![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Witam na kontynuacji wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=392516
Nasze maluszki to kruszynki mieszkające jeszcze w brzuszkach ![]() ![]() ![]() ![]() Już mamy swoje Słoneczka przy sobie ![]() Zebra666 (Izabela, tp 24.01.2010)- ur 28 grudzień 2009 Piotruś Oczekujemy na maluszka![]() elcia0787(tp 22.01) ur 5 luty 2010 Szymon ![]() ![]() ![]() ![]() Kakusia (tp. 29.05)ur 8 czerwiec Dominika ![]() Olayya (tp. 27.06)ur 4 lipiec Wiktor ![]() Pomidora (tp. 7.09) ur 25 sierpień Tymoteusz ![]() Lenka* (tp. 4.09) ur 26 sierpień Martynka ![]() Gabisun (tp. 1.09) ur 4 wrzesień Kinga ![]() Abz (tp. 1.10) ur 24 wrzesień Krzyś ![]() Ollliwka (Ewa)- tp - 25 maj ![]() Scio (Paulina) - tp - 7 lipiec ![]() Weruczek- tp - 11 sierpień ![]() Przydatne informacje: - bezpieczne leki w ciąży, jak się leczyć - wyprawka - pamiętnik z brzucha ![]() - waga dzidziusia w brzuszku - o zamrażaniu mleczka - wyprawka (u dołu postu) - harmonogram badań - harmonogram badań - tabelka - zakupy apteczne
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-05-16 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
No to melduję się już tutaj skoro Lindsley napisała ostatniego 5000 posta
![]() Zeberko my mieliśmy ubaw jak kupowaliśmy kuferek bo najpierw wzieliśmy ten mały za 13zł i tak chodzimy z nim po Tesco aż w kogoś wózku ujrzeliśmy takiego giganta i polecieliśmy po niego, ale nie mogliśmy znaleźć, więc poelcieliśmy szukać tych ludzi żeby się zapytać ![]() ![]() No ale fakt - nieporęczne do transportu ![]() ![]() No i wkońcu na podłodze jesteśmy - Dominiczka ma frajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kakusia za ile kupiliście puzzle i ile ich jest?
Dobrze że się pogodziliście... My to się ciągle kłócimy i godzimy z tz. I to przeważnie on wyciąga rękę pierwszy... Pochwalcie się tym pudłem ![]() Chmurzy nam się więc spadamy na spacer, może Michaś pośpi bo marudny strasznie. Na chwilę ucieszyło go opakowanie po chusteczkach ale jak mu ucieka to nie stara się do niego dotrzeć tylko jęczy żeby mu podać. Taki mało ambitny chłopak jest ![]() Kurcze przydałby mi się ktoś na godzinkę dziennie żeby się Misiem zająć to bym miała błysk w domu... Zgadnij a jak tam z rodzicami i bratem? Dogadujecie się? Kakusia a co to było z teściową? Zeberka nam pisała że Cię nawiedziła ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kakusia wtedy masakra była z tymi zakupami... teraz mi się go chce jak wiem gdzie szukać
![]() Lindsley a tam następny będzie na odchowalni ![]() Z teściową ja żartowałam- owszem miała być w odwiedzinach ale ja nie wiem czy taka starszna jest czy nie:F:F:F Hehe Mały śpi dokańczam mu kluski śląskie robić i będe czekać aż wstanie i wio na spacer:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-15 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lindsley jest ich 10 są duże (chyba 30x30 aż zmierzę przed spacerkiem) i kosztowały 18zł więc porównując z allegro to się opłacało
![]() Ten kuferek to fajny duży pojemny za 22zł ![]() My też się często kłócimy i albo ja wyciągam rękę albo wychodzi samoistnie - ot od słowa do słowa zaczynamy rozmawiać zaczyna być dobrze, a nie wracamy do kłótni (taka sobie ucieczka...) Ojj jak ja bym miała godzinkę to leżałabym i nic nie robiła ![]() ![]() A zresztą - jak przychodzi do mnie mama, albo przyjeżdża chrzestna Dominiczki to jakoś nie potrafię zająć się czymś innym - ja z tych co muszą cały czas kontrolować ![]() A teściowa przyszła na obiad 11 listopada ![]() ![]() ![]() ![]() Zeberka w sobotę były jeszcze 3. Dwa żółte i jeden niebieski ![]() ![]() ![]() lecę bo Mała już wyje z głodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kakusia byłabym zobowiązana! Jakby udało się jeszcze upolować to napisz mi eska żebym nie kombinowała więcej
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- W biedronce od 18 lisopada mają być sanki za 59 zł z oparciem. A jakoś pod koniec listopada chyba klocki drewniane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerku 1.5h, potem Misiek wciągnął brokuły z kaszą manną i leży zadowolony na podłodze i bąki puszcza
![]() Zgadnij po co zabawki, moje dziecie obłożone wszystkim w koło a bawi się dziś ciągle opakowaniem po chusteczkach ![]() Tz dzwonił, kupił szczeniaczka, mówił że się trochę pobawił i że fajny i że jak go wkładał do plecaka to zaczął mu gadać ![]() Zeberka dajesz Piotrusiowi już kluski śląskie? Tak same czy z czymś? Ja jutro dostanę kurczaczka to będę Misiowi gotować zupki. Wczoraj zrobiłam 5 słoiczków brokułów z kaszą... Jutro mama ma przyjechać a nam się wczoraj szambo zapełniło a szambonurek ![]() ![]() ![]() AAaaaaaaaaaaaa Miasiek wcina mi palce u stóp (w skarpetkach) ![]() Kakusia dobrze że teściowa potrafiła się zachować... A tesco to duże czy takie małe? Bo u mnie w mieście tylko te małe są, duże dopiero w Bydgoszczy ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Lindsley w tesco sa i te duże i małe.
A do klusek robie mu sosik doprawiony zielem angielskim, listkiem laurowym i kminkiem zmielonym. A mięsko na sosik podsmarzam na oliwie z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi 2km od domu wybudowali netto a za niedługo i biedronka ma być. Juz sie nie bede musiala przez korki pchac ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No i ja wróciłam po 1,5h spacerku
![]() Obkupiłam się w Lidlu tak, że ledwo wróciłam ![]() ![]() Dominiczka właśnie zjadła cycusia i siedzi w leżaczku i piszczy (od dwóch dni to Jej ulubione zajęcie ![]() Lindsley super, że będziecie mieć blisko Biedrone ![]() ![]() Tesco mamy małe, ot takie osiedlowe ![]() ![]() Narobiłaś mi smaka tymi brokułami i sama aż sobie robię z makaronem ![]() A Dominiczka dziś będzie miała ziemniak z cukinią mojego wyrobu ![]() Jak dajesz kaszkę mannę? jaką w jakiej ilości? Zeberka te markety w galeriach to swoją drogą, ale np w Katowicach jest w Silesii takie gigantyczne Tesco, gdzie zawsze z TŻtem jemy w środku (są stoliki takie wysokie barowe-podają różne dania na gorąco), masz normalnie przymierzalnie z ciuchami (nie to co w naszym 2 regały z ubraniami hehe), masz mnóstwo sprzętu sportowego powykładanego - no taki kolos ![]() Jeju, ja to nie wiem czy będę tak potrafiła gotować Małej już takie "dorosłe" posiłki tak różnorodnie - że tu kluski, że tu coś tam ![]() ![]() Lindsley ostatnio zauważyłam, że teściowa potrafi się częściej zachować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kakusia
![]() http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...310573518.html tylko z misiem na oparciu. co do gotowania to dla odmiany nam nie lubie gotować, ani pomysłów nie mam ani zdolności:P łatwiej mi dla Piotrusia idzie. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- A Kakusia mam głupie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zeberka tylko tego 4w1 cena 2x niższa
![]() A właśnie, chciałam nawiązać do tego, co na ostatek na poprzednim wątku napisała Zgadnij - że inne do Nas nie zaglądają nie piszą z Nami. Myślę, że dlatego, że każda siedzi na wątku "miesięcznym" typowo adekwatnym do tego kiedy urodzi. A ja np nie miałabym wtedy gdzie iść, bo majowo-czerwcowe mi od początku nie spasowały, na czerwcowe głupio tak wtranżalać się po 5 miesiącach, a głupio mi by było coś pisać o dzidziach na Naszym wątku planowania, bo przecież tam tyle dziewczyn, które jeszcze twardo się starają, nie mówiąc już ile dla mnie nowych. No a poza tym, gdyby nie ten wątek to nie miałabym możliwości gadania z Lindsley, która stała się kwietniówką, ze Zgadnij która jest majówką, z Zeberką, która jest grudniówką, z Gabisun, Olayyą, które może rzadko, ale też do Nas zaglądają i czasem coś piszą! Ba! Nawet Tity do Nas przecież od czasu do czasu zaglądnie ![]() ![]() To tak, gdyby którejś przyszło do głowy zrezygnować z tego wątku ![]() ![]() Dokładnie tak robię Zeberko - wkładam całe opakowanie, odklejam częściowo tylko otworek i przyklejam do pudełka i zamykam. (nie odklejam całkowicie otworku, bo jak przychodzi gdzieś jechać i wsadzić do torby chusteczki to wyjmuję je z pudełka i zaklejam spowrotem żeby nie wyschły) Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-11-15 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kakusia acha
![]() ![]() A krzesełko mam dokładnie to seledynowe http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...302511412.html Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-15 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie skumałaś ![]() ![]() --------------- Lindsley aleś super zaczęła wątek ![]() ![]() ![]() ![]() Swoją drogą ilu Naszym Wizażankom już się udało i czekają na swoje maluszki! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Dzwoni do mnie tata, że przyszedł do mnie polecony z Torunia ![]() ![]() Mówię otwórz zaskoczona jakiego Torunia ![]() ![]() A to liścik od Michasia!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Ogromne buziaki Lindsley dla Was ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-11-15 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, melduję się na wątku
![]() Ja za bardzo nie mam czasu na pisanie teraz, Martynka jest coraz bardziej absorbująca i ciągle głodna ![]() Poza tym u nas niewesoło, bo Martynka chyba będzie miała operację serduszka, bo nic jej się nie poprawia, czekamy na decyzję kardiologa ![]() ![]() Lindsley, zgłaszam poprawki na liście ![]() I chyba aldii nie ma na liście ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Lenka aż mnie ciary przeszły - takie małe dzieciątko i już operacje
![]() ![]() Moc uścisków dla Ciebie i córuni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja mam to krzesełko Kupiłam używane i nie żałuję. Może nie jest to mój wymarzony kolor ale ważne że sprawne i Michałowi chyba w nim wygodnie.
Kaszę manną wczoraj ugotowałam na oko ![]() Tesco to u mnie są tylko te malutkie - spożywcze + jakaś półka art gosp dom. Co do kupowania przez dziadków - moja mam czasem na coś się szarpnie ![]() Teść dał kasę na dzień dziecka i na chrzciny.
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Miało iść na święta ale bałam się że już nie będzie dobre
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aldii nie ma bo mnie o to poprosiła. Nic więcej nie napiszę ![]() Ja dziś jakaś taka zdenerwowana rozkojarzona chodzę aż bym miała stłuczkę/wypadek ![]() Michał spał godz i koniec, chce się bawić. Tz z nim siedzi i testują szczeniaczka. Póki co mu się podoba. Ciekawe czy mu się znudzi. Oczywiście już go spróbował. Ciekawe jak go potem umyć ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Lenka nie znamy się ... ale współczuje z całego serducha
![]() Lindsley fajne krzesełko ![]() Dziadkowie... hmm moja mama coś tam wysłała czasem kasy, ciuszków, teściowa też. U dentysty było brrrrrrrr ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Lindsley dobrze, że nic Ci się nie stało! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Jestem po szkole i jak milo wrócić gdy Maksio już śpi
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To jak Ty masz te zajęcia? Dziennie wieczorowo czy weekendowo
![]() Zeberka jakby gość jechał troszkę szybciej to uderzyłby - dostawczakiem w mój bok. A jeszcze miałam szybę opuszczoną bo zaparowała. Krok od domu a mogłabym nie wrócić do mojego maluszka ![]()
![]() |
#24 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lindsley, no to miałaś stracha...
Szkołe mam w pon, śr, 15.30 - różnie kończe, i sob 7.30 - różnie kończe ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Lindsley no to musisz teraz wziąść się w garśc i nie myśleć tyle
![]() Zgadnij a który to rok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Niestety pierwszy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Napewno dasz rade- najważniejsze, że ma Ci kto pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Lenka strasznie mi przykro, że malutka musi się tak męczyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lenko, najważniejsze żeby Martynka była cała i zdrowa
![]() Tity zobaczysz jak Ci poleci ![]() Maksio ma poranną drzemkę, więc ja mam czas na śniadanie.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Tity jakbym Cię kojarzyła skądś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.