![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prośba o radę- moda ślubna
a ja mam takie pytanie... Narzeczony do ślubu będzie miał smoking, moja suknia jest w kolorze łamanej bieli, przechodzącej w delikatny kremik. Chciałabym aby narzeczony też miał zaakcentowane w tym kolorze (tj sukni) Koszula z tego co czytałam musi być biała, więc odpada....Mucha i pas w kolorze ecri czy tez nie będzie to wyglądało elegancko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prośba o radę- moda ślubna
Standardem jest czarny pas smokingowy i czarna muszka (nigdy biała czy ecru).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie moze byc ta koszula w kolorze bieli ale lamanej, przechodzacej w delikatny krem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Moja suknie ślubna była w kolorze śmietanowej bieli i mój obecny mąż
![]() Nie widzę powodu dla którego młody musi mieć białą koszulę. Zresztą w wątku" już po" są nasze zdjęcia ślubne i tam widać jak to wyglądało ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
myślałam własnie o ecri koszuli, ale to ponoć juz w ogole odpada...
chociaż róznie piszą z tego do się orientowałam...wiem ze klasycznie to biała koszula i czarny pas z muchą... ale Ktoś wie albo widział jakieś inne łączenia? 1.biała koszula + ecri mucha i pas 2.ecri koszula + czarny pas i mucha? CO MOŻE LEPIEJ WYGLĄDAĆ??? jak nie to zostaniemy przy klasycznym zestawie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kilka lat pracowałam w salonie sukien ślubnych i mogę Ci poradzić tylko jedno -Pan młody musi mieć koszulę DOKŁADNIE w takim kolorze jak suknia ślubna!!! Ewentualnie o ton ciemniejszą ale ABSOLUTNIE nie białą!! To by wyglądało strasznie. Nie mam pojęcia kto Ci powiedział, że koszula musi być biała. W każdym lepszym salonie ślubnym powinnaś dostać skrawek materiału, z którego jest zrobiona Twoja suknia i do niego dobrać koszulę. Mucha i pas muszą być czarne!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
też pierwsze słysze, że koszula musi być biała. W każdym zestawieniu nawet kobiecych ubrań nie łączy się dwóch odcieni bieli czy bieli z ecri bo wtedy jedna rzecz wygląda na starą lub przybrudzoną :P Wiecie o co mi chodzi :P nie mówie, że w każdym przypadku ale takie jest moje zdanie i tak też kiedyś słyszałam :P Zresztą moja kuzynka zaniedługo ma wesele i ma sukienke w kolorze ecri a koszula jest też ecri i kamizelka troche ciemniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dziękuję wszystkim za pomoc...no też nie do końca wierzyłam z tą koszulą no ale znalazłam jakiś artykuł o smokingach na necie i tam tak było napisane....
Tylko teraz czy znajdę koszulę w takim kolorze ![]() Dzięki wielkie za pomoc pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
już jestem pewna...nie można do smokingu założyć innej koszuli niż biała...
Więc co teraz? Biała koszula i nieklasycznie kremowa mucha i pas, Biała koszula i dopuszczalnie bordowa mucha i pas??? Co lepiej do do ecru sukni????ewentulenie bede miala bukiet w kolorze borda, chociaz chcialam kremowe róże.... Ale też zeby narzeczony fajnie wyglądał??? Sorry męcze wiem ale sama zachodzę w głowę jak to zrobić zeby było ok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A czy koniecznie musi być smoking ? Jesli tak to "nagielabym troche prawo" i kupila koszule w kolorze Twojej sukienki, a do tego czarny pas i czarna mucha.. Bron boże w zadnym innym kolorze. Chociaz wlasnie znalazlam http://www.modazielinscy.pl/UserFile...oking.2002.jpg i jednak nie wyglada zle to bordo gdybys miala taki bukiet, ale wtedy Ty w swojej zlamanej bieli moglabys wygladac przy jego bialej koszuli niekorzystnie. A jeszcze mam jedno pytanie jaki odcien ma dokaldnie ta Twoja sukienka ? Mysle, ze jesli jest to tylko delikatnie zlamana biel to spokojnie kupilabym koszule w takim kolorze jak Twoja sukienka, ale jesli jest to ewidentnie niebialy kolor, zrezygnowalabym ze smokingu.
Edytowane przez Vanilla_xD Czas edycji: 2009-04-02 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
kolor sukni, jak to Panie w salonie określiły jest diamond white. Jest to taka delikatna perełka. kurcze ciężko mi określić ten kolor, ale na pewno nie jest biała ani ecru. Smoking musi być bo jest już kupiony, narzeczony jak zmierzył go to powiedział że nic innego nie kupi (muszę przyznać że bardzo fajnie w nim wygląda).
Byłam pewna w dniu zakupu że założy koszule ecru ale teraz juz sama nie wiem ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bardziej martwi ten pas i mucha w kolorze ecru.
Eksperci w tv wypowiadali się, że smoking jak najbardziej elegancki ale pas i mucha nie powinny mieć koloru białego, jasnego - bo są to kolory przeznaczone dla kelnerów, po tym się rozpoznaje czy mamy do czynienia z kelnerem czy z gościem jakiejś imprezy. Mój TŻ będzie miał czarny pas i muchę (bo też zdecydował się na smoking). Ale to tylko taka mała sugestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hej !
Mam dokładnie ten sam problem... ... a w sumie już nie mam ![]() Problem natomiast miałam z pasem, gdyż czarny jakoś "mi nie leżał"... Zdecydowałam się więc na zestawienie : http://www.wizaz.pl/forum/newreply.p...e=1&p=11732101 z koszulą ecru - wygląda dobrze nawet, bardzo ![]() Tylko problem teraz mam ja - nie wiem jaką wziąć wiązankę, czy bawić się z tym akcentem bordowym, czy zostawić ten pas sam sobie, a do mnie nawiązuje i tak koszula ? Proszę o radę, pozdrawiam ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie
zaciekawiła mnie dyskusja bo mam dokładnie ten sam problem. Moja przyszła żona ma sukienkę w kolorze "ivory" a ja po wizytach w większości salonów mody ślubnej i nie tylko, nie wyobrażam sobie niczego innego jak tylko smoking. Kwestia doboru koszuli jest dość poważna gdyż faktycznie wysoce niestosownym jest aby była w innym niż biel kolorze. Jeśli zaś chodzi o koszulę Twojego męża Qberka to sprawa była bardzo prosta - on miał garnitur a nie smoking. pozdrawiam Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
matko ;D gdzie wy te śluby robicie na zamku królowej Elżbiety czy co ?!
prędzej sie goscie bedą zastanawiać dlaczego młoda ma przybrudzoną kiecke na tle bialutkiej koszuli męża niż się będą głowić nad niestosownością niebiałej koszuli ;D
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
tak to się pewnie skończy, będzie smoking i koszula w kolorze sukni a rodzina niech sobie myśli co chce. Znając życie to nie mają o tym bladego pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kochani, jesli chodzi o koszule, nie ma innej mozliwosci niz koszula ecru, przy tym samym kolorze sukni ! :PPPPP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
KOSZULA kupiona
![]() w kolorze sukni ![]() i będzie czarna mucha,a co !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
A czy koszule kupilas z lamanym kolnierzykiem ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
tak, łamany kołnierzyk, na spinki i z taką zakładką sprzodu ze guzików nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
http://www.wypych.pl/
na tej stronie znajdziesz nr tel do producenta, odradzam kupowanie w sklepie slubnym, gdyz tam ta sama koszula kosztuje kolo 200zl, a jak poprosisz tego Pana to za 80zl przesle Ci za pobraniem, podaj tylko nr kolnierzyka i wzrost ![]() Jestem juz po weselu, i przyznam ze nie ma lepszego stroju dla mezczyzny na slub niz smoking, ktory rewelacyjnie wspolgra z bordowym pasem ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wątek jest już co prawda nieco przeterminowy ale zastanawia mnie pewna kwestia, dotycząca kompozycji męskiego stroju, ślubnego ale i uroczystego w ogóle. A mianowicie, niektóre z Was piszą, że koszulę dobiera się do sukni a jedna z wizażanek w tym wątku twierdzi, że pracowała kilka lat w salonie mody ślubnej i pierwsze słyszy, żeby koszula do smokingu musiała być biała. Padają stwierdzenia "głupot ci ktoś nagadał, że koszula musi być biała etc". Albo "obecnie pod frak produkowane są nawet koszule różowe"
A przecież tu chodzi o zasadę a nie o zabawę modą. Są pewne konwenanse, których się nie łamie. Smoking to elegancki strój w kompozycji, którego koszula musi być bezwzględnie biała. Ona po prostu nie może być inna. Myślę, że jeśli Ktoś decyduje się na smoking lub frak powinien bezwzględnie przestrzegać reguł. Inaczej z teoretycznie eleganckiego stroju wychodzi parodia. Powiedzcie, czy w salonach mody ślubnej nikt nie odradza założenia np. czarnej muszki do fraka? Przecież w tym stroju muszka musi być biała i tylko biała, czarna jest zarezerwowana dla kelnerów... Czemu ktoś kupuje frak, skądinąd chyba drogi strój i nie zadaje sobie minimum trudu, żeby sprawdzić jak taki strój powinien być skomponowany. A może zadaje sobie ten trud ale nagina zasady do własnych wizji? Widziałam Pana Młodego ubranego beztrosko we "frak", który był jasno szary, a do tego Pan Młody miał blado różową koszulę, jasno szary cylinder i laseczkę. Kiedy to frak jak to frak jest po prostu czarny. Cylinder, jeśli już jest założony to nieodłącznie powinien być do niego założony biały szalik i białe rękawiczki....No i ta laseczka, czarna z białą główką to szczyt elegancji, kropka nad i we fraku. A tam Pan młody ubrany w taki misz-masz z laseczką, dopełniającą całość.... Nie wydaje się Wam to groteskowe? Skąd coraz więcej takiej właśnie swobody w stroju? Nie chodzi mi oczywiście o to, że każdy Pan Młody powinien mieć frak ze 100% wełny, atłasowy cylinder i lakierki bo można założyć po prostu garnitur. Chodzi mi tylko o to dlaczego coraz częściej Panowie decydują się na taki wytworny strój ale nie trzymają się podstawowych zasad. Edytowane przez Calypso* Czas edycji: 2009-07-23 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przecież jak się kupuje sukienkę to dostaje się kawałek materiału z którego jest uszyta żeby odpowiednio dobrać kolor koszuli
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Odswieżę wątek... gdyż mam pytanie...
Poszukuję koszuli smokingowej z łamanym kołnierzem w ROZSĄDNEJ cenie. Jestem z Poznania. Oczywiście może to być też koszula zamowiona przez internet. Proszę o pomoc ![]() wypych.pl o którym wspominał ktoś powyżej chyba juz nieco podrozal... - 250zł/ szt. ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Polsce jesteśmy, wiekszość facetów krawata zawiązać nie potrafi a kobiety spacerują w Versace ;D sądzisz, że kogoś takiego interesują takie rzeczy ? moim skromnym póki facet dobrze wygląda to jest ok, gdyby każdy się tak trzymał reguł to byśmy jeszcze w workach po ziemniakach chodzili bo tak wypada "klasie średniej" ;D
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Domass a dzwoniłaś na podany tam nr tel ? ja rozmawiałam tam z takim Panem, i mówiłam ze u mnie w woj nie ma ich sklepu a zależy mi na koszuli i przesłał mi ją w maju za 89zl łącznie z przesyłką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Nie dzwoniłem. Na stronie jest formularz do zamawiania on-line i na końcu wyskakuje cena..., która dla koszuli smokingowej wynosi 250 zł.
![]() W takim razie zadzwonię, powiedz mi tylko jak długo czekałaś na przesyłkę? I czy koszula jest z półsztywnym gorsem (tj. lekko usztywniana z przodu)? Jak wyglądały wykończenia (guziczki, mankiety etc.) Pozdrawiam i dziękuję. P.S. Jestem kolesiem ![]() Edytowane przez domass Czas edycji: 2009-09-28 o 09:21 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Czas oczekiwania to chyba kilka dni.
... ale faktycznie jak w maju zamawiałam to strona nie była aż tak rozbudowana. W salonie ślubnym ta sama koszula którą zamówiłam za 89zł kosztowała 220zł :/ więc cena "lekko" zawyżona. Hm... koszula, materiał dobry (lekko usztywniana), wykończona też była bez zastrzeżeń. Guziki były kryte jak to przy koszuli smokingowej. Niestety tak to jest, że trudno jest dostać dobrą koszulę smokingową - a przecież to dość popularny strój ślubny. Mój partner miał zestawienie bordowego pasu z koszulą lekko ecru, i wglądał z klasą. Życzę powodzenia w poszukiwaniach... ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez emmicrystal Czas edycji: 2009-09-29 o 07:30 Powód: dodatkowe info |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.