|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Tampony w ciąży?
Cześć!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tampony w ciąży?
Ciężko powiedzieć... jak byłam w 4 miesiącu ciąży i pojechałam do ginki skonsultować wyjazd na basen, to powiedziała mi że mogę się kąpać i żebym najlepiej sobie tampon wsadziła, więc chyba można.. Ale tego nie zrobiłam, bo jakoś miałam obawy.. zaszkodzić pewnie się nie zaszkodzi.. ale najlepiej jakbyś zapytała swojego lekarza.. wiesz, w Twoim przypadku to jest jednak krew, więc ja bym osobiście nie używała tamponów.. A swoją drogą, to masz jej aż tak dużo, że boisz się, że pobrudzisz podpaskę
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj krwi nie jest dużo, to raczej plamienia, ale w tych pierwszych fazach, kiedy krwiak był na prawdę duży, a później kiedy organizm zaczął się oczyszczać podpaska poporodowa wystarczała mi na 30 minut leżenia i bardzo mi to siedzi w głowie, strasznie się wtedy nadenerwowałam z tego powodu. Stosowałam nawet takie pamperso-majtki, bo nie było wyjścia w nocy.
![]()
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2011-11-13 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że tak jak dziewczyny napisały powinnaś skonsultować się w tej sprawie z lekarzem.
Chociaż ja Cię rozumiem bardzo dobrze, też nie przepadam za używaniem podpasek ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja z kolei czytałam, że nie można używać i mój lekarz też mi tego zakazywał. Ja bym nie ryzykowała. Przy podpasce krwawienie wypływa na zewnątrz, a przy tamponie, nawet gdybyś go zmieniała co chwilę to jednak z bakteriami pozostaje w środku, a nie zapominajmy, że jesteś w ciąży. Farahh dobrze pisze, że jest przecież tyle podpasek na rynku do wyboru, cieniutkich, nic nie przepuszczających, że na pewno coś znajdziesz dla siebie bez obawy poplamienia. Pozdrawiam i zdrówka życzę!
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja tez bym z tamponów zrezygnowała
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
niesadze zeby uzywanie tamponow bylo dobrym pomyslem.
w ciazy latwo o infekcje a tampon temu sprzyja. skonsultuj z lekarzem pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi i porady!
![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.