|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Regeneracja Inner Effect
Witam! Chciałabym się dowiedzieć czegoś na tema regeneracji zniszczonych włosów przez Inner Effect z Goldwella. Moja fryzjerka mówi, że taki zabieg w salonie dobrze nawilża i odbudowuje zniszczone włosy. Jednak chciałam poznać opinie osób które skorzystały z takiej usługi. Bede bardzo wdzieczna za opinie.
Dodam, że mam bardzo suche i puszące sie włosy po trwałej i nie wiem co robić, zeby były błyszczące i zdrowe. Mam mase odżywek, ale wydaje mi się, że żadna sie nie sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Regeneracja Inner Effect
Nie zauważyłam spektakularnych efektów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
fakt, u mnie podobnie, ja mam do ramion i mialam bardzo zniszczone po dredach, zapłaciłam 60zl, po wyjsciu było ok, ale po 2 myciach wszystko jak zawsze, wiec kupiłam odżywkę goldwella w pojemniczku, dla bardzo zniszczonych i jest całkiem ok, choc niezbyt wydajna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
U mnie efekt po zabiegu był bardzo widoczny. Narazie jestem po pierwszym myciu i utrzymuje się. Miałam suche, matowe włosy a są teraz miękkie i śliskie, takie jak chciałam. NA pewno to też kwestia tego, ze podcięłąm końcówki. Postaram sie robić zabieg raz w miesiącu, żeby utrzymać ten dobry stan. Niestety to duzy wydatek ale jeśli chcę zapuszczać włosy to chyba warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no właśnie, o tym też myślałam... Może po prostu kupie sobie tę ich odżywkę i będę stosować w domu. Na pewno będzie to bardziej ekonomiczne. Nie wiem jak bardzo istotna jest sama sauna, którą robią włosom podczas zabiegu w salonie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
przy cieple łuska włosa otwiera się dzięki czemu odżywka wnika głębiej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
kupiłam tę odżywkę w małym opakowaniu na spróbowanie i niestety nie jestem tak zadowolona jak z zabiegu u fryzjera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak? A jaka się nie nadaje?
Jeśli natomiast chodzi o różnicę między takim zabiegiem u fryzjera, a tym samym zabiegiem przeprowadzanym w warunkach domowych... fyrzjer raczej po zabiegu nie pozostawia włosom samym sobie, tylko nakłąda na nie dodatkowe produkty, majace na celu uzyskanie większej miękkości, blasku czy gładkości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A niby czemu się nie nadają? Ja na sobie stosuję tę metodę i jakoś nie wydaje mi się, by ciepło miało zły wpływ na zawarte w preparacie proteiny. A co do Waxu zagranicznego, to przecież należy go podgrzewać dla lepszego efektu. Tzn. dla mnie o w ogóle głupi pomysł, by nakładać go na same włosy, no ale teoretycznie ekstrakt z henny (którego jest faktycznie mało, no ale jednak jakiś jest) powinien lepiej wniknąc we włosy pod wpływem ciepła właśnie.
Chyba, że Twoja teoria odnośnie negatywnego wpływu wyższej temperatury na maski z proteinami jest poparta jakimiś artykułami, to chętnie przeczytam i przyznam Ci rację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
a moze się pomyliłam sama już nie wiem ale tu jakieś artykuły były i faktycznie proteiny tez się podgrzewa
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...y#post17159375
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-05-03 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ale niby białko w proteinowych odżywkach sie ścina zauważyłaś to?
a stosowałaś może wax proteinowy?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie wydaje mi się, by lekkie podgrzanie maski/odżywki z proteinami mogło doprowadzić do denaturacji białka. Ale tutaj musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto dobrze zna się na chemii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.