odzszkodowanie za wypadek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-05, 16:07   #1
eliza1984
Zadomowienie

Question

odzszkodowanie za wypadek

Witam , jakiś czas temu miałam wypadek samochodowy , doznałam obrażeń typu wsztrząśnienie mózgu z utrata przytomnosci i musiałam być póżniej leczona co w sumie trwa do dziś .Chciała bym wiedzieć czy wy wizazanki miałyście jakies wypadki i ile można za takie obrażenia dostac odszkodowania , zaznacze ze przebywałam w szpitalu 6 dni.
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 16:04   #2
karolina2020
Zadomowienie

Dot.: odzszkodowanie za wypadek

Z wykladow prawka wiem, ze zdarzenie jest okreslane jako wypadek, jezeli poszkodowany mial zwolnienie lekarskie powyzej 7 dni, jezeli mniej jest to uznawane jako kolizja. Pewnie Ci to za wiele nie pomoze Poczekaj na wypowiedzi bardziej doswiadczonych Wizazanek A Twoj ubezpieczyciel nie udziela takich informacji?
Stary 2007-03-09, 00:36   #3
leetee1
Raczkowanie

GG do leetee1

Rozumie ze wypadek nie był z twojej winy?
leetee1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 15:50   #4
mara30
Zadomowienie

Ja nie dochodziłam nigdy takiego odszkodowania, ale kiedyś rozmawiałam z osobą pracującą w ubezpieczeniach i powiedziała mi, że przede wszystkim powinno się zbierać wszystkie rachunki z leki, wizyty u lekarza itp. i za to domagaj się przede wszystkim zwrotu od ubezpieczyciela. Ponadto oczywiście wszystkie przedmioty, które się zniszczyły w trakcie wypadku. Jeżeli przez zwolnienie straciłaś możliwość zarabiania, np. przepadła Ci premia w pracy, albo straciłaś zlecenie, albo przepadły Ci opłacone z góry lekcje angielskiego itp. też możesz domagać się odszkodowania. Możesz też wystąpić o odszkodowanie za straty moralne, tylko oczywiście musisz to szeroko uzasadnić A jeśli chodzi o sam fakt utraty zdrowia to niestety nie wiem, ale podejrzewam, że też powinnaś wywalczyć odszkodowanie.
Nie wiem czy cokolwiek pomogłam? może jeszcze odezwie się jakaś mądrzejsza ode mnie Wizażanka?
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 07:59   #5
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leetee1 Pokaż wiadomość
Rozumie ze wypadek nie był z twojej winy?
Zgadza sie wypadek nie byl z mojej winy i dziekuje wizazankom za odpowiedz
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 10:31   #6
olimpia18
Przyczajenie

witam mój mąż uległ można powiedzieć wypadkowi w aucie..a dokładnie siedząc w aucie chciał sięgnąć po kupione wycieraczki i jakoś niefortunnie wbił sobie ten plastik w oko...masakra miał rozcięte białko dostał zaplenie rogówki pourazowe wprawdzie...2tyg na chorobowym
będzie sie starał o odszkodowanie z pzu, ale niedawno sie dowiedziałam że można sie też starac o odszkodowanie od ubezpieczalni samochodowej(też mamy w pzu) bo to się stało w aucie a to nnw też mamy opłacone!!!czy ktoś wie coś na ten temat prosze piszcie
olimpia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 10:52   #7
zielona89
Raczkowanie

GG do zielona89

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Witam , jakiś czas temu miałam wypadek samochodowy , doznałam obrażeń typu wsztrząśnienie mózgu z utrata przytomnosci i musiałam być póżniej leczona co w sumie trwa do dziś .Chciała bym wiedzieć czy wy wizazanki miałyście jakies wypadki i ile można za takie obrażenia dostac odszkodowania , zaznacze ze przebywałam w szpitalu 6 dni.
Witaj, jestem agentem jednej z największych firm zajmujących się pomocą osobom poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych (zw względów reklamowych nie podam nazwy firmy mogę ewentualnie napisać Ci na PW). Działamy w Polsce już 6 lat, obsłużyliśmy profesjonalnie ponad 40000 osób. Posiadamy własną kancelarię prawną oraz lekarzy orzeczników. Za naszą poradę nic nie płacisz z własnej kieszeni. Jeżeli uda nam się odzyskać dla Ciebie odszkodowanie pobieramy tylko prowizję. Wszystko robimy za Ciebie. Potrzebna jest Twoja dokumentacja medyczna (karta inf. ze szpitala, historia choroby, zaświadczenie od lekarza o zakończeniu leczenia- jeżeli leczenie zostało zakończone etc.), notatka policyjna (nie jesteś sprawcą wypadku prawda??), oświadczenie sprawcy. Jeżeli w dalszym ciągu jesteś zainteresowana moja pomocą to chętnie pomogę.

Razem od 13.10.2005 r.
Zaręczona od 06.01.2011
Ślub: 12.10.2013 r.
zielona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości