|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
metal i kobieco ?
Jak ubierać sie w stylu tak jakby metala, le nie wulgarnie i kobieco. raczej czarne, szare i czerwone kolory, ale moga byc i inne. Jakie proponujecie bluzy , buty (trampki najlepiej) . Poprostu chce zeby było tak coś w strone metalu, moze troche rocka, ale żeby bylo dziewczeco i nie wulgarnie, bo strój musi nadawac sie do szkoły...
z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: metal i kobieco ?
Echhh... No cóż, chyba każda nastolatka przechodzi kiedyś okres "dążenia do bycia tró metalem/punkiem/emo/old-school/hip-hop'owcem/etc."
![]() Po pierwsze - nie staraj się wyglądać "kobieco" w tym wieku, bo niestety ale najczęściej wychodzi właśnie - wulgarnie. Rozumiem, że pytasz o to dlatego, że słuchasz danej muzyki i chciałabyś się zidentyfikować z daną grupą - tzw. "metali", tak ![]() Najprościej będzie ubierać się tak - jak sama lubisz, a nie jak tutaj Ci ktoś doradzi. Dobrze się czujesz w ciemnych kolorach - to je noś ![]() Ale uwierz - że niewiele jest rzeczy gorszych - od dziewczyny, która ledwie podnosi nogi, na których wdzięcznie błyszczą najbardziej-wypasione glany, jakie były w sklepie i potyka się o zbyt luźny krok w prawdziwych męskich spodniach m-65 ![]() Nie zrozum mnie tylko źle - nie chcę Cię obrażać. Sama powinnaś czuć, w czym Ci dobrze ![]() Można nosić szpilki, rurki, marynarkę - a i tak całym sercem słuchać danej muzyki. No i legendarne glany - ja noszę do dzisiaj (będzie już ładnych kilka lat), ale wiem, że nie dla wszystkich się nadają. Osoby, które mają problem z nadmierną potliwością stóp - mogą sobie wyrządzić krzywdę. Tak samo zimą - nie da się założyć samych rajstopek ![]() ![]() No i sam ich ciężar - fakt, że stopy się przyzwyczajają. Ale przez pierwsze 2 dni noszenia ciężko mi było wejść po schodach go góry ![]() ![]() Jeśli czujesz, że takie buty nie są dla Ciebie, że się męczysz - to odpuść ![]() Całkowicie od siebie - mimo wszystko polecam spodnie bojówki, m-65. Są ciepłe - zazwyczaj z windstopperem ![]() ![]() Mimo wszystko - ja najfajniejsze komplementy (od mężczyzn właśnie ![]() ![]() ![]() Wiem, że napisałam o wielu rzeczach, o które nie pytałaś - ale niejako są związane z tematem ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a może poprostu czarne bluzki i sweterki niekoniecznie z jakimis napisami..zwyczajne czarne spodnie,marynarki,skorzan a kurtka..jakis fajny pasek do tego..a jesli chodzi o buty to trampki lub na zime jakies kozaki niekoniecznie na obcasie ale tez nie glany..sama nie wiem jak sie ubrac zeby było na metalowo..moze cos takiego jak na zdejciu skoro do szkoly to moze byc ale czy to metalowo czy rokowo jest??hmmm
Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2009-10-13 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeśli mogę coś podpowiedzieć-a już trochę siedzę w tym klimacie-to naprawdę nieważne czy będziesz nosić glany, czerń od stóp do głów itp czy nie, to co najbardziej drażni mnie u młodszych adeptek gatunku jest brak umiaru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja całe liceum przechodziłam na czarno.
![]() ![]() ![]() Do autorki wątku - proponuję Ci wybrać się na jakiś metalowy koncert właśnie. Ja osobiście bardzo lubię na koncertach obserwować, jak ubrane są dziewczyny "z klimatu", zawsze upatrzę sobie coś, co mnie zainspiruje. ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ale ja nie chce tak bardzo, cała na czarno i wogole tylko trochę...
nie chce z siebie robic jakiegoś zjawiska w szkole , bo u mnie w szkole a szczególnie w kalsie jak ktoś ubiera sie ,,po swojemu" ma jakis swoj wyróżnijący sie styl to już go wytykaja. Jedna dziewczyna przyszła w czerwonych spodniach to juz ją musiały dziewczyny oplotkowac i wgl. Ale mam je w d*** . Wkurzają mnie strasznie one i ich odejscie, ale nie o tym tu.. nie przez nie nie chce wygladac całkowicie jak metal. Chce tylko jakis akcent ... Podobaja mi się stroje z tego klimatu. dzięki za odpowiedzi ![]() Edytowane przez ollcia93 Czas edycji: 2009-10-16 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A może np noś się normalnie [typu dżinsy, zwykłe spodnie, swetry, proste bluzki] i do tego np skórzana kurtka [ja mam brązową taką wydłużoną] jakaś chustka na szyję [może nie arafatka ale jakiś ciekawy wzór czy nawet jednokolorowa z fajnego materiału] i torba typu worek? Do tego niekoniecznie muszą być glany. Z bluzek fajną są wszelkie 'dziurawe' bluzki - czy to ażurowe swetry czy jakieś rzeczy z koronki. Ale tak jak dziewczyny pisały - tylko jeśli czujesz się w tym dobrze i swobodnie. ja np jak kupowałam sobie skórzaną kurtkę to przymierzałam czarną i brązową i w czarnej czułam się jak najwieksza metalówa we wsi, a w brązowej świetnie - ot taki mocniejszy akcencik w wizerunku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A ja bym tam polecała polecieć Ci w czarne dodatki. Czarną miła w dotyku chustę, torbę -worek, butki jakieś szaszki np, czarną skórzaną bransoletkę (lub cienkiego pieszczocha), skórzany pasek z ćwiekami - również raczej cienki. To niby sporo na raz ale można to z łatwością dograć do rzeczy, które się już ma.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.