|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Reklama, czy ocena?
Spójrzcie. Mi to wygląda na reklamę. Zero odczuć własnych po stosowaniu kosmetyku....
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=549 -ocena BEATY
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Reklama, czy ocena?
to samo recenzentka o nazwie "650513" moimskromnym zadaniem to jest REKLAMA
![]() |
#3 |
Gość
|
Dorixx
Chyba sie nieco zagalopowałaś... Nie podejrzewam naszej Beaty o taką działalność... W końcu to Beata Krajnik! Nasz Współpracownik. Przez wielkie W. A nie jakaś siksa promująca Avon na siłę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
A moim skromniejszym zdaniem, czepiasz się.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ok, a skąd mam wiedziec, że to właśnie Beata Krajnik?!! Tam nie pisze, że to akurat Krajnik!
![]() |
#6 |
Gość
|
A to jest właśnie ona... kliknij w jej profil: moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wiem, ze to stare oceny, ale druga recenzentka moderatorką nie jest a jej ocena, też nie świadczy o stosowaniu na własnej skórze. O ile wiem, ze Beatka toto na ludziach testuje, o tyle tej drugiej nie jestem pewna. I NIE CZEPIAM SIĘ ale skoro KW ma być wiarygodne i tylke zamieszania wokół tego , to wydaje mi się , że z niektórymi ocenami powinno się coś zrobić, bo brzmią jak czysta reklama. W kodeksie jest min. o tym-oceniać to co samemu się używało. Więcej nic nie pisnę na ten temat.
![]() |
#8 |
Gość
|
Sprawdź datę tej oceny. Kodeks puściliśmy online jakiś miesiąc temu...
Stosując takie argumenty powinniśmy usunąć kilka tysięcy ocen... bo czegoś im brakuje. Dlatego proponuję metodę Mazowieckiego: grubą, czerwoną kreską przykryć, żeby w oczy nie gryzło ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Dorixx,ja uważam,że to co napisałam to jednak ocena.Weź pod uwagę ,że ja ten preparat stosowałam przez dłuższy czas w gabinecie do zabiegów, miałam możliwość ocenienia efektów zabiegów z zastosowaniem XXL (nie na jednej klientce), oceniałam stan skóry przed zabiegami , w trakcie serii oraz po zakończeniu), nie jest to przepisana reklama z ulotki - producent zachwala np. ,że XXL wyszczupla - ja napisałam ,że nie można na to liczyć bez diety, gimnastyki ,masażu. Napisałam ,że ujędrnia skórę , poprawia jej elastyczność - a to miałam możliwość sprawdzić (w przypadku innych osób) - nie można chyba takiego sposobu oceny działania kosmetyku porównac do oceny gdzie dziewczyna pisze np. mojej koleżance się podoba.Moja mama też była jednym z "króliczków" doświadczalnych a poza tym nad nią miałam jeszcze większą kontrolę niż nad innymi klientkami - mogłam sprawdzać ile i jak zużywała XXL (pomagałam jej wmasowywać ten preparat),
Jeszcze raz podkreślam ,że nie uważam XXL -u za cud - jest świetny do masażu - a to masaż przede wszystkim powoduje poprawę struktury tkanki i poprawia wygląd skóry. Jeśli mimo dodatkowych wyjasnień uważasz ,że nie można w taki sposób ocenić kosmetyku to moge usunać moją ocenę (tylko co powinniśmy sądzić o testach , próbach i ocenach przeprowadzanych przez firmy kosmetyczne i laboratoria - testy są wykonywane na określonej grupie osób - i oceny tych osób są brane pod uwagę - wiarygodne są tylko oceny kosmetyków przetestowanych osobiście przez szefa firmy kosmetycznej? ![]() Oczywiście najbardziej wiarygodne są naukowe badania -ale dla mnie oceny użytkowników są ważne - dlatego pozwoliłam sobie zebrać te oceny i umieścić jako opis.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
> Jeśli mimo dodatkowych wyjasnień uważasz ,że nie można w taki sposób ocenić kosmetyku to moge usunać moją ocenę (tylko co powinniśmy sądzić o testach , próbach i ocenach przeprowadzanych przez firmy kosmetyczne i laboratoria - testy są wykonywane na określonej grupie osób - i oceny tych osób są brane pod uwagę - wiarygodne są tylko oceny kosmetyków przetestowanych osobiście przez szefa firmy kosmetycznej? ![]() > Oczywiście najbardziej wiarygodne są naukowe badania -ale dla mnie oceny użytkowników są ważne - dlatego pozwoliłam sobie zebrać te oceny i umieścić jako opis. Beatko, jak najbardziej nie usuwać, badania przeprowadzane przez firmy jak i naukowe jeśli dotyczą oceny działania danego preparatu polegają w części właśnie na tym samym co Ty zrobiłaś, druga część to ocena działania za pomocą przeróżnych przyrządów, których rodzaj zalezy od badanego produktu. Twoja ocena powiedzmy organoleptyczna (wzrokowo- dotykowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Beatko
Oczywiście, że jeśli testowałaś to w gabinecie, to jest to jak najbardziej wiarygodna ocena i nie należy jej usuwać. Ocena Twoja i innej recenzentki brzmią typowo jak reklama przepisana z opakowania i odrazu 5*. Mi w takich ocenach osobiście brakuje odczuć osobistych recenzentki. Nie mało razy konsultantki Oriflame, czy Avonu zachwalały coś w KW by polepszyć sprzedaż ![]() Cóż, nie chciałam , by komuś było nieprzyjemnie z tego powodu. Zareagowałam, bo skoro powinnyśmy się trzymać sztywno zasad Kodeksu Pudernic i oceniać, wyłacznie to co same używałyśmy, to dwie oceny wydały mi się mocno podejrzane ![]() pozdrawiam Dorixx
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.