![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wizażowe wyzwanie czytelnicze 2016
Witajcie kochani w 2016 roku
![]() Oto nasze wizażowe wyzwanie czytelnicze. Wspólnie z osobami z wyzwań z 2015 roku ustaliliśmy listę książek, które mamy przeczytać ![]() Oto i ona: 1. Książka napisana przez osobę, która ma takie same imię jak Ty 2. Książka napisana w XX wieku 3. Książka innego gatunku niż czytam 4. Książka, która zdobyła w Polsce jakąkolwiek prestiżową nagrodę 5. Książka, która zdobyła na świecie jakąkolwiek prestiżową nagrodę 6. Polski debiut 7. Klasyk, którego nie czytałam 8. Autor młodszy niż 30 lat 9. Biografia 10. W tytule jest kolor 11. Akcja rozgrywa się w Polsce 12. Zaciekawiła mnie okładka 13. Tytuł składa się z min. 3 słów 14. Ma co najmniej 500 stron 15. Bohater/Bohaterka ma tak samo na imię jak Ty 16. Ma smutne zakończenie 17. Książka została zekranizowana 18. Przeczytać w ciągu roku min. 1 cały cykl książek 19. Dokończyć cykl który kiedyś się zaczęło czytać - kończymy cykl, który obecnie nie ma zapowiedzianej kontynuacji jak np. Harry Potter 20. Przeczytać książkę, która została wydana w miesiącu swoich urodzin - np. jeżeli urodziliśmy się w styczniu to poszukujemy książki, która miała premierę w tym miesiącu niezależnie w jakim roku została wydana czy w 2016, 2000 czy może 1990 21. Przeczytać chociaż 1 książkę z własnej biblioteczki 22. Cyfra/liczba w tytule 23. Przeczytać książkę z treści innej książki - bohater książki X czyta książkę Y i naszym zadaniem jest przeczytanie książki Y 24. Książka wydawana w 2016 r. 25. W tytule jest imię 26. Bohater/ ka cierpi na jakąkolwiek chorobę 27. Akcja toczy się na innym kontynencie 28. Mam na liście książek do przeczytania od dawna ale ciągle odkładam 29. Debiut zagraniczny Dodatkowe pkt: 30. Książka ma więcej niż 100 lat 31. Autor, który wydał książkę pod pseudonimem 32. Historyczna lub polityczna 33. Literatura dziecięca/młodzieżowa 34. Ulubiona książka bliskiej osoby 35. Książka ze złymi recenzjami 36. Książka autora którego nie czytaliśmy nigdy wcześniej 37. Książka wydana w roku w którym się urodziliśmy 38. W tytule jest nazwa miasta Zapraszamy wszystkie chętne osoby do wzięcia udziału w tym wyzwaniu, jak również jeżeli ktoś bierze w innym ![]() Osoby biorące udział ![]() Kamilaa21 - I kw. 6 poz./II kw. 2 poz./III kw. / karolinka86 - I kw. 14 poz./II kw. 8 poz./III kw. 3 poz./ Kasiaml91 - I kw. 3 poz./II kw. 5 poz./III kw. 4 poz./ Nikaaa152 - I kw 7 poz./II kw. 4 poz./III kw. 12 poz./ Konkardia - I kw 5 poz./II kw. 3 poz./ motylek_8259 - I kw. 6 poz./II kw. 3 poz./III kw. 7 poz./ muszynianka26 - I kw. 16 poz./II kw. 1 poz./III kw. 7 poz./ filozof_ka - I kw. 7 poz./II kw. 3 poz./III kw. 5 poz./ Zimowa Zawierucha - I kw. 16 poz./II kw. 8 poz./III kw. 5 poz./ minka-80 - I kw. 9 poz./II kw. 15 poz./III kw. 11 poz./ Yersinia_p - I kw. 4 poz./ ClimaxingDonut - I kw. 4 poz./II kw. 10 poz./III kw. 10 poz./ MalaCzyta - I kw. 3 poz./ amparo27 - I kw. 6 poz./ joanstark - I kw. 12 poz./II kw. 7 poz./III kw. 4 poz./ traicionera - I i II kw. 25 poz./ Mattinka - I kw. 12 poz./II kw. 8 poz./III kw. 8 poz./ joanwi - I kw. 5 poz./II kw. 7 poz./ Zaginione: paula1456, aza3994, Effyx3, Justine1989, Maguda_, yonce, Paratrophy
"Może nie dziś, nie jutro Ale pewnego dnia i do końca naszego życia..." ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiaml91 Czas edycji: 2016-10-03 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażowe wyzwanie czytelnicze 2015
Witam się i trzymam za nas kciuki
![]() ![]() edit. Mamy błąd w tytule ![]() Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2016-01-01 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() biorę udział w tym wyzwaniu oczywiście, miniony rok zakończyłam sukcesem jeśli chodzi o wyzwanie z 52 książkami (przeczytałam odrobinkę więcej nawet), ale w tym roku wiem, że nie dam rady z taką ilością, więc powyższe wyzwanie jest dla mnie idealne ![]()
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Chętnie do Was dołączę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Ja też chętnie dołączę do wyzwania i niedługo zabieram się za czytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zapraszamy, zapraszamy wszystkie chętne osoby
![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Zupełnie przez przypadek zaliczam pozycję nr 1 z tej listy
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Do klasyki myślę, ze moge zaliczyć coś z trylogii Sienkiewicza? Aż wstyd ale do tej pory nie czytałam ![]() Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do klasyki to myślę, że akurat Trylogia Sienkiewicza pasuje. Nie wiem jak zdanie innych dziewczyn.
![]() |
#10 |
TrustMe, I'mApsychologist
|
Ja też się piszę na powyższe wyzwanie, spróbuje swoich sił ponownie i dołączam do Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
A każda z nas ma mieć dokładnie te same tytuły do każdej kategorii?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja równiez chetnie dołącze. Jeszczze nigdy nie brałam udziału w takim wyzwaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Hej ho!
Biorę już udział w wyzwaniu 100 książek w 2016, ale do tego też chętnie dołączę ![]()
#15 |
💑🐱📚👶
|
Hej
![]() Ja tez sie zglaszam ![]() Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Każdy wybiera dowolną książkę aby pasowała do jakiegoś punktu
![]() ![]() ![]()
#18 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Bardzo chętnie dołączę do Was i tego wyzwania, no jestem książkoholikiem, ale niestety w 2015 troche zaniedbalam swój nałóg. Chce w 2016 przeczytac 52 książki i chętnie pokieruje się ta listą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
💑🐱📚👶
|
A tak wgl to w temacie nie powinien byc rok 2016?
![]() Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako osoba, która wymyśliła ten punkt, zgadzam się na Sienkiewicza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja sie od bardzo dlugiego czasu zbieram by przeczytac Ogniem i mieczem i odkladalam to. Przynajmniej teraz mam motywacje
![]() Tak, powinien byc 2016, napisalam wczoraj do moderatorki z dzialu by poprawila blad w tytule watku
#22 |
💑🐱📚👶
|
Spoko ja sie tak zapytalam bo troche sie zdziwilam jak zobaczylam rok 2015
![]() Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tak to jest jak się zakłada wątek w Nowy Rok
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wizażowe wyzwanie czytelnicze 2016
Również i tu chętnie dołączę do wyzwania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zapraszamy zapraszamy
![]() P.S. Już tytuł zmieniony ![]()
#27 |
Zakorzenienie
|
A gdzie sobie odhaczacie, ze dany punkt z listy zaliczony?
Czy jakiś rejestr prowadzicie czy jak? Bo nie mam pomysłu jak to robić żeby się nie pogubić. Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
też się nad tym zastanawiałam i najlepiej wydrukować/przepisać/zapisać w pliku tekstowym i wtedy odhaczać pozycje z listy
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak na przykład książka spełnia 2 warunki z listy ? To odznaczamy 2 czy tylko sobie jeden odhaczamy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja bym odhaczyła 1
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.