![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kręcone czy proste... W jakich się lepiej czujecie??
Hej Dziewczyny! Jestem posiadaczką kręconych włosów, które od około dwóch lat prostuje prostownicą. Dzieki profesjonalnej prostownicy i kosmetykom moje włosy nie są w złej kondycji mimo długiego okresu. Zresztą nie prostuje ich codziennie (2 góra 3 razy w tygodniu). Zwracam się z pytaniem do posiadaczek kręconych włosów, w których się lepiej czujecie?? W prostych czy kręconych? Ja osobiście zawsze marzyłam o prostych włosach i kiedy fryzjerka poraz pierwszy wyprostowała mi je prostownicą oniemiałam z wrażenia. Nigdy nie miałam tak gładkich, lśniących, prostych włosów!! Na drugi dzień już byłam posiadaczką ceramicznej prostownicy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kręcone czy proste... W jakich się lepiej czujecie??
Ja nie jestem posiadaczką włosów kręconych,ale z kolei mam w tą drugą strone.Mam włosy proste,a marzą mi się takie piękne fale,lub loczki marzenie.Takie włosy są śliczne! Dziwię sie bardzo,że prostujesz,ale Twój wybór
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
![]()
Hej. Ja mam kręcone wlosy ale takie dziwne bo nie kereca mi sie od samego czubka tylko od poczotkow uszu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja jestem posiadaczką włosków falowanych, od ok. 2 lat katuję je prostownicą
![]() I mam takie dziwne fazy, raz chodzę we włoskach prostych, raz robię sobie loki na piance... podobam się sobie i w prostych i kręconych włoskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
moje kręcą się od wysokości uszu. hm, bardzo lubie te moje loczki
![]() ![]() wole siebie w lokowanych, gdyż własnie w mojej sytuacji wyprostowane sprawiaja, ze jestem pączek ![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja posiadam wlosy falowane, ale lepiej sie czuje w prostych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam wlosy krecone. Gdy mialam dlugie wlosy do pasa nosilam je krecone byly naprawde pieknie i nie zniszczone. Poszlam do fryzjerki ktora stwierdzila ze mam zniszczone wlosy i od tak sciela mi je przed ramiona. Oj ile bylo placzu i krzyku ktory nie pomogl, do tej pory mam do niej zal a do fryzjerow uraz i nie pojde sie obciac, jak juz to wole sama chodziazby krzywo. To bylo 3-4 lata temu, a moje wlosy urosly ok.5 cm
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
"...Dziwie się bardzo, że prostujesz..." - oooch skąd ja to znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam takie dziwne włosy. Raz były proste, a raz to każdy w inną stronę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
natural-love
Powiem Ci szczerze, że kiedyś też miałam bardzo długie kręcone włosy (miały szczęście,że nie znały się jeszcze z prostownicą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja za to mam problem.
W dzieciństwie miałam wręcz biale anielskie loczki,późnie zrobiły się ciemne i były proste jak druty,nastepnie,gdy zaczelam je farbwać na blond zaczely sie o zgrozo kręcić ![]() Dodam jeszcze że im są krótsze tym bardziej się kręco(mam grzywke i musze ją codziennie prostowac ![]() No i w końcu moich włosów nie można zaliczyć do kręconych,prostych a nawet falowanych ![]() Za to lubie siebie zarówno w loczkach(wyglądam wtedy baardzo dziecinnie ![]() Teraz włosów nie prostuje i nie kręce,zostalo mi jedynie codzienne zaplatanie w warkoczyki albo robienie kucyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam proste włosy, które i tak prostuje na jakies imprezki itp. bo wtedy wyglądają po prostu ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
![]()
Najgorsze jest to w kreconych ze w ogle nie widac ze one rosna ;( Mozna czekac sobie z 10 lat a one urosna 5cm :| To jest najgorsze :[ Jak ktos ma proste to widac czy rosna czy nie :P a poza tym mozna sobie fajnie scieniowac, zrobic super modna fryzura i w gole ciogle zmieniac fryzurke. A jak ma sie krecone to coz... nie widac zbytnio zmian
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To jest tak, że jak dziewczyna ma "druty" to chciałaby kręcone
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Niestety jestem posiadaczką włosów kręconych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam kręcone,ale nie takie śliczne sprężynki tylko raczej takie niesymetryczne puszące się fale.Kiedyś prostowałam je bez przerwy na okrągłej szczotce,ale już od prawie roku tego nie robie i przyznaje że polubiłam siebie w tej drugiej wersji i teraz jak fryzjer chce mi wyprostować to mam ochote go udusić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ehe ja mam włoski falowane..
![]() ![]() a co do kręconych włosów: moja siostra ma kręcone i prostuje je od liceum a ma obecnie 23 lata ^^ kiedyś jej włoski były grube, ładnie się błyszczały a teraz.. tragedia...takie sianko a nawet jak sie pokrecą to już nie tak fajnie jak wczesniej.... w sumie używamy <obie bo i ja czasem się skuszę^^> kremu do prostowania ostatnio Loreala i Welli nie wiem w sumie czy to cos daje czy to efekt placebo ale Oli włosy od razu wygladają lepiej ^^ polecam ^^
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja mam krecone ale nie mocno tylko mam fale i lepiej czuje sie w prostych chociaz ostatnio polubilam troche moje fale i czasami w nich chodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
zdj ecia sa w sumie stare.. teraz prawidłowe cieniowanie nadało im w końcu jakiegoś kształtu ^^ to 2gie jest wyjątkowo bee ale widać jak kręca mi się nad czołem ^^^^^^^<przepraszam ze 2gi raz piszę ale zapomniałam x]>
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Punkyee
Bardzo do twarzy Ci w tej fryzurce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A ja mam włosy naturalnie proste... jak druty... i tak miałam ich dość, że za wszelką cenę chciałam kręconych. Zrobiłam trwałą head-line na grube wałki i było ślicznie. Dodam że były długie, więc po tej lekkiej trwałej zaczęły falować, kręcić się ale delikatnie. Bardzo mi sie spodobało, zresztą każdy mi mówić że mi ładnie w tych włoskach. Po pewnym czasie odrosty zaczęły sie pojawiać, oczywiście proste jak druty. Nakładałam odżywki, chciałam je wzmocnić i po raz kolejny założyłam trwałą. Mówiłam fryzjerce o co mi chodzi, zresztą to była ta sama kobieta co poprzednio. Albo jej sie w głowie poprzewracało, albo miała cięzki dzień... nałożyła mi inny płyn!!! nie do head line, ale do zwykłej trwałej!!! i nie te wałki mi założyła. mówiłam ze poprzednio były inne, a ona że niemożliwe... no i wyszłam... z baranem... w domu wyłam w niebogłosy... wyglądałam strasznie, jak beyoncee w teledysku takim (nie pamietam tytułu, ale pewnie każdy wie o który chodzi...). Poodpadały mi, od skóry i w połowie... suche, zniszczone, siano miałam na głowie... co ja wtedy przeżylam... ściełam jak sie dało (znaczy tak żeby dało się związać)... beznadzieja. przez rok nie rozpuściłam włosów (między czasie moja 18, i dużo innych imprez z przyjaciółmi)... minęły 2 lata, mam włosy za ramiona, trwała calusieńka ścięta i nie ma śladu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie lepiej sie czuje w kreconych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No wlasnie... mi sie tez duzo osob dziwi, ze prostuje. Nie robie tego codziennie, raczej raz na jakis czas albo na impreze, ale tez nie zawsze. Lubie siebie zarowno w kreconych jak i prostych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
mam naturalnie kręcone włosy, ale denerwuje mnie to, że się puszą i kręcą nierówno! tez katuję je prostownicą (przede wszystkim grzywę) i żeby je troche wygładzić. Staram się prostować delikatnie na tyle żeby powstały takie lekkie loczki, fale - lubię fale
![]() już od wielu osób słyszałam, że mam śliczne kręcone włosy, że mi w nich ładnie, no i przede wszystkim żebym nie prostowała...mnie trudno sie przekonać do pozostawienia ich takimi jakie są po umyciu. zawsze cos musze z nimi zmajstrować ![]() ![]() po przecztaniu waszych wypowiedzi chyba się zastanowię nad częstszym chodzeniem w lokach. to miłe, że dziewczyny z prostymi też by chciały mieć kręcone, bo chyba bardziej popularne i łatwiejsze w noszeniu są właśnie proste włosy ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ZdecydOwanie wOlę prOste włOski =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
a ja jestem szczęśliwą posiadaczką prooostych włosow, wiele osob mi zazdrości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Też mam włosy kręcone, przez ostatni rok je prostowałam i mimo dobrej prostownicy, profesjonalnych kosmetyków bardzo się zniszczyły. Od 2 miesięcy ich nie prostuję.
Prostowanie rzuciłam z lenistwa- najpierw suszarka, potem prostownica, dużo zabawy i czasu. A tak tylko czekam aż wyschną albo pougniatam je podczas suszenia i spokój.
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2009-03-14 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja mam z natury już nie proste a jeszcze nie faliste, a chciałabym mieć albo proste jak druty, albo takie falowane, ale nie loczki, tylko właśnie takie fale...
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A ja mam włosy nijakie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Pamiętam,że jak bylam mala to miała proste włoski i ścięte na równo, z czasem miałam coraz bardziej cieniowane, a co się z tym wiąże coraz bardziej kręcone, teraz jestem w trakcie zapuszczania, chce mieć znowu prościutkie włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.