już wyprana z pomysłów/
slonikslon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 10:01   #2
rocki
Wtajemniczenie

Dot.: wesele w klubie i obiad dla rodziców - pytania

My tak pierwotnie mielismy zrobic. Myslelismy o jakiejs slicznej restauracji na Starym Miescie (jest tam ich troche) dla rodziny, a pozniej imprezie dla znajomych w niewielkim pubie (tak, zeby mozna bylo wynajac caly, bo nie chcielismy innych ludzi), oczywiscie do picia nie tylko piwo, ale po prostu open bar dla kazdego + zimny bufet, bo jednak milo jest przekasic cokolwiek przez cala noc.

W koncu jednak robimy normalne wesele na okolo 75 osob

Edytowane przez rocki
Czas edycji: 2011-08-09 o 10:13
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 11:25   #3
Jazzmanka
Zadomowienie

Koleżanki brat tak robił, ale we Wrocławiu, więc klubu nie polecę, ale mogę Ci poradzić co zrobić żeby to nie była zwykła imprezka. Możecie o północy zrobić normalne oczepiny, czyli rzucanie welonem (chyba, że się przebierzesz i będziesz bez welonu, to chociaż bukietem), krawatem itp. No i to zależy od warunków i pomysłów, ale inne zabawy też możecie przeprowadzić
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 12:55   #4
slonikslon
Przyczajenie

raczej nie przewiduję siedzenia w klubie w suknie i w ogóle nie wiem czy będe jakąkolwiek miała bo na razie nei zdecydowaliśmy się jeszcze na ślub kościleny
na "normalne" wesele powoli robi się za późno bo z różnych względów przed styczniem nie mogęzacząć organizacji i wątpię czy potem znalazłabym gdzieś rozsądnie cenową salę na ok. włąśnie tu jest problem , bo jeżeli byłoby to w sali itp to ograniczylibysmy sie do jakis 60 osob z czego 454 to rodzina, a w klubir to mozemy poszalec i bawic sie z kolegami, znajomymi przyjaciolmi itd
Stary 2009-10-14, 08:01   #5
81gosia
Zadomowienie

My tak mieliśmy w tym roku w sierpniu i było super. Wszystko odbyło się w jednym lokalu co dla nas było bardzo wygodne. Było 24 os na obiedzie i miało być 60 os wieczorem w pubie (znajomych) było ok 45 os. Wakacje i jakoś tak się złożyło.

Opisze wieczorkiem, bo teraz mam małe urwanie głowy.

i dokleję linki do opisów które już pisałam

na razie poczytaj sobie mojego bloga tutaj na wizażu i naszego ślubnego ( może i tam coś było)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2009-10-15 o 09:58
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-14, 14:47   #6
agata-0
Przyczajenie

My z mężem mieliśmy ślub o 13-stej i organizowaliśmy obiad dla najbliższej rodziny w restauracji http://stacjarynek.pl/
Jak na Starówkę to b.tanio, miła obsługa, pyszne jedzenie i byliśmy zadowoleni. Obiad trwał ok. 4 godzin. A dla znajomych zrobiliśmy małą imprezę w domu.

że też ja dopiero po ślubie trafiłam na to forum
agata-0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-15, 08:59   #7
81gosia
Zadomowienie

Teraz mam chwilkę czasu to napisze co obiecałam

Ślub mieliśmy w Pałacu Ślubów na Warszawskiej Starówce o godzinie 13:15. Na Jezuickiej bodajże 3 załatwiłam przepustki na wjazd samochodem pod pałac ślubów (czeka się tydzień). Podobno wpuszczają i bez ale zawsze lepiej taką mieć. Wydają 2 sztuki (na 2 samochody) na 2h - jedna dla państwa młodych, a druga teoretycznie na dowóz osób starszych.

Początkowo szukaliśmy obiadu na Starówce ale ceny nas powaliły... od 180zł od talerzyka + alkohol + tort i wiele innych zależnie od miejsca. Podobno w Honoratce na Miodowej jest taniej ale tam nie dotarliśmy. założeniem do tego miał być pub dla znajomych na jakąś 20:00 gdzieś w parku w okolicach stadionu dziesięciolecia ale nie wypaliło, bo strasznie podnieśli nam stawki.

Zaczęło się wertowanie stron internetowych pubów warszawskich, nie za dużych tak żeby można było wynająć całość tylko dla siebie. I przypadkiem trafiliśmy na Rozdroże. Małą restaurację koło zamku Ujazdowskiego. Na poziomie widocznym z ulicy jest przeszklona restauracja, a w piwnicach pub, który można niedrogo wynająć. A w zasadzie to za sam wynajem nie płaci się nic. Pani menadżer powiedziała nam tylko jaki chciała by mieć minimalny utarg z wieczoru i za taką kwotę zamówiliśmy jedzenie i piwo. Taki układ był dla nas bardzo wygodny. Wszystko w jednym lokalu.

Mieliśmy obiad na 24 osoby. Więc w restauracji byli też inni klienci ale to nam nie przeszkadzało. Dostaliśmy duże stoły zestawione w literę L, ładnie udekorowane (na ich koszt) bez jakichś ekstrawagancji - białe obrusy, ładne serwetki i kwiaty. Dekoracje zostawiłam do ich decyzji. Nie chciałam jakiejś pompy, bo i po co. Umowę tylko mieliśmy że kupimy wino do obiadu na zewnątrz i zapłacimy korkowe po 10 zł od osoby (kupiliśmy w sumie 20 butelek- większość 0,7L i kilka 1L) To się bardziej opłacało niż kupno wina u nich, ale to już zależy kto jakie pija i czy ma czas je kupić i dostarczyć (to co zostało znieśliśmy do pubu już bez dodatkowych opłat) Wstępnie obiad miał być o 15:30, dotarliśmy o 15:00, ale żeby ich nie pośpieszać poszliśmy na spacer wzdłuż Agrykoli. Było powitanie chlebem (b.ładnym) i solą - prezent od lokalu. A dla wszystkich lampka szampana. Nie chcieliśmy wódki do obiadu. Obiad był przewidziany na 4h, a w zasadzie zajął 3 Były przystawki, zupa, drugie danie, a na deser lody, bo nie chcieliśmy tortu. Po sytym obiedzie i przy upale na dworze stwierdziliśmy, że to będzie za dużo. Na życzenie restauracja zamawia tort i nie trzeba tego robić samemu. Nawet pojawiła się kapela Romska. Grali akurat w ogródku obok i zaprosiliśmy ich do siebie i tak przypadkiem wyszły nam tańce przy obiedzie Nie przesadzajcie z ilością jedzenia, bo potem zostaje.

Pub mieliśmy na 20:00 - z obiadu zostało z nami tylko kilka młodych osób i świadkowie. Reszta rodziny się rozjechała do domów. Myśleliśmy, że przez te 2h się przebierzemy i udekorujemy sale, ale okazało się, że wszystkie balony które przywieźliśmy wcześniej zostały nadmuchane i rozwieszone Nie mieliśmy na wieczór DJ`a (pub ma jakiegoś zaprzyjaźnionego jak potrzeba) bo mój małżonek zajmuje się nagłośnieniem, więc sami sobie wszystko zrobiliśmy. Mieliśmy laptopa i dodatkowe głośniki bo pub`owych było nam mało i własną play listę. Założeniem było dużo muzy i około 1h karaoke, a wyszło odwrotnie jak się rozśpiewali to tak prawi do 4 nad ranem. Do pubu zostały zniesione wszystkie przystawki których nie zjedliśmy przy obiedzie. A wszystko co zostało po pubie dostaliśmy zapakowane do domu. W sumie zapłaciliśmy za 3 beczki piwa, ciepłe jedzenie (kiełbaski, szaszłyki, kąski piwne, zakąski do tego) i owoce. Chipsy, ciastka i napoje gazowane, soki i słodycze przynieśliśmy sami (sporo nam zostało) Ktoś z gości kupił flaszkę wódki, ale to na swój koszt. Byli poinformowani, że za każdą ekstrawagancję barowa płacą z własnej kieszeni i nikt nie protestował. Pub był na pół siedząco pół stojąco z miejscem do tańca. Wchodzi tam ok 50 osób w ten sposób. U nas miało być 60 wyszło koło 45 i było OK.

Tak myślę o czym jeszcze napisać istotnym, ale chyba na razie mi nic do głowy nie przychodzi. Jak cos to pytajcie. Gdzieś ma jeszcze zapisane ilościowo rzeczy które kupowaliśmy sami, to jak potrzeba to poszukam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2009-10-15 o 09:59

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 09:37   #8
slonikslon
Przyczajenie

dziękuje ci 81gosia za konkretne informacje
na razie w planach mamy uroczystows w usc na pradze
natomiast wybor klubu to jeszcze kwestia czasu i sporzadzenia listy gosci
natomiast calosc zapewne bedzie wygladala w podobny sposob bo jakos do mnie nie dochodzi dlaczego slub ma byc niesamowicie wystawny itd

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

[QUOTE=agata-0;14730759]My z mężem mieliśmy ślub o 13-stej i organizowaliśmy obiad dla najbliższej rodziny w restauracji http://stacjarynek.pl/
Jak na Starówkę to b.tanio, miła obsługa, pyszne jedzenie i byliśmy zadowoleni. Obiad trwał ok. 4 godzin. A dla znajomych zrobiliśmy małą imprezę w domu.

ile was wyniósł orientacyjnie talerzyk, w sumie, z alkoholem i za co?
szczerze mówiąc ich ceny podane na stronie internetowej mnie nie przekonują
Stary 2009-10-15, 10:00   #9
81gosia
Zadomowienie

u nas było 120 od osoby.
w sumie za wszystko restauracja + pub + własne zakupy nie wyszło więcej jak 5500zł

kiedyś ktoś polecał fajną restaurację na Pradze, gdzieś chyba w okolicach Okrzei.
przejrzyj wątek warszawskich Panien Młodych tak między marcem a majem 2009
wtedy sporo się pisało o restauracjach i cenach i tam też była ta restauracja z Pragi.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2009-10-16 o 00:22
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości