![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Fotografia ślubna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotografia ślubna
Im wcześniej tym masz większe szanse na zarezerwowanie Waszego terminu ślubu, zwłaszcza gdy ślubujecie w najbardziej obleganym okresie (czerwiec-wrzesień). Uważam, że rok wcześniej jest w sam raz , jeśli jesteś pewna swojego fotografa bez wahania już go zaklepuj.
![]() Ja zarówno sale, orkiestrę jak i kamerzystę zaklepywałam z 1-1,5 rocznym wyprzedzeniem i już w tym okresie było kilku chętnych na nasz termin. "Kto pierwszy ten lepszy". ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, im wcześniej tym lepiej. U siebie zaklepałam pewnie jakieś 8 miesięcy przed ślubem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
my rezerwowaliśmy 1,5 roku wcześniej i już kalendarz był zapełniony. Także nie obawiaj się, że Cię ktoś wyśmieje, że tak szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi!
![]() Będę wdzięczna za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyj i popytaj też na wątku Poznańskie Panny Młode--> http://www.wizaz.pl/forum/showthread...68#post7231968
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
www.nakoneczny.pl - jutro podpisujemy z nim umowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My u fotografa byli 1,5 roku wczesniej lepiej odrazu to zalatwic i mies spokuj a nie stresowac sie czy on bedzie jeszcze potem wolny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuję! Widzę, ze nie ma co czekać ani chwili dłużej! Portfolia w necie obejrzane - czas na kolejny ruch - telefony, spotkanie i umowa! Tylko obawiam się, że jak usłyszę ceny za sesje to nie będzie mi tak wesoło!
![]() A może Wy się orientujecie ile to "moje marzenie" może kosztować - tak około!????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w okolicach 1500, zalezy z której części polski jesteś i co chcesz mieć w cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Minutko, to taka cena w miarę często pojawiająca się w ofertach fotografów. Oferty po 2 i 3 tysiące też już widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście to dużo. Ale chyba warto zapłacić tyle - przecież to pamiątka na całe życie. Drugi taki dzień już się nie powtórzy...
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzwoniłam wreszcie do fotografa! Umówiłam się na spotkanie! Oglądałam jego zdjęcia w necie i mnie powaliły. Niestety oferta, którą mi przesłał, a konkretnie cena w niej nakreślona też mnie powaliła - ale niestety już nie w pozytywnym sensie! Chce 2.500 zł
![]() Szok - ale dam mu jeszcze szansę. Spotkam się i jeśli mnie przekona, że warto w niego zainwestować - to zacznę od zaraz zbierać kasę ![]() Co sądzicie o tym? - warto w ogóle rozważać tę propozycję??? Czy cena ją dyskwalifikuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz fotograf ma 2 ofert 1100zl i 1400zl jeszcze niewiemy na ktora sie zdecydujemy narazie podpisaliwmy umowa i dalismy zaliczke.... no ale jesli bardzo wami sie spodoba i macie przeznaczony na to budzet to go bierzcie ![]() a mozesz podac link? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
zabcia a co wchodzi w skład Tych ofert?
noo pokaż linka, zobaczymy czy za 2500 warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ile zapłacimy bo mamy 6 zł za zdjęcie a nie wiem ile zdjęć będziemy chcieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
jak najwczesniej rezerwowac !! jetsem tego samego zdania co dziewczyny.. my mamy slub 29.08 09 roku a juz w lutym mielismy zarezerwowane wszytsko i doslownie wcisnelismy sie w termin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Koszt wykonania fotoreportażu to 1400 zł. lub w ofercie drugiej 1100zł. (oferty obejmują zdjęcia z przygotowania do ślubu, ceremonii, pleneru oraz przyjęcia weselnego, cena zawiera również koszt dojazdu do 100 km od Tarnowa lub Rzeszowa - nie ma żadnych dodatkowych kosztów) W cenie 1400 złoty otrzymuje Pani album ze zdjęciami(obrobione komputerowo, kolorze oraz czarno-białe) w formatach 13*18 oraz w większym formacie 15x21 , ilość odbitek to 110 -> zdjęcia są wklejone do album fotograficznego. Poza albumem otrzymuje Pani wszystkie zdjęcia w orginalnym rozmiarze, jest ich 450.. Gratis każda para dostaje dostęp do strony internetowej z własną domeną, (jest to strona w postaci interaktywnego albumu fotograficznego )Oferta druga tj. w cenie 1100 zł ,nie obejmuje odbitek oraz albumu fotograficznego ,poza tym zawiera wszystkie opcje z oferty pierwszej Zdjęcia są przygotowane w ten sposób ,iż w każdym zakładzie fotograficznym może Pani zrobić sobie odbitki.. Ofertę mogę w razie potrzeb indywidualnie dostosować do Pani oczekiwań.." pozwolilam sobie skopiowac emaila ktorego dostalam od fotografa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hej! No więc byłam na spotkaniu z fotografem, a właściwie fotografami (bo jest ich dwóch) i podpisaliśmy umowę. Byli tak fajni, że myślę że warto w nich zainwestować te 2.500 zł lub więcej (choć nie wiem skąd weźmiemy to "więcej"
![]() Tak więc kolejny punkt z listy "załatwić szybko" w ramach planowania wesela - odhaczony!!! ![]() ps. Dziewczyny nie zwlekajcie z zarezerwowaniem terminu u fotografa - bo jak przeczytacie wyżej (i co ja potwierdzam) terminy są zaklepane z baaaardzo dużym wyprzedzeniem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej. Potwierdzam, że fotografa trzeba rezerwować jak najszybciej, bo tym dobrym kalendarz szybko się wypełnia, a 600 zł za sam plener to chyba niedrogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja podpisalam umowe na 3200zł wiem ze to niesamowicie drogo ale zdjecia sa nietypowe, a na sesje mamy jechac do berlina - jego pomysl, widzialam jeszcze lepszego fotografa ale termin mial zajety i koszt byl cos ok 6000 a to juz przegiecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
3200 zł. to jakiś naprawdę niesamowity fotograf, ja bardzo lubię oglądać zdjęcia i wracam do nich coraz częściej. Uważam, że warto zainwestować w dobrego fotografa ale W ROZSĄDNEJ cenie. Warto podzwonić i podowiadywać się co każdy z nich ma do zaoferowania, a co ważniejsze skupić się na zdjęciach czy to jest jakaś prowizorka, czy ma polot artystyczny, czy zdjęcia są obrobione ciekawie. My mieliśmy super fotografa, który liczy sobie właśnie rozsądnie i przykłada się do pracy bardzo dobrze. Ma fajne pomysły a co dla nas było najważniejsze zdjęcia były i są reportażem a nie ustawianymi, sztucznymi figurkami!!! POLECAM: www.michalwrobel.com
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
fotografa chyba 2 miesiące wcześniej
zdjęcia w kościele i w miasteczku (ogród kościelny, fontanna, pomnik poety, w ogródku piwnym ...) zdjęcia studyjne droższe były i nie mieliśmy kasy na zaliczkę, i dobrze nam tak na 10-lecie zamówimy tego samego fotografa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Może większość uzna, że drogo ale ja chciałabym Wam pokazać jednak zdjęcia, które na pewno wyróżniają się na tle innych. Jeśli chodzi o mój Nr 1 w śród fotografów ślubnych to
http://www.bwphotography.pl Szczególnie polecam zakładkę śluby/ trash the dress i szaleństwo. Niestety cena jest wysoka bo przygotowania, kosciół, wesele i plener 6500 zł ale gdybym wygrała w totka na pewno wybrała bym tą opcje. Drugi fotograf, który swoimi pracami zrobił na mnie wrażenie to http://www.michalniedzielski.com/ tu polecam ślub/ plener. Ten Pan jest o połowę tańszy ale też się ceni 3200zł i tiu chcialabym dodać, że Pan Niedzielski zawsze odpisuje, żę cena 4000 ale akurat do końca miesiąca jest promocja 3200, sprawdzałam to kilkukrotnie promocja trwa zawsze ![]() Ciekawa jestem Waszych opinii na temat tych zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast u drugiego też mnie sporo zdjęć urzekło i myślę, że spokojnie spełniłby Wasze marzenia o nietypowych fotach... W 2008 roku (kiedy założono ten wątek) 3000zł to może i było dużo za pakiet, ale z tego, co widzę na wizażu, to już jest niemal norma... My akurat płacimy mniej, bo nieco ponad 2000, ale nasi fotografowie nie są renomowani, no i dużo wcześniej (w sumie niecałe 2 lata przed ślubem) podpisaliśmy umowę, co dało nam cennik z roku, w którym podpisywaliśmy. Dlatego zawsze warto podpisywać umowy jak najwcześniej (oczywiście jeśli jesteśmy w pełni zdecydowani na danego usługodawcę), bo i większa szansa jest, że nasz termin będzie dostępny i warunki cenowe często są lepsze, bo ceny nigdy w tej branży nie spadają, a tylko rosną i rosną...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od tego w jakim miesiacu bierzesz slub, jesli to jest listopad to pewnie da sie fotografa załatwic na 2 miesiace przed ale np czerwiec to i rok wyprzedzenia to malo
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby móc zaoferować wiele ciekawych rozwiązań to niestety ale fotograf musi zainwestować minimum kilkanaście tysięcy złotych na sprzęt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.