|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Problem z poczuciem własnej wartości
Od niedawna chodzę do nowej szkoły, ale wciąż nie mogę znaleźć bratniej duszy. Trwa to od września. Już na początku czułam, że tu, tak jak wszędzie, dziewczyny dzielą się na tzw. ''grupki''. Zaprzyjaźniłam się z pewną dziewczyną i fajnie nam się razem żyło
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Z mojej klasy bardziej są fajni chłopacy, ale z równoległej jest parę spoko dziewczyn. Chciałam się z nimi zakolegować, bo jednak u nas jest tak, że na przerwie bardzo się mieszamy klasowo. Ale teraz się tak źle nastawiłam, że tamta dziewczyna sobie ode mnie poszła i wgl. zaczęłam wyolbrzymiać że niby jestem w nowej szkole taka nielubiana, że teraz już się wgl boję zagadać, a jak tak cicho siedzę, smutna i zamyślona, to nie mogę liczyć, że będzie cud i ktoś do mnie zagada. Potem gadałam z mamą i mi tłumaczyła, że mogłam mieć zły dzień, że na pewno trochę przesadzam. Kazała mi też spojrzeć na to z innej strony, innego punktu widzenia, nie nakręcać się i uwierzyć w siebie. Trochę pomogło ![]() Liczę na Was, niezawodne Wizażanki! ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Dodaję, że nie byłoby takiego problemu, gdyby nie to, że to nowe gimnazjum, i jeśli nie zacznę być asertywna i pewna siebie, to będę się przez te trzy lata męczyła. Muszę działać bo wiem, że wyrobioną opinię trudno potem zmienić. HELP. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z poczuciem własnej wartości
powiem Ci tyle - olej ludzi.
lepiej idź do szkoły z książką i czytaj na przerwach. a jednocześnie znajdź sobie znajomych poza szkołą. gimnazjum minie nim się obejrzysz, a jeśli ludzie są nieciekawi to lepiej się od nich alienować niż przesiąknąć niefajnością
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Odnoszę wrażenie, że bardzo chcesz, żeby Cię wszyscy kochali, a przecież nie muszą - co więcej, to nie możliwe być lubianą przez wszystkich. Dogadujesz się dobrze z chłopakami? Fajnie, będziesz mieć od kogo przepisać pracę domową czy pogadać na przerwie. Są ciekawe dziewczyny w równoległych klasach? Dobrze, może wśród nich znajdziesz przyjaciółkę. Przyjaciółka w klasie to żadna konieczność. W sumie nawet łatwiej jest się przyjaźnić z kimś spoza klasy, bo nie zmęczysz się tą drugą osobą. A tamtym dziewczynom na pewno z czasem przejdzie ta rzekoma wrogość, którą opisujesz.
I nie ma co dostosowywać się do "wrednych" dziewczyn. Bądź sobą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No tak rzeczywiście najłatwiej byłoby gdyby wszyscy mnie lubili :p. Zdaję sobie sprawę, że to nierealne. Martwię się jednak tym że nie zawsze potrafię odnaleźć się w grupie. To poniekąd dlatego, że większość osób głównie obgaduje inne i myśli jak zrobić im na złość. To takie podłe. Wiem że są różni ludzie ale każdy powinien mieć w sobie choć trochę tolerancji i zrozumienia! Wkurzają mnie osoby które patrzą głównie na to, ile masz kasy, jak wyglądasz i jak bardzo szpanujesz. Z tym akurat nie mam problemu ; taka dygresja. Co do książki- pomysł fajny ale to jednak ucieczka od problemu a ja chcę go rozwiązać. Rzeczywiście powinnam zacząć być pewniejsza siebie i zacząć się komunikować z 'równoległymi' dziewczynami. Wszyscy mi powtarzają, że muszę być sobą. DZIĘKI!
(Nie na temat: jestem raczej niezaawansowaną Wizażanką-jak tworzy się to, że do każdej wiadomości dołącza się wybrany cytat czy zdjęcie? gdzie trzeba wejść, aby to edytować?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A nie możesz po prostu przenieść się do równoległej klasy?
Pod postami są przyciski "cytuj" a zdjęcia dodaje się w opcji "zarządzaj załącznikami" w zaawansowanej edycji postu :). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
chyba nie o to mi chodziło... ale o te sygnaturki czy jakoś tak... xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.