|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ściany na SZARO
Kiedyś pewnie by mi przez myśl nie przeszło, żeby pomalować ściany na szaro bo zbyt dużo szarości zalewało mnie na ulicach... Ale teraz (kiedy wszystkie bloki w okolicy tynkują na żółto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie jest Wasze zdanie na temat szarych ścian? ![]() (chętnie popatrzę też na zdjęcia pomieszczeń o szarych ścianach. Najgorsze, ze moj TZ sie pomysłowi sprzeciwia... moze jakies zdjecia go przekonaja, a moze ja wybije sobie ten szary z glowy) Załączam zdj ktore udało mi się wyszukac (czesc z nich naprawde do mnie przemawia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ściany na SZARO
Mi bardzo podoba się zestawienie szarości i czerwieni. Mój znajomy pomalował dwie ściany pokoju na czerwono, a dwie pozostałe na szaro.Naprawdę efekt świetny i nie jest ponuro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mi najbardziej podoba się jasny zimny odcień szarego, do tego ciemnobrązowe panele, białe moldingi, a wystrój utrzymany w beżach i jasnych brązach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
kasandra82 Dzięki za zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załacznik nr 1,2,3-bardzo ciekawe polaczenie kolorów. Szarość dominuje.Jak widać beże i szarości dobrze sie komponują. Załacznik nr 4-szarość i zieleń Zalaczniki 5,6,7,8,9-może cos cie zainspiruje. Zalacznik nr 10-szary i niebieski |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
inspiracje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja mam jasno szare ściany w kuchni + białe mebelki i pomarańczowe dodatki. Wygląda to fajnie
![]() Natomiast w małym pokoju mam jedną ścianę szarą z białozłotymi kwiatami (duży wzór-tapeta) a pozostałe 3 kremowe. Też ładnie. Niestety szary szybko mi się znudził. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Szarość - dla mnie rewelacja. Możesz ją złamać każdym kolorem, jest nowoczesny i uniwersalny. Znudzą ci się pomarańćzowe dodatki? Zmienisz sobie na turkusowe . Itd. Jestem w trakcie urządzania swojego domu, gdzie bardzo dużo elementów będzie właśnie szarych.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie też pomysł bardzo się podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Chętnie zamieszkałabym w większości z pokazanych wnętrz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Genialne, aż żałuję że nie czeka mnie żaden remont, czy malowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To sa zdjecia, ktore wybily mi z glowy projekt salonu na zloto-bezowo. Po prostu sie w nich momentalnie zakochalam, aTZ mnie poparł
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja polecam szare ściany. Mam w sypialni w połączeniu z bakłażanem/srebrem/czernią. Malowałam dekoralem z diamentoej kolekcji Minge.
Bardzo ładny gołębi odcień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mnie szarość zdecydowanie bardziej się podoba w zestawieniu z chłodnymi, czystymi barwami: mocny jasny błękit, turkusowy. Bardzo fajnie wygląda fiolet, chłodny róż, jeśli czerwien to też chłodniejsza: pąs a nie karmin, ewentualnie może być wiśnia. Ma się rozumieć biel i czerń... Natomiast bardzo nie lubię łączenia szarości z barwami ciepłymi i tzw. kolorami ziemi, od duetu z żółcią po prostu bolą mnie zęby, brązowe i rude też wygląda nie tak, zgniłe zielenie i oliwka to z szarym istny koszmar (oliwka+szary jakoś wzajemnie się gaszą, całość wychodzi w takich trupich odcieniach, brr...). Co prawda w życiu nie przyszłoby mi do głowy zestawić szarego z oranżem- ale tutaj były takie propozycje na fotkach i z zaskoczeniem stwierdzam, że nawet to fajne jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.