![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Akcja Samoakceptacja :)
Witam
![]() Przeszukałam forum i takiej Wizażowej Społeczności jeszcze nie znalazłam. Postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ zauważyłam, że nam kobitkom - brakuje właśnie tego czegoś, co nazywamy samoakceptacją. Wszystkie narzekamy na grube brzuchy, krzywe nogi. Czy nie czas wsiąść przykład z facetów (którzy jak zaobserwowałam, kompleksów nie mają) i przestać narzekać, a wreszcie zauważyć swoje atuty. Np. nie mam idealnych nóg, ale wyróżniam się z tłumu wyjątkowym wcięciem w talii. Na pewno każda z nas ma w sobie coś co sprawia, że gdy patrzy w lustro czuje się lepiej. To jak, zaczynamy? Serdecznie zapraszam do dyskusji i plotkowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Akcja Samoakceptacja :)
Ooo to cos dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;6439024]Ooo to cos dla mnie
![]() ![]() ![]() I o to właśnie chodzi, że nie gadają o tym non stop, tak jak my - kobiety. Słyszałyście, żeby jakiś facet kiedyś powiedział: jaki ja jestem brzydki/gruby... Ja nigdy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja wlasnie tez nigdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Oj mi też przydałoby się więcej samoakceptacji jak u mężczyzn
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jak oni to robią?
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jak oni to robią
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;6439191]Ja wlasnie tez nigdy
![]() ![]() No właśnie, więc właśnie po to jest ten wątek aby to zmienić. Tzn. nasze chorobliwe narzekanie i użalanie się nad sobą ![]() Chyba każdej z nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Może któraś z Was zna odpowiedż ??
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Oj u mnie tez samoakceptajca zerowa....ale staram sie to zmienic wkoncu akceptacja siebie = pewnosc siebie a tego mi bardzo potrzeba
![]()
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Czy mogę się przyłączyć?
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Co do facetów i ich wysokiej samooceny to z obserwacji brata i partnera wiem, że jedzą wszystko w ilości jakiej potrzebują i nie programują sie, że im gdzieś przybędzie. Mój facet mówi, że jak przybędzie to się spali. Może to klucz bo wiadomo, że podświadomosć ma ogromną moc...
Ja liczyłam, ograniczałam, ćwiczyłam, czasem zwyczajnie się katowałam i bałam się zjeść nawet nadprogramowej jabłko. Od początku roku (obym wytrwała dalej) wrzuciłam na luz. W tłusty czwartek zjadłam 7 pączków i nie przytyłam ani grama ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówiąc "jedzą wszystko w takiej ilości jakiej potrzebują" masz na myśli tabelkowe zapotrzebowanie czy potrzebę wewnętrzną - głód? ![]() Bo ja zauważyłam, że faceci jedzą nie tylko tyle ile potrzebują ale i więcej. I co? Żaden nigdy nie powie, że zjadł za dużo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zagdzam się. Faceci to jedza tyle ze szok
![]() Podam przykład mojego brata z wczoraj: -sloik flaczkow z grubo ukrojonymi kromkami chleba -wielka bulka z masklem+litr (roowny)mleka -2 kromki z maslem i ogorkiem -wieeelki talerz zuyp owocowej -2 babeczki o godz.22 ![]() Zaczal to jesc o 20 tzn.flaczki a skonczyl o na babeczkach.Czyli wyrobil sie w 2 godz. Potem ogladajac TV gdzies po polnocy wcial 2 kabanosy... I co wy na to? Dodam ze on wogole ![]() Ja sie na razie akceptuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No nieźle. Czegoś takiego nie jeszcze widziałam ![]() I właśnie mnie to dziwi, jak oni to robią ![]() Co do mojej samoakceptacji, to mam tak jak Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
jedyne co lubie, to moje oczy.. ;D laugh ;d
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja wymienie tego co nie lubie
![]() A mianowicie sa to wlosy. Okropienstwo ! Zamienilabym sie z byle kim ![]() Nie lubie jeszcze troche dolnych parti nog bo mam wrazenie ze sa grubsze niz uda ![]() Reszta by uszla ![]() Moniczka a jaki masz kolorek oczkow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() - nogi [uda] a raczej galareta - boczki [choć to powoli bardzo się zmienia] a jakie Ty masz te włosy Baby, że ich tak bardzo nie lubisz ? ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A lubię, a nawet bardzo lubię swoją talię, oczy, nos i włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jem to na co mam ochotę po to sie urodziłam żeby korzystać z życia a nie sie odchudzać no ludzie :P Moja samoocena wzrosla znacznie wraz z moim TŻtem. Uświadomił mi ze jestem piękna taka jestem ![]() ![]() nie warto sie tym przejmować. Ludzie maja gorsze problemy w życiu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ech, u mnei z samoakceptacją tez ostatnio krucho
skonczylam 25-lat,czuję się ze zmarnowałam najlepsze lata,a w przyszlosci będzie niewiele lepiej u mnei głównym powodem ze nigdy nie byłam z nikim i czuję się tak,jakbym nie zasługiwala na to by się ze mną związac niby było kilkadziesiąt randek,niektore nawet kilka razy z tą samą osobą ![]() w moim otoczeniu nie ma singli,na studiach tez nie,najkrótsze związki mają po kilka miesięcy.. jakiekolwiek imprezy(baaardzo rzadkie) polegają zazwyczaj na popisach komu z kim najlepiej się układa,jakiekolwiek tance tez tylko w tej formie-dlatego chyba nie pójde na absolutorium,ew z bratem-jest przystojny i nikt go nie zna ![]() niby wiem,ze jestem raczej niebrzydka i niegłupia,mam wady ale i zalety....tyle ze przez to co opisałam powyzej czuję ze moze się mylę albo mam krzywe lustro...i w oczach ludzi muszę wygladac koszmarnie,byc nikim i wogóle do niczego bo co z tego ze sama mam o sobie jako takie zdanie,jesli jestem jedyną osobą która tak mysli ???? (uprzedzam komentarz,na codzien bardzo rzadko smęcę i narzekam)
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!! U mnie też ciężko z samoakceptacją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ja dziś usłyszałam od faceta że śmiesznie wyglądam z czerwonymi włosami - jak jabłko i troche mi sie zrobiło przykro ale w nosie... chociaz jestem oryginalna. Za miesiac jak mi włoski odpoczną może wrócę do jakiegoś mniej szalonego koloru... poza tym jestem po wielkiej pizzy z masą sera i dla równowagi po bardzo dłuuuugim spacerze jutro mam wolny dzien i w ramach budowania pozytywnej samooceny będę ćwiczyła, maseczkowała się, depilowała, zrobię sobie dzien na samych warzywkach i bez kawy ;( pozdrawiam
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
marika
![]() napisz może czego tak w sobie nie lubisz ja przeszłam niesamowicie ciężka i długą drogę w pracy nad sobą bo byłam totalnym wrakiem człowieka - wpadłam w depresje,zawaliłam studia, umarła mi bardzo bliska osoba, zdradził mnie facet z sąsiadką itd wszystko w przeciagu roku wychodziłam z tego 2 lata i od jakiś 2,5 jestem całkiem inną osobą oczywiscie mam dołki ale nauczylam się jak je zwalczać ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
aa i ja jeszcze lubię moje kości.. xD
![]() |
#29 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podejście jak najbardziej git ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ewelciaa144: Wlosy mam okropne
![]() ![]() ![]() agggunia: Jezeli wchodzisz w 34 to na pewno masz jakas niezdrowa obsesje. ![]() ![]() moniczkaaSnk: A ja nie lubie swoich kosci. chcialabym byc chuda ale nie kosciasta. Kosci biodrowe mi tak wystaja ze jak sie walne w nie to tylko sie zatluczy ![]() ![]() hedda: Rany Boskie ! Po co chcesz sobie zrobic dzien warzywny? Pizza poszla ci na zdrowie a nie po to zeby sie jutro katowac. Z takim mysleniem to daleko nie zajdziesz...Nie mozna sie glodzic tylko dlatego ze w 1 dzien zjadlo sie wiecej. siokoladka: Gratuluje podejscia. Jakbym miala dobry metabolizm to tez bym tak mysla. Ale ja musialam darzyc do chudosci bo przeciez nadwaga tez byla niezdrowa...A takiego mega metabolizmu zazdroszcze. Wygralas los na loterii. Ja niestety nie w tym zyciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.