Kasza jaglana i inne bezglutenowe i glutenowe gotowanki:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2009-10-17, 17:43   #1
Pavlinecka_21
Zakorzenienie
 
Avatar Pavlinecka_21
 
Zarejestrowany: 2007-02
Lokalizacja: PodLasie albo i dalej
Wiadomości: 7 662

Kasza jaglana i inne bezglutenowe i glutenowe gotowanki:)


Witam! To mój debiut na Gotowaniu i czuję się niemal jak przed pierwszą randką - podekscytowana i przerażona jednocześnie

Jestem bezglutenowa i takie rzeczy w większości gotuje, jednak dla TŻta czy rodziny robię też 'zwykłe' potrawy.
(uprzedzając - wiem, że jest wątek o gotowaniu bezglutenowym, nie jest to jego powielenie)

To w zasadzie mój początek przygody z gotowaniem, chcę się jednak podzielić z Wami moimi przepisami, może komuś przypadną do gustu i chętnie skorzysta

Na pierwszy ogień kurczak z kaszą jaglaną (przepis własny)

Potrzebujemy:
- pierś z kurczaka, nasolona, natarta pieprzem i sosem sojowym (ew. jakaś przyprawa, jeśli ktoś nie lubi smaku samego kurczaka)
- nie cała połówka cebuli pokrojona w skrzydełka
- ząbek czosnku pokrojony w cieniusie plastry
- por ( nie cały, kawałek, ok 2 cm)w plasterki
- marchew tak samo
- pieczarki pokrojone w grubsze kawałki
- bazylia, oregano
- sos sojowy
- sól, kostka rosołowa
- pół szklanki kaszy jaglanej

Gotujemy kaszę jaglaną z połówką kostki rosołowej (go garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy kostkę, dodajemy łyżeczkę masła lub oleju, czekamy aż się zagotuje, dodajemy kaszy, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia, czekamy 20 min). W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojoną w plastry pierś z kurczaka, smażymy, dodajemy cebulę i czosnek, podlewamy sosem sojowym (ok łyżeczki), dodajemy pora marchewkę, chwilkę dusimy (pod przykryciem), dodajemy pieczarki, przykrywamy, zostawiamy na ok. 15min. Dodajemy kaszę, mieszamy, przyprawiamy bazylią i oregano.

Porcja dla mnie na kolację

( przepraszam za chaotyczność przepisu i niespecjalnie czystą kuchenkę - rosół emigrował z garnka)

Ciąg dalszy nastąpi
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.