Reklama, czy ocena? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-07-12, 21:37   #1
Dorixx
Zadomowienie

Reklama, czy ocena?

Spójrzcie. Mi to wygląda na reklamę. Zero odczuć własnych po stosowaniu kosmetyku....
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=549 -ocena BEATY
Stary 2003-07-12, 21:41   #2
Dorixx
Zadomowienie

Re: Reklama, czy ocena?

to samo recenzentka o nazwie "650513" moimskromnym zadaniem to jest REKLAMA
Stary 2003-07-12, 21:43   #3
admin
Gość

Dorixx

Chyba sie nieco zagalopowałaś... Nie podejrzewam naszej Beaty o taką działalność... W końcu to Beata Krajnik! Nasz Współpracownik. Przez wielkie W. A nie jakaś siksa promująca Avon na siłę.

Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-12, 21:44   #4
admin
Gość

A moim skromniejszym zdaniem, czepiasz się.
Stary 2003-07-12, 21:47   #5
Dorixx
Zadomowienie

Ok, a skąd mam wiedziec, że to właśnie Beata Krajnik?!! Tam nie pisze, że to akurat Krajnik!
Stary 2003-07-12, 21:49   #6
admin
Gość

A to jest właśnie ona... kliknij w jej profil: moderator
Stary 2003-07-12, 21:59   #7
Dorixx
Zadomowienie

Wiem, ze to stare oceny, ale druga recenzentka moderatorką nie jest a jej ocena, też nie świadczy o stosowaniu na własnej skórze. O ile wiem, ze Beatka toto na ludziach testuje, o tyle tej drugiej nie jestem pewna. I NIE CZEPIAM SIĘ ale skoro KW ma być wiarygodne i tylke zamieszania wokół tego , to wydaje mi się , że z niektórymi ocenami powinno się coś zrobić, bo brzmią jak czysta reklama. W kodeksie jest min. o tym-oceniać to co samemu się używało. Więcej nic nie pisnę na ten temat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-07-12, 22:10   #8
admin
Gość

Sprawdź datę tej oceny. Kodeks puściliśmy online jakiś miesiąc temu...

Stosując takie argumenty powinniśmy usunąć kilka tysięcy ocen... bo czegoś im brakuje. Dlatego proponuję metodę Mazowieckiego: grubą, czerwoną kreską przykryć, żeby w oczy nie gryzło

Stary 2003-07-12, 23:14   #9
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Dorixx,ja uważam,że to co napisałam to jednak ocena.Weź pod uwagę ,że ja ten preparat stosowałam przez dłuższy czas w gabinecie do zabiegów, miałam możliwość ocenienia efektów zabiegów z zastosowaniem XXL (nie na jednej klientce), oceniałam stan skóry przed zabiegami , w trakcie serii oraz po zakończeniu), nie jest to przepisana reklama z ulotki - producent zachwala np. ,że XXL wyszczupla - ja napisałam ,że nie można na to liczyć bez diety, gimnastyki ,masażu. Napisałam ,że ujędrnia skórę , poprawia jej elastyczność - a to miałam możliwość sprawdzić (w przypadku innych osób) - nie można chyba takiego sposobu oceny działania kosmetyku porównac do oceny gdzie dziewczyna pisze np. mojej koleżance się podoba.Moja mama też była jednym z "króliczków" doświadczalnych a poza tym nad nią miałam jeszcze większą kontrolę niż nad innymi klientkami - mogłam sprawdzać ile i jak zużywała XXL (pomagałam jej wmasowywać ten preparat),
Jeszcze raz podkreślam ,że nie uważam XXL -u za cud - jest świetny do masażu - a to masaż przede wszystkim powoduje poprawę struktury tkanki i poprawia wygląd skóry.
Jeśli mimo dodatkowych wyjasnień uważasz ,że nie można w taki sposób ocenić kosmetyku to moge usunać moją ocenę (tylko co powinniśmy sądzić o testach , próbach i ocenach przeprowadzanych przez firmy kosmetyczne i laboratoria - testy są wykonywane na określonej grupie osób - i oceny tych osób są brane pod uwagę - wiarygodne są tylko oceny kosmetyków przetestowanych osobiście przez szefa firmy kosmetycznej?
Oczywiście najbardziej wiarygodne są naukowe badania -ale dla mnie oceny użytkowników są ważne - dlatego pozwoliłam sobie zebrać te oceny i umieścić jako opis.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-12, 23:23   #10
kb
Raczkowanie

> Jeśli mimo dodatkowych wyjasnień uważasz ,że nie można w taki sposób ocenić kosmetyku to moge usunać moją ocenę (tylko co powinniśmy sądzić o testach , próbach i ocenach przeprowadzanych przez firmy kosmetyczne i laboratoria - testy są wykonywane na określonej grupie osób - i oceny tych osób są brane pod uwagę - wiarygodne są tylko oceny kosmetyków przetestowanych osobiście przez szefa firmy kosmetycznej?
> Oczywiście najbardziej wiarygodne są naukowe badania -ale dla mnie oceny użytkowników są ważne - dlatego pozwoliłam sobie zebrać te oceny i umieścić jako opis.

Beatko, jak najbardziej nie usuwać, badania przeprowadzane przez firmy jak i naukowe jeśli dotyczą oceny działania danego preparatu polegają w części właśnie na tym samym co Ty zrobiłaś, druga część to ocena działania za pomocą przeróżnych przyrządów, których rodzaj zalezy od badanego produktu. Twoja ocena powiedzmy organoleptyczna (wzrokowo- dotykowajest znacznie bardziej wiarygodna niż podobne testy przeprowadzane przez producentów, bardziej przypomina niezależne badania, kiedy badającym zależy na wyniku i ocenie efektywności, a nie koniecznie na pozytywnym wyniku jak to jest w przypadku firm kosmetycznych.
kb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-13, 09:43   #11
Dorixx
Zadomowienie

Beatko
Oczywiście, że jeśli testowałaś to w gabinecie, to jest to jak najbardziej wiarygodna ocena i nie należy jej usuwać. Ocena Twoja i innej recenzentki brzmią typowo jak reklama przepisana z opakowania i odrazu 5*. Mi w takich ocenach osobiście brakuje odczuć osobistych recenzentki. Nie mało razy konsultantki Oriflame, czy Avonu zachwalały coś w KW by polepszyć sprzedaż Nie każdy, kto czyta recenzje, odrazu sprawdza profil (tak jak ja w tym przypadku)Ja proponuję by w takich ocenach używać słów typu" stosowałam u mnie w gabiniecie, testowałam "etc. Wtedy będzie wiadomo, że człowiek rzeczywiscie miał z kosmetykiem do czynienia.
Cóż, nie chciałam , by komuś było nieprzyjemnie z tego powodu. Zareagowałam, bo skoro powinnyśmy się trzymać sztywno zasad Kodeksu Pudernic i oceniać, wyłacznie to co same używałyśmy, to dwie oceny wydały mi się mocno podejrzane widzę, że nie powinnam była tego pisać, obiecuję do więcej ocen nie "czepiać" się jak to Zło napisał. Więcej zachodu widzę jest o ocenianie z próbek kremów i brakujące ceny przy opisach w KW niż o wiarygodne oceny, a chyba to powinno być tutaj najważniejsze.

pozdrawiam
Dorixx

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości