|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ZiIP czy FiIR?
Witam!
Zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami jak w temacie. I mam pewny dylemat... Otóż najbardziej interesuje mnie to czy po FiR mogłabym ewentualnie zrobic mgr z ZiIP? Otóż słyszałam że żeby robić mgr z inżynierskiego kierunku trzeba miec już skończonego inż. To prawda? Nie mogę zrobić mgr inż po licencjacie? I jak to wygląda w drugą strone... Czy po ZiIP mogłabym zrobić mgr z FiR? Tu już nie ma tego problemu jak w tamtym wypadku... Ale znowu podobno żeby zrobić mgr z innego kierunku to musi się on pokrywać z poprzednim programowo jakoś. Jak to wygląda? Czy to się będzie gryzło? Są takie możliwości?
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: ZiIP czy FiIR?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Tak jak myślałam... Po FiR ciężej z dostaniem się na ZiIP niż po ZiIPie na FiR. Orientuje się może ktoś co można robić, gdzie pracować i w jakiej roli po ZiIPie? Bo jeśli chodzi o inżyniera jakości czy jakies stanowiska kierownicze to wątpie żeby ktoś mnie zatrudnił bez doświadczenia. Ale jeśli nie to, to co innego po tym można robić na początek kiedy tego doświadczenia jeszcze nie ma?
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie oszukujmy się, po żadnych studiach, nikt nikogo nie zatrudni na wysokim stanowisku, bez doświadczenia. I owszem, u nas, na ZIPie jest sporo przedmiotów ekonomicznych, ale nie jestem pewna, czy po naszych studiach magisterka z FIRu jest dobrym pomysłem. Wiadomo, musimy mieć jakieś ekonomiczne podstawy, ale nie jest to na tyle rozbudowane, by móc później bez problemów przejść na FIR. No, chyba, że się baaaardzo dużo samemu nadrobi
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.