|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bulimia a jedzenie
Od pewnego czasu zmagam się z bulimią. Leczenie zaczęło przebiegać pomyślnie. Polubiłam gotowanie ale wciąż mam problem z wyrzutami sumienia. Codziennie obiecuję sobie, że schudnę chciałabym jeść normalnie. Gotowanie sprawia mi taką przyjemność lecz choroba niszczy mnie od środka. Od pół roku mam nawet nauczanie indywidualne związku z tym. Czy ktoś z was też tak miał? Walczycie z tym?
Nie wiem czy dobrze trafiłam ale bulimia to typowo jedzenie więc chyba dobrze wybrałam. Do tego zrobiłam sobie postanowienie walki z tą chorobą i edukowanie ludzi na temat naprawdę okropnych skutków, sama ledwo przeżyłam, odratowali mnie w szpitalu. Jeżeli ktoś chciałby pogadać albo wiedzieć więcej to zapraszam: http://camomilleflavor.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bulimia a jedzenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem jak można być cynicznym w takiej sprawie.
Bulimia to uzależnienie od jedzenia więc jest ściśle z tym związane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie - i takie podejście... ummm... 'robi coś', nie sądzisz? Osobiście uważam, że nazbytnie zagłębianie się we własną chorobę, niby 'ku przestrodze i uświadamianiu', to najgorsza rzecz, którą możesz teraz zrobić... Nikogo w ten sposób nie ustrzeżesz, nikomu nie pomożesz - a sobie zaszkodzisz. Najlepiej ostatecznie po prostu zamknij ten rozdział swojego życia - zaweźmij się i postaraj zapomnieć o tym, co było złego; walcz z tymi 'chorymi' odruchami, próbuj nie dopuszczać do siebie wątpliwości i optymistycznie patrz w przyszłość... Nie poddawaj się! Życzę Ci wszystkiego dobrego! ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To nie wątek jedzeniowy, nadaje się na KZ (krzywe zwierciadło odchudzania), tam poruszana jest tematyka bulimii i anoreksji tak więc autorko zajrzyj jeśli potrzebujesz wsparcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.