Dylematy z wyborem pracy.POMOCY - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 12:18   #1
ada9122
Raczkowanie

Dylematy z wyborem pracy.POMOCY

Hej! Mam taki dylemat. Pracuję 3tyg w kfc, a dostałam propozycje pracy w restauracji jako barmanka praca piątek sobota, niedziela po 10h za 7zł netto +napiwki. W kfc dostaje ponad 7zł ale mam takie obawy,że zatrudnili mnie tylko po to bo nie ma komu pracować w wakacje ponieważ połowa pracowników idzie na urlop.Dodatkowo pracuje 6dni w tyg. Jestem osobą naprawdę pracowitą to nie jest tak,że wybrzydzam tylko po prostu kieruję się tym co dla mnie jest dobre. Mieszkam ze swoim facetem on zarabia 1400 czasem 1600 za mieszkanie płacimy 1100. Chce zarabiać aby się przynajmniej utrzymać ale tak to jest jak jest jakaś fajna praca to cię nie zatrudnią. Analizuję to już od kilku dni ale sama już nie wiem co będzie dobre. Dodatkowo studiuje a od października znowu zwiększą mi się wydatki. Potrzebuję takiej pracy gdzie pogodzę studia z pracą bez żadnych wymówek, że muszę akurat w ten dzień wziąć wolne. Co o tym sądzicie?? Proszę o pomoc
ada9122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 16:48   #2
201701191353
Konto usunięte

Dot.: Dylematy z wyborem pracy.POMOCY

Cytat:
Napisane przez ada9122 Pokaż wiadomość
Hej! Mam taki dylemat. Pracuję 3tyg w kfc, a dostałam propozycje pracy w restauracji jako barmanka praca piątek sobota, niedziela po 10h za 7zł netto +napiwki. W kfc dostaje ponad 7zł ale mam takie obawy,że zatrudnili mnie tylko po to bo nie ma komu pracować w wakacje ponieważ połowa pracowników idzie na urlop.Dodatkowo pracuje 6dni w tyg. Jestem osobą naprawdę pracowitą to nie jest tak,że wybrzydzam tylko po prostu kieruję się tym co dla mnie jest dobre. Mieszkam ze swoim facetem on zarabia 1400 czasem 1600 za mieszkanie płacimy 1100. Chce zarabiać aby się przynajmniej utrzymać ale tak to jest jak jest jakaś fajna praca to cię nie zatrudnią. Analizuję to już od kilku dni ale sama już nie wiem co będzie dobre. Dodatkowo studiuje a od października znowu zwiększą mi się wydatki. Potrzebuję takiej pracy gdzie pogodzę studia z pracą bez żadnych wymówek, że muszę akurat w ten dzień wziąć wolne. Co o tym sądzicie?? Proszę o pomoc
Czyli po sezonie rezygnujesz z KFC? ( przepraszam, jeśli źle zrozumiałam, ale chyba studiujesz dziennie z tego co przeanalizowałam?). Moim zdaniem odpowiedź jest jasna: kelnerka na weekendy
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 17:03   #3
ada9122
Raczkowanie

Chce pracę stałą i kontynuować naukę. Studiuje w systemie indywidualnym a ostatni pracodawca robił mi problemy z tego powodu wiedząc że tak będzie, że nie będę mogła być aż tak dyspozycyjna wypadnie mi że np muszę jechać na kolokwium to muszę. Zresztą muszę mieć przynajmniej (na studiach) 50%obecności w ciągu sem.
Stary 2013-07-17, 17:27   #4
201701191353
Konto usunięte

A pomyślałaś co będzie, kiedy nagle po sezonie w KFC powiedzą Ci "dziękujemy"? Zostaniesz z niczym. Jeśli to kelnerowanie jest stałe - brałabym to Zawsze można pracować na tygodniu (kiedy się sprawdzisz), z tego są ładne pieniądze.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 18:06   #5
ada9122
Raczkowanie

Bylabym raczej tylko barmanka chyba ze pozwolili by mi wejsc na kelnerke
Stary 2013-07-19, 08:19   #6
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

praca w gastronomii często kończy się wraz z końcem lata - chyba, że tam masz tę pracę pewną i umowę też masz pewną. ja bym została chyba w kfc bo w wakacje nie masz szkoły, więc możesz pracować aż do października i zarobić więcej niż jako barmanka -choć to może tylko moje odczucie. tylko czy potem z tej barmanki masz jakiś awans?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 11:50   #7
heybabki
BAN stały

Hej, jaką masz umowę w tym KFC? jeśli o pracę, to ja bym się niczym nie przejmowała. Jeśli nie popytaj managera o swoją przyszłość. Generalnnie w tych "sieciówka" nie stale potrzebują rąk do pracy.
Czy studia na które się wybierasz to są zaoczne/dzienne?
Zauważ, że w dzisiejszych czasach jest nieco problem z pracą i dobrze się zastanów, zanim podejmiesz decyzję.
heybabki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 21:48   #8
ada9122
Raczkowanie

Jestem na studiach dziennych ale to i tak juz ost rok jak dobrze pojdzie. W kfc mam umowe zlecenie a dopiero po 3 mies. jak dobrze pojdzie zaoroponuja mi umowe o prace.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości