|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() odzszkodowanie za wypadek
Witam , jakiś czas temu miałam wypadek samochodowy , doznałam obrażeń typu wsztrząśnienie mózgu z utrata przytomnosci i musiałam być póżniej leczona co w sumie trwa do dziś .Chciała bym wiedzieć czy wy wizazanki miałyście jakies wypadki i ile można za takie obrażenia dostac odszkodowania , zaznacze ze przebywałam w szpitalu 6 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: odzszkodowanie za wypadek
Z wykladow prawka wiem, ze zdarzenie jest okreslane jako wypadek, jezeli poszkodowany mial zwolnienie lekarskie powyzej 7 dni, jezeli mniej jest to uznawane jako kolizja. Pewnie Ci to za wiele nie pomoze
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Rozumie ze wypadek nie był z twojej winy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja nie dochodziłam nigdy takiego odszkodowania, ale kiedyś rozmawiałam z osobą pracującą w ubezpieczeniach i powiedziała mi, że przede wszystkim powinno się zbierać wszystkie rachunki z leki, wizyty u lekarza itp. i za to domagaj się przede wszystkim zwrotu od ubezpieczyciela. Ponadto oczywiście wszystkie przedmioty, które się zniszczyły w trakcie wypadku. Jeżeli przez zwolnienie straciłaś możliwość zarabiania, np. przepadła Ci premia w pracy, albo straciłaś zlecenie, albo przepadły Ci opłacone z góry lekcje angielskiego itp. też możesz domagać się odszkodowania. Możesz też wystąpić o odszkodowanie za straty moralne, tylko oczywiście musisz to szeroko uzasadnić
![]() Nie wiem czy cokolwiek pomogłam? może jeszcze odezwie się jakaś mądrzejsza ode mnie Wizażanka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
witam mój mąż uległ można powiedzieć wypadkowi w aucie..a dokładnie siedząc w aucie chciał sięgnąć po kupione wycieraczki i jakoś niefortunnie wbił sobie ten plastik w oko...masakra miał rozcięte białko dostał zaplenie rogówki pourazowe wprawdzie...2tyg na chorobowym
![]() będzie sie starał o odszkodowanie z pzu, ale niedawno sie dowiedziałam że można sie też starac o odszkodowanie od ubezpieczalni samochodowej(też mamy w pzu) bo to się stało w aucie a to nnw też mamy opłacone!!!czy ktoś wie coś na ten temat prosze piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.