chce na silownie! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 19:25   #1
weraa11
Zadomowienie

chce na silownie!

Az wstyd sie przyznac ale mam darmowy karnet na super silownie...ale nie moge sie zmobilizowac zeby tam w koncu isc...mialam czasem takie zrywy ze chodzilam...ale max 3 miesiace wytrzymalam i rezygnowalam...
Nie mam z kim chodzic niby kumpele sa chetne ale jest to bardzo droga silownia (ja mam z firmy chlopaka ten karnet) a ludzie sa troche dziwini..nie mam z kim sie tam zapoznac...poza tym tak dziwnie ponzac kogos np.na biezni i gadac...nie kazdy lubi rozmawiac przy wysilku...
No i tu pytanie do Was... Jak to jest z Wami? chodzicie same czy z kims? Nie nudzi Wam sie? Niby sa zajecia grupowe ale wole isc na silownie...bo chodze w takich godzinach gdzie malo jakie zajecia sa...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 19:26   #2
justinak25
Raczkowanie

Dot.: chce na silownie!

Ja wolę sama chodzę dla siebie a nie dla towarzystwa
justinak25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 20:12   #3
funkyourself
Raczkowanie

Sama

Nikt nie chce iść - ich strata, przynajmniej mogę się skupić na tym, co robię
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 20:16   #4
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja chodze z chłopakiem lub sama . Nie wdaję się w żadne rozmowy tam . Chodze ćwiczyć a nie na pogawędkę
Stary 2009-10-26, 20:28   #5
weraa11
Zadomowienie

ale mi sie po jakims czasie juz nodzi..a pzoa tym zawsze tak jakos razniej jest sie do kogos usmiechnac lub zagadac jakos..a do obcych tak dziwnie... Chyba ze jak bede chodzic np.rok to bede mogla tak reagowac do tych ktorych bede juz tyle czasu tam regularnie spotykac...
Tez bym chciala z chlopakiem chodzic...ale mamy jeden karnet i on ma tez swoja silownie(ale dla dziewczyn sie nie nadaje;/)

Stary 2009-10-26, 20:33   #6
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Ja też miałam taki problem, ale w końcu kupiłam karnet i chodziłam - szkoda mi było marnować kasę, którą na karnet wyłożyłam. Tak mi się spodobało, że ponad pół roku chodziłam 3 razy w tygodniu

Co do towarzystwa - ja zawsze myślałam, że z kimś jest fajniej, ale potem okazało się, że jest na odwrót. Ja zaczęłam chodzić sama i długo to trwało, nim dołączyła do mnie znajoma... o masakra, to chyba przez nią zrezygnowałam, bo nie mogłam przez nią ćwiczyć, ona płaciła za karnet, żeby móc poplotkować

Może dodam jeszcze, że wagowo schudłam minimalnie - 2/3 kg, ale za to rozmiarowo spadłam o ponad rozmiar

Zbierz się w sobie i idź !! Warto

Trzymam kciuki
Stary 2009-10-26, 21:25   #7
funkyourself
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
ale mi sie po jakims czasie juz nodzi..a pzoa tym zawsze tak jakos razniej jest sie do kogos usmiechnac lub zagadac jakos..a do obcych tak dziwnie... Chyba ze jak bede chodzic np.rok to bede mogla tak reagowac do tych ktorych bede juz tyle czasu tam regularnie spotykac...
Tez bym chciala z chlopakiem chodzic...ale mamy jeden karnet i on ma tez swoja silownie(ale dla dziewczyn sie nie nadaje;/)

No to słuchawki w uszy i jedziesz! Skup się na efektach, a nie na czasie jaki musisz spędzić na siłowni.
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 21:32   #8
Maritxell
Zadomowienie

o to to! muzyka w uszach i jazda moim jedynym towarzyszem (obecnie) na silowni jest ipod i dzieki niemu nawet nie wiem kiedy mi 60 min. aerobow mija. Przez jakis czas chodzilam z kolezanka, ale nie odpowiada mi taki system bo zamiast na cwiczeniach skupiam sie na najswiezszych ploteczkach.
Masz karnet za darmo i moze dlatego nie masz motywacji. Ja wiedzac ile musze miesiecznie wylozyc na silownie nawet nie mysle o odpuszczaniu i sie mobilizuje, bo zwyczajnie szkoda mi pieniedzy a to zeby karnet lezal nieuzywany.
Idz, sprobuj, a przekonasz sie, ze to wciaga
Stary 2009-10-27, 13:09   #9
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Ja tez chodziłam sama,jakoś lepiej się skupiam jak nikt mnie nie zagaduje...Ale w kwestii motywacji do dotarcia na siłownie czasami ktoś by się przydał heheh.Pozdrawiam
p.S.Szczęściara z ciebie,ze masz ten darmowy karnet.ja tez tak chcęęęęęęęęę
Stary 2009-10-27, 17:27   #10
weraa11
Zadomowienie

niby szczesciara ale widzsz...nie korzystam...a tak to macie racje, pewnie bym chodzila...
Kiedys chodizlam z kumpela i na poczatku bylo fajnie, tak razniej, bo to byl moj peirwszy raz na silowni..ale potem jak ona jesczze wziela swoja kumpele to juz bylo mi tloczno...3 osoby na te same sprzety...to ja tam 4 godziny siedzialam ;/
Faktycznie chodzi o to zeby ktos zmobilizowal zeby tam pojechac...a potem to juz jakos zleci...
no to mam cel...zaczac chodzic na silownie :P

Stary 2009-10-27, 18:09   #11
My life be like
BAN stały

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Az wstyd sie przyznac ale mam darmowy karnet na super silownie...ale nie moge sie zmobilizowac zeby tam w koncu isc...mialam czasem takie zrywy ze chodzilam...ale max 3 miesiace wytrzymalam i rezygnowalam...
Nie mam z kim chodzic niby kumpele sa chetne ale jest to bardzo droga silownia (ja mam z firmy chlopaka ten karnet) a ludzie sa troche dziwini..nie mam z kim sie tam zapoznac...poza tym tak dziwnie ponzac kogos np.na biezni i gadac...nie kazdy lubi rozmawiac przy wysilku...
No i tu pytanie do Was... Jak to jest z Wami? chodzicie same czy z kims? Nie nudzi Wam sie? Niby sa zajecia grupowe ale wole isc na silownie...bo chodze w takich godzinach gdzie malo jakie zajecia sa...

I co, że nie masz z kim chodzić? Na siłowni się myśli tylko o treningu- przynajmniej ja, zostawiam cały świat i się skupiam, żeby dobrze ćwiczyć. Chodź sama.
A po co się zapoznawać? To nie klub etc. tylko siłownia.
Chodze sam i nie nudzi mi się, bo ćwicze.

Z takim podejściem bym kogoś obdarował karnetem.
My life be like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 18:16   #12
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Oczywiście! Ja też wolę sama chodzić na siłownie. Dziewczyny mają rację, słuchawki w uszy i na bierznie! Urozmaicaj ćwiczenia a nawet nie zdąrzysz się znudzić, nawet pół godziny wystarczy aby poprawić swoją kondycję

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 19:01   #13
Hedonia
Zadomowienie

nigdy w życiu z kimś. ale ja wiele rzeczy lubię robić sama. jednak siłownia jest takim miejscem,gdzie już wybitnie zabiłabym kogoś, gdybym mi gadał obok. alekażdy człowiek jest inny

Hedonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 20:07   #14
Ilena
Zakorzenienie

przecież człowiek najlepiej ćwiczy jak jest skupiony .. kup sobie mp3 i problem z głowy
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 21:47   #15
fhancuzeczka
Raczkowanie

ja nigdy nie bylam na siłowni i tak sie sklada ze szukam kogoś z kim było by raźniej przetwać te pierwsze chwile (raaany, jak to brzmi ) Tym bardziej, że nie znam działania wszystkich urządzeń w siłowni (i gdzie nie zawsze mogę liczyć na instruktora, którego po prostu moze nie być - i oczywiscie nie wspominając o ćwiczących ktorzy mogą sie okazać niepomocni) i na pewono było by lżej i raźniej głowic sie w grupie no juz nie wspomne o mobilizacji itp.

Tak więc - chętni z poznania na siłownie i zajęcia fitness w atlantisie - nie bac sie i zglaszac sie na priv!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości