|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Discovery, Nat Geo, Travel, BBC Knowledge - ktore kanaly& programy gladacie?
Jak w temacie
![]() Niedawno zmusilam rodzicow do zainstalowania kablowki, bo odbiornik TV stoi, a w podstawowych kanalach zenujacy poziom... Oczywiscie przyssalam sie do programow typu Discovery, Nat Geo itd. Ciekawi mnie, ktore z tych popularnonaukowych kanalow ogladacie i jakie na nich programy lubicie najbardziej? PS. Szukalam podobnych watkow, ale jest tylko 1 ogolny o ulubionych kanalach
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Discovery, Nat Geo, Travel, BBC Knowledge - ktore kanaly& programy gladacie?
hehe
szczerze mówiąc nie mam żadnego z tych kanałów![]() ale czasem lubię pooglądać sobie "Planet"
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Discovery, Nat Geo, Travel, BBC Knowledge - ktore kanaly& programy gladacie?
Ja lubie oglądać Discovery. Dziś np. ciekawy program o 22 "moja szokująca historia", dziś jest o najmniejszych dzieciach świata (tak przynajmniej w gazecie pisze). Fajny program, pokazują ludzi z takimi horobami o których istnieniu się pojęcia nie ma. Polecam
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Najbardziej lubię oglądać National Geographic zwłaszcza program Czysta Nauka
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jestem miłośniczką programów na Discovery. Jak miałam w domu kablówkę, to oglądałam na tym kanale prawie wszystko
![]() "Jak to jest zrobione", "Pogromcy mitów", "Amerykański chopper", "Brainiac"... Uwielbiam wieczorne programy o zbrodniach i medycynie, choć ich tytułów aktualnie nie pamiętam. Na kanałach tematycznych z rodziny Discovery znajdziesz inne ciekawe programy, jak "Samotna planeta", "Wielkie projekty" itp. Nie wiem, jaka tematyka Cię interesuje, ale na pewno znajdziesz coś dla siebie, przy czym się nie zanudzisz
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Brainiac, Jak to jest zrobione i Pogromcy mitow na Discovery Science
Lonely Planet-Six Degrees (swietny! ale w kolko powtorki leca tylko :P) bodajze na Travel&Living |
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najczęściej oglądam program "Jak to jest zrobione" przy popołudniowym obiadku . Często też przysiadam przed tv jak brat ogląda "Szkołę przetrwania", ale tego nie polecam. Gość jedzący larwy, muchy, jaszczurki i wszystko co napotka, poddający się liczym niebezpieczeństwom i ostrzegający przy tym jak bardzo to niebezpieczne, bedący jednocześnie otoczony 3 kamerzystami, nie budzi wiarygodności .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nie depcze krokusów
|
A to nie jest o gościu, który chodzi sam z kamerą, bez ludzi?
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Santosku, od kilku dni nosiłam się z zamiarem utworzenia takiego wątku
O ile telewizji nie lubię specjalnie, to... od niedawna mam Discovery, Travel, Discovery Travel & Living, Discovery Science i World i oglądam maniacko Moje typy to:How it's made - chociaż zdaję sobie sprawę, że często tamtejsze realia odbiegają od naszych, krajowych ![]() Razem z lubym oglądam Szkołę przetrwania i narażona jestem na okrzyki "fuuuuj!", "o maj gad!!!", "o Jezusicku" Lubię Obieżyświata, bardzo podoba mi się swoboda prowadzącej. No i Pogromcy mitów Śmieszni są Wczoraj uciekali z więzienia na linie z włosów, papieru toaletowego i czegoś tam jeszcze.W klatce czasu - czasem niezłe. Aczkolwiek nie oglądam regularnie. Łowców grozy zdarza mi się oglądać, ale to raczej jednym okiem - ot, maniacy ![]() Drażni mnie natomiast Brainiac :/ Ciekawy jest program Inżynieria extremalna - w szoku byłam, oglądając budowę hotelu składającego się z 2 ogromnych wież... To są ujęcia, których nigdy na żywo nie zobaczę, i miejsc pewnie też ![]() Miami Ink lubię oglądać, mnóstwo się tam dzieje. A tatuaże, chociaż nie posiadam własnego - piękne ![]() Aczkolwiek nigdy nie wiem, bo kiedy leci - po prostu jak włączę telewizor i jest, to fajnie No i teraz wakacje mam, w roku szkolnym pewnie podejrzę coś wieczorem tylko.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam kablówki, więc na co dzień nie oglądam żadnego z programów tego typu, lecz u rodziców bardzo lubię oglądać Discovery Science (najbardziej), Discovery Chanel ten zwykły i czasem ten historyczny. Pamiętam, że najbardziej mnie zainteresował niedawno program "Granice ludzkiego ciała", czy jakoś tak, ale ogólnie tematyka popularnonaukowa jest mi bliska. Jednak wolę czytać Focusa, niż oglądać TV, bo TV za bardzo pochłania mi czas i energię
Zastanawiam się, czy nie założyć kablówki dla kilku kanałów, ale z drugiej strony właśnie się boję, że będę spędzać za dużo czasu oglądając discovery i inne programy i szkoda mi trochę czasu ![]() Za to zupełnie nie potrzebowałabym Animal Planet- nigdy mnie na tym kanale nic nie zainteresowało. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2009-08-09 o 22:41 |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przepadam za Discovery ani National Geographic, za to uwielbiam Via Sat History. Lecą tam rewelacyjne, fabularyzowane dokumenty. Najbardziej jednak lubię cykl o wielkich malarzach i filmy historyczne lub "historyczne z przymrużeniem oka", np. Casanova z Davidem Tennantem
.
|
|
|
#12 |
|
Nie depcze krokusów
|
Szaja - "Brainiaca" uwielbiam (mam słabość do Hammonda) z wyłączeniem elementów pirotechnicznych, które według mnie nie są wcale potrzebne w nauce.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ja mam aktualnie Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Travel&Living. tzn z tych, które oglądam
na tych kanałach oglądam prawie wszystko :P tzn. ostatnio jakoś mniej podchodzi mi Discovery Science. na BBC Knowledge podoba mi się program, w którym oszukują ludzi i potem pokazują im jak to zrobili. Hm, tytuł... 'Prawdziwe przekręty'? Chyba
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak siebie obserwuje, to widze, ze najbardziej mi "lezy" Nat Geo Wild kanal. BBC Knowledge tez jest super, duzo tam fajnych historycznych. DO chwalonego tu Discovery Science jakos sie nie przekonalam na razie
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym to tak jak większość Brainiac, W klatce czasu, Jak to jest zrobione. Chociaż mi się już powoli te wszystkie programy znudziły, czekam na coś nowego
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
U mnie króluje zwykle Discovery i National Geographic, ale to raczej ze względu na TŻta bo on uwielbia Jak to jest zrobione i Pogromców mitów, ja natomiast wyłapuję programy o mózgu z dokładnością niezłego radaru
i nie daruję ich Czasem leci Szkoła przetrwania, ale nie przepadam, nie dość że obrzydliwe to jeszcze mało wiarygodne, ostatnio pokazali jak głównego bohatera operator kamery wciągał na jakąś skarpę bo wpadł w dziurę jakąś Z wręcz nie znoszę Miami Ink, bo mnie szalenie irytują dziwne wydumane rozmowy z tatuowanymi ludźmi o tym, jak to tatuują sobie na brzuchu zdjęcia brata bo zginął w wypadku albo ukochanego pieska bo zdechł w zeszłym roku i "teraz będzie na zawsze ze mną!". Nuuuuda. Wszyscy na jedno kopyto. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Poza tym nie podobało mi się co najmniej 3/4 tatuaży, jakie tam robili.
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Najczęściej oglądam Pogromców mitów - uwielbiam
Poza tym Doktor G, Chirurgia otyłości, Salon sukien ślubnych, Moja szokująca historia, od biedy LA Ink. Nie znosze za to programów o zwierzętach Nie pamiętam czy kiedykolwiek obejrzałam coś na National Geo czy Animal Planet
Edytowane przez 640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac Czas edycji: 2009-08-10 o 16:38 |
|
|
|
|
#19 |
|
Nie depcze krokusów
|
O, Doktor G. też lubię, moje klimaty
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13660375]
Drażni mnie natomiast Brainiac :/ [/QUOTE] o tak, mnie tez on drażni. żadnych badań naukowych, tylko wybuchające przyczepy kempingowe. Ale w końcu program jest skierowany bardziej na rozrywkę niż na naukę Nie znam nazw wszystkich programów,więc oglądam je tylko sporadycznie. Lubię pogromców mitów (ostatnio lecą powtórki, więc powoli mnie nudzi ten program) wszelkie programy dotyczące II wojny światowej oraz różnych badaniach na wykopaliskach. Od niedawna na discovery world leci cykl pt. Maszyny śmierci. Pokazują najgorsze maszyny tortur wykorzystywane w dawnych czasach. Dziś leci o 22 Nawet gdyby ten program o mężczyźnie zjadającym larwy, przy trzech operatorach kamer jest nieprawdziwy, to i tak bardzo go lubię
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
lubię wszelkie serie o wielkich kotach (bodajże animal planet)
na którymś travelu (nie pamiętam czy normalnym, czy discovery travel&living) leci program z kolesiem (łysy, przy kości), który podróżując opycha się mniej lub bardziej apetycznymi potrawami. nie dość że podróże to jeszcze żarełko ![]() na via sat history najczęściej leci "coś fajnego", za to szerokim łukiem omijam programy "historyczne" na discovery-za dużo tam wciskania wałków, doszukiwania się drugiego dna tam gdzie go nie ma, teorii spiskowych, historia jest tam sprawą drugorzędną, itp. itd. może czasem i trafi się coś merytorycznie wartościowego, ale ciężko odłowić. no i nie cierpię pogromców, brainiaców, tatuażystów, i kolesia, który aby przetrwać pewnego razu na pustyni zeżarł... wiewiórkę... ![]() |
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Zdumiewające, że właściwie nikt nie robi sobie tatuażu bo mu się szaleńczo podoba wzór, za to każdy ma super uzasadnienie typu tatuuję sobie ten kwiat bo jest dla mnie symbolem uwolnienia się od toksycznego związku... |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam Animal Planet a konkretnie to Policja dla zwierząt w Houston, Na pomoc zwierzętom, Na ratunek przyrodzie itp.
"Aniu, ja wierze że jeśli ktoś teraz długo jest sam, to przyjdzie taki czas że w końcu pozna osobę wartą naszego uczucia i te szczęście przyjdzie do nas ze zdwojoną siłą" - Hmm no to teraz trzeba czekać .. tylko jak długo ??
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tez to zauważyłam i ogromnie mnie to śmieszy, że czasem na siłę próbują sobie "usprawiedliwić" to, że robią tatuaż, zamiast po prostu powiedzieć "robię ten tatuaż, bo jest fajny, chcę wyglądać fajnie i w ogóle podoba mi się ten wzór." |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
najbardziej discovery science ('jak to jest zrobione','brainiac','pog romcy mitów')
Edytowane przez yeah Czas edycji: 2009-08-11 o 10:51 |
|
|
|
|
#28 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Hahaha, też to pamiętam Razem z TŻtem się z tego zaśmiewaliśmy... Szczególnie z prezentacji rzeczonego tosta w studiu tatuażu No Matka Boska jak nic Ostatnio kupiliśmy toster, może mnie też się objawi
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przypomniał mi się jeszcze jeden program - nie pamiętam jaki ma tytuł, ale leci zwykle dość późno i opowiada historie ludzi, którzy próbowali przemycać narkotyki i "wpadli". Z głupoty tych ludzi to dopiero się zaśmiewam, ich naiwność czasem naprawdę sięga szczytu - jak bezmyślnym trzeba być, żeby jechać przemycać narkotyki do kraju, gdzie grozi za to kara śmierci??
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Głownie BBC Knowledge ze wzgledu na faceta czasem Discovery, gdy znajduje cos interesujacego - głownie tematyka historyczna.
Travel dosc rzadko, choc czasem znajde tam cos ujmujacego, ale jeszcze mi sie spodoba ... aktualnie poluje na Wietnam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

szczerze mówiąc nie mam żadnego z tych kanałów

.