|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciągłe zmęczenie
Od jakiegoś czasu ciągle chce mi się spać..mogłabym się położyć w dzień, w nocy też nie mam problemów ze snem i mogłabym spać bardzo długo..Samopoczucie też takie sobie. I okres mi się spóźnia już miesiąc;/ Może brakuje mi jakichś witamin? Chyba, że to jakieś przesilenie wiosenne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciągłe zmęczenie
Cytat:
![]() zamiast witamin to raczej wizyta u lekarza...
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ciąża na pewno nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Skoro nie ciąża
![]() Wplyw swój ma z pewnością przesilenie wiosenne , wzbogać swoją dietę o magnez , jedz więcej warzyw i owoców.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przytyłaś lub schudłas w ostatnim czasie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przytyłam, nie dużo ale przytyłam.. Nawet jak zaczynam czytać książkę to nie chce mi się i wolę się położyć. Potem się budzę (albo czasami mnie budzą), wstaję ale wraz bym mogła spać..Nawet nie muszę wstawać tak rano bo nie pracuję od jakichś 3 miesięcy, utrzymuję się z korepetycji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Miałam podobnie, zrób sobie badanie TSH z krwi, by wykluczyć ewentualne problemy z tarczycą.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja też tak mam i okazało się, że mam bardzo niskie ciśnienie. Badania zrobiłam,wyniki dobre. Lekarz zalecił sport, picie dużej ilości wody i mam takie "awaryjne" tabletki kiedy już padam a nie mam innej opcji rozruszania się. I jakoś daję radę. Regularny sport naprawdę pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. nic nie wykryto ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Oj też tak mam, tsh w normie, a stan utrzymuje sie juz ponad 2 lata, lekarze rozkladaja rece... Ostatnio na praktykach malo nie zasnelam nad pacjentem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mi powiedział lekarz, że prawdopodobnie mam wątłe żyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zrób morfologię i tarczycę.
Bierz jakieś suplementy z witaminami. Staraj się chodzić wcześnie spać. No i regularny sport jest chyba najlepszy ![]() Staraj się dużo przebywać na świezym powietrzu.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2011-04-04 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zrób podstawowe badania z krwi, byc moze to anemia, takie osłabienie ciągłe zmeczenie to głowna oznaka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ostatnio miałam dokładnie taki sam stan....też bym spała i spała, nic mi się nie chciało, miałam zawroty głowy i zrobiłam morfologię. Okazało się że to anemia...od tygodnia biorę preparaty z żelazem i jest już lekka poprawa.
Nie zwlekaj...zrób morfologię i będzie wszystko wiadomo. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jak jest u Ciebie z jedzeniem ryb?
![]() Ostatnio też mam problemy z koncentracją, najchętniej spałabym całymi dniami. Wyczytałam, że winą jest prawdopodobnie syndrom wiosennego osłabienia. Aby mu przeciwdziałać należy jeść dużo warzyw, owoców, uprawiać sporty (ale nie zbyt drastyczne treningi) i na koniec najważniejsze, jeść ryby. Przyczyną osłabienia może być brak omega 3 czy innych nienasyconych kwasów tłuszczowych. To one wpływają na pracę mózgu, a także przeciwdziałają (w pewnym stopniu) depresji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mnie to dopada zaraz po okresie. Byłam u lekarza powiedział, że to braki w żelazie. Przepisał mi jakieś żelazo po którym wymiotowałam. W końcu kupiłam sobie preparat złóżony z żelazem, ale też taki, który ma inne witaminy i mikroelementy, bo podobno jak się bierze żelazo powinno się tez łykać witaminę C. Teraz brałam w czasie miesiączki i po i jest super. Czuję się dobrze, nic mi nie jest, no i mogę normalnie funkcjonować. Jakby ktoś chciał podaję skład:
Vitabox: żelazo - 4,2 mg wapń - 120 mg magnez - 94 mg witamina C - 64 rutyna - 10 mg niacyna - 13 mg witamina E - 6 mg kwas pantotenowy - 4,8 mg cynk - 3 mg witamina B2, B6, B1 - 3,1 mg mangan - 0,6 mg kwas foliowy - 160 ug miedź - 150 ug luteina - 100 ug jod - 75 ug biotyna - 40 ug chrom - 20ug selen - 16ug |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Proponuję uprawiać sport, jogę, częściej wychodzić, więcej się uczyć i zdrowo się odżywiać.
Jednakże głównie poleciłabym uprawiać więcej sportu - naprawdę pomaga. Odkąd pamiętam zawsze byłam więcznie zmęczona, kiedy zaczęłam uprawiać sport ten problem minął. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
może brak magnezu przede wszystkim? może to troszkę dziwnie zabrzmi, ale może ta nadmierna senność wywołana jest troszkę przez nudę..? oczywiście zrób przede wszystkim potrzebne badania, bo tego nie można zlekceważyć, spróbuj uprawiać więcej sportu i zwróć uwagę na dietę ,ale..
ja u siebie zauważyłam, że zupełnie inaczej funkcjonuję kiedy mam dużo spraw na głowie, a zupełnie inaczej kiedy mam więcej wolnego czasu. był taki czas kiedy oprócz codziennych zajęć (studia dzienne) dodatkowo wyrabiałam w tygodniu 40 abo więcej godzin w pracy i wtedy wystarczało mi 6-7 godzin snu, a kiedy było mniej pracy i mniej zajęć to potrafiłam drzemać w ciągu dnia 4 godziny, a potem spać tej samej nocy od północy na przykład do 9-10 rano i budzić się z wielkim trudem ![]() podkreślam jeszcze raz- nie lekceważ badań, ale zwróć uwagę czy ta senność nie jest spowodowana nudą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.