|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
powrót do starej szkoły
jestem w 1klasie LO
z pewnych wzgledów jednak zmieniłam szkołe w tamtym tygodniu. Jednak widzac co sie dzieje w tej szkole wszystko mi sie przerwatosciowało i bardzo chciałabym wrocic.... w porównaniu do tej (chociaz mi mowiono ze jest fajna) moja stara szkoła była swietna! nawet nauczyciele o niebo lepsi ;| Mój znajomy takze zmienił szkołe a po tygodniu wrocil do starej wiec to mi dodalo odwagi to powrotu ![]() Dzisiaj byłam porozmawiac z dyrektorem ex-szkoły ale on nawet nie chcaił ze mna gadac;/ tylko machnał reka,stwierdził ze trzeba było sie zastanowic i wyszedł. W ogóle takie zachoanie moim zdaniem obraża tytuł magistra...bo wychodzenie w trakcie rozmowy...i nie danie mozliwosci dojsca do słowa i wytłumaczenia sie jest niekulturalne ![]() Wiem ze zrobiłam błąd ale takie sytuacje sie zdarzja. Po to mamy mozliwosc zmiany szkoły zeby wybrac co dla nas najlepsze...Nie rozumiem czemu mi nie da szansy skoro w mojej klasie jest wolne 5 miejsc, mam odpowiednia ilosc punktow...Wydaje mi sie ze to jego widzimisie...bo oficiajnie powinien mnie przyjac bo nie ma zastrzezen ;/Nie wiem czemu mnie tak potraktował ;/ |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: powrót do starej szkoły
Cytat:
Wyślij któregos rodzica na rozmowę z dyrektorem jesli na pewno chcesz zmienić szkołe. Moze to coś da.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-10-29 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nieeee, juz jej nie zmienie bo by mnie jeszcze skirowali na jakies badania
![]() najbardziej mnie wkurza to ze nawet nie pozwolił mi nic wytłumaczyc;/ wpadłam z deszczu pod rynne niestety )własciwie to mysle ze kazdy ma prawo zmieniac szkołe kiedy chce i ile razy chce (przynajmniej w terazniejszych czasach ) . Bo to w jego interesie lezy nadrabianie materiału...jak nie nadrobi i nie zda to sie go wywala i z głowy
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
miałam powody.... ale w tej szkole zobaczyłam ze nie było tak strasznie
klną przy nauczycielach i co najgorsza do nauczyciel i nikt im nie stawia uwag czy cos takiego...dziisja na matematyce rozdawała klasowki i 3 osoby dostały cos powyzej 1 nie sadziłam ze tak bedzie;/ bo poziomem szkoła podobna do mojej...nawet moja wychowawczyni (terazniejsza)powiedziała ze sie nie dziwi i ze wiedziała ze tak bedzie...ale jak chce to moge sie wsytrzymac do konca roku bo napewno spora czesc klasy odpadnie...ale nie wiem czy jest sens...wezme mame do dyrektora...zobaczymy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
z czystej ciekawości, zapytam się dlaczego zmieniłaś tamtą szkołę?
Nie wiedziałaś, że obecna jest taka zła? Przecież mogłaś zapytać się innych uczniów jak jest w tej szkole. A Twoje tłumaczenia, że masz prawo zmieniać szkołę ile chcesz też jest śmieszne. Oczywiście, że możesz, ale dyrektorzy przestaną Cię traktować serio i wezmą Cię za osobę niedojrzałą. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:31 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
to nie jest moje tłumaczenie tylko przemyslenie ... wytłumaczenie mam inne...ale nie chce mowic o nim na forum...po prostu mnie dziwi to ze nie chce mnie nawet posluchac...przeciez kazdy moze sie pomylic...a uczniom z tej szkoly bardzo sie w niej podoba...bo jak ma sie 1 i cała klasa tez je ma to jest fajnie...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
dołujcie dziewczyne jeszcze...
skoro zmieniła szkołe musiała pojsc z rodzicem- powód był powazny...bo inaczej chyba mama/tata by z nia nie poszli... jesli sa wolnej miejsca to jest to widzimisie dyrektora poniewaz ty nie jestes uczniem tej szkoły ijakby składasz podanie o przyjecie do niej. Moze idz z rodzicem to moze cos zalatwisz. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- noo jasne! bo ona jest w 1 Liceum (16/17lat) wiec jest juz okropnie dojrzała. W tym wieku (szczególnie to pokolenie) jest jeszcze bardzo niedojrzałe ... wiec nie wymagajmy Bog wie czego.
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dlaczego? Bo stwierdziłam, że skoro nikt nie zmuszał mnie do wyboru szkoły to ja sama odpowiadam za to, gdzie poszłam. Nie spodobał mi się kierunek (klasa sympatyczna i dość ambitna), ale skoro nie myślałam podczas składania dokumentów, to mam za swoje i niech się męczę 4 lata. Ale problemów robić nie będę i nie będę się przenosić do innej szkoły, bo co jeśli tam też mi się nie spodoba? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Moja sytuacja byla taka ze idac do szkoly bylo mi obojetne do jakiej klasy trafie(chodzi o profil) byle byc w tej szkole! moja ilosc pkt wystarczyla zeby dostac sie do najlepszej klasy ( w sensie poziomu)... po jakims czasie stwierdzilam ze nie poradze sobie z angielskim bo byl on przedmiotem rozszerzonym i poszlam do dyrektora by on przeniosl mnie do klasy bez rozszerzonego angielskiego on na to ze mam chodzic do tej klasy i koniec ja na to ze sobie nie poradze... a on ze sie mam przyzwyczaic albo wyciagnac papiery i inna szkole sobie znalezc... nawet nie moge powiedziec ze to byla rozmowa tylko krzyk z jego strony:/ Tego samego dnia przepisalam sie do innej szkoly i nie zaluje tej decyzji
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
szkoda, ze wczesniej nie przemyslalas dokladnie decyzji o zmianie szkoly i nie dowiedzialas sie wiecej o nowej. dyrektor nie musi sie zgodzic na Twoj powrot, mimo tego, ze sa wolne miejsca. a wyksztalcenie nie ma nic do rzeczy, jezeli chodzi o kulture osobista.
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykladowo przy takim skakaniu to napewno wszedzie witaliby Cie z otwartymi ramionami...Dyrektor nie potraktowal Cie powaznie, bo najpierw sie przepisujesz, a po tygodniu jednak zmieniasz zdanie - to tez nie jest powazne zachowanie. Mozesz probowac przyjsc z rodzicami. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
idź z rodzicami, moze to pomoże. i nie zmieniaj więcej szkoły :P w liceum na początku zwykle jest ciężko i każda szkoła wydaje się do niczego.
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a) zarzucasz dyrektorowi poprzedniej szkoły niekompetencję, a wręcz nie zachowuje się jak człowiek o jego wykształceniu b) powody przeniesienia do obecnej były podobno istotne, a te przeniesienia się z powrotem są, bądźmy szczerzy, błahe. Ja Twojego byłego dyrektora poniekąd rozumiem i rozumiem dlaczego nie potraktował Cię poważnie. Bo o czym rozmawiać z dziewczyną która skacze ze szkoły do szkoły? Najlepiej będzie - jak radzą dziewczyny - żebyś poszła z mamą bo Ty nie jesteś dla nich wiarygodnym rozmówcą. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj chwilę jeszcze posiedzieć w tej szkole, może coś się zmieni. Jeśli nie - będziesz miała argument, że próbowałaś, ale nie wyszło i tęsknisz za starą szkołą.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

przykladowo przy takim skakaniu to napewno wszedzie witaliby Cie z otwartymi ramionami...