|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kwas foliowy
Witam staramy sie ze mezem o dzidziusia , slyszalam ze partner tez powinien przyjmowac kwas foliowy gdyz ma on w plyw na nasienie , czy slyszalyscie cos wiecej na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kwas foliowy
Nie skorzystałaś z wyszukiwarki, 2 taki sam temat zakładasz... po co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14951286]Nie skorzystałaś z wyszukiwarki, 2 taki sam temat zakładasz... po co?[/QUOTE]
Z wyszukiwarki skorzystalam , niewiesz nic na ten temat a odpowiadasz... po co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kwas foliowy ma wpływ na każdą komórkę, plemnik to też komórka.
Niedobór kwasu foliowego u faceta może spowodować zmniejszoną produkcję plemników. Dlatego ważna jest dieta bogata w zielone warzywa. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- cytuję: "Kwas foliowy reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek; bierze udział w zachowaniu materiału genetycznego, w przekazywaniu cech dziedzicznych komórek, reguluje ich podział; " Powyższe dotyczy także plemnika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czyli jestescie z atym by facet brał kwas czy aby go nie brał??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mężczyzna nie musi brać kwasu, z niedoboru u niego nie urodzi się dziecko z wadą cewy nerwowej.
Ale może go brać, nie zaszkodzi mu. O ile są problemy z zapłodnieniem, z ilością plemników, to tym bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
acha, czyli na dziecko to w żaden sposóbn nie wpływa (czy facet bierze kawas czy nie) jedynie moze to pomóc w zapładnieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie zaszkodzi brac, a może pomóc...
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
a moja gin poradziła żeby mężuś też łykał więc łyka na pewno nie zaszkodzi buska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Szajajaba, jeżeli koleżanka założyła drugi ten sam wątek, to może przez pomyłkę? Ja kiedyś wysłałam dwie te same odp przez to, że miałam problem z internetem.
Nie trzeba być niemiłym od razu, a Twoja odp dla koleżanki takowa była ![]() Przypomina mi się kafeteria (czy jakoś tak ![]() ![]() Zwrócić uwagę pewnie, że można, ale istnieją łagodne i kulturalne sposoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli koleżanka chciała omawiania osobno tylko jej przypadku to niestety źle trafiła, od tego jest lekarz. ![]() Szaja może była i mało grzeczna (choć nie zauważyłam, ale rzecz gustu i odbioru), ale niestety za podwójne posty, za dublowanie wątków, tematów, tutaj dostaje się ostrzeżenia, a potem za niestosowanie się punkciki karne, a na koniec bana... Jak każdy będzie chciał omawiać swój przypadek indywidualnie, to za miesiąc nie będzie miejsca na serwerze. Zobaczcie ile tu jest ludzi, ile tematów, ile zdjęć, wszystko to zajmuje miejsce... A przeszkadza - głównie właścicielom, bo oni za to miejsce płacą. ps. Poniżej widać ile jest tematów o kwasie foliowym - 5! Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-04 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do duplowania czy odświeżenia tematu etc to była tylko sugestia koleżanki wyżej, a nie oświadczenie czy stwierdzenie. Każdy popełnia pomyłki, no ale regulamin to regulamin. Ja uważam, że w takim razie do regulaminu powinien być dodany punkt o grzeczności. W ten sposób ludzie się zniechęcają do takich miejsc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej w sieci. ![]() Spójrz na dół strony głównej, na liczbę użytkowników wizażu - coś ciężko idzie to zniechęcanie tym tysiącom... ![]() EOT - to nie wątek o savoir vivre, tylko o kwasie foliowym. Proponuję wrócić do tematu. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-04 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
A ja jednak nie wrócę, Kropko
![]() ![]() ![]() A co do tematu - na dole niniejszego (i każdego innego) wyświetlają się wątki takie same lub pokrewne, wystarczy spojrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ta debata na temat niegrzeczności Szajajaby chyba przeradza się w przemądrzanie, także rzeczywiście lepiej zamknąć ten temat.
Jako forum, każdy ma również prawo do wyrażania własnych racji i emocji i niestety, jeżeli ktoś uważa że to było grzeczne i wcale nie niemiłe, to jego osobiste odczucia, a ja mam prawo do swoich i nadal uważam, że było to niemiłe. I owszem, najwidoczniej urodziłam się wczoraj, skoro nie znoszę chamstwa. Chamstwo jest i było, ale myślę, że warto temu jakoś zaradzać. A co do ilości osób odwiedzających to forum, to wierz mi, że są osoby, które odchodzą z tego forum. Nie napisałam tego tylko tak dla siebie. Oczywiście dobrze, że nadal są osoby, które tu zostają, bo osobiście jest to i moje ulubione forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jeśli moje zachowanie było chamstwem - owszem, możesz tak uważać. Ale takim jest też niekorzystanie z wyszukiwarki. EOT.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Szajajaba, skończmy już ten temat, to na prawdę nie ma sensu. Ty masz swoją rację, ja swoją.
Jeżeli uważasz, że chamstwo (nie korzystanie z wyszukiwarki) trzeba zwalczać chamstwem (Twoja wypowiedź), to to jest Twój sposób bycia. W sumie moja siostra zawsze powtarzała, że ludziom twardym i chamskim łatwiej idzie się przez życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie Wizaznki jestem w szoku jaka tutaj sie rozpoczela dyskusja na temat mego watku , Szabaja jesli chodzi o wyszukiwarke juz pisalaam ze korzystalam ale nic nie znalazlam , wec zalozylam watek , a dwa watki o tym samym temacie gdzyz po zalozeniu pierwszego stwirdzialm ze to forum to lepsze miesjsce na ten watek wiec to zrobilam .... i tez nierozumiem Twojej kasliwej uwagi ......dzieki i pozdrawiam Uprzejmosc gora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najpierw rozróżnij pouczenie/zwrócenie uwagi od chamstwa, bo chyba trochę przesadzasz... ![]() Cytat:
![]() Skoro każdy ma prawo do wyrażania swych myśli, z sensem czy bez, to ja też swoje wyraziłam. O. Demokracja w końcu. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Jeśli tak to wiesz, że zakładając dwa razy ten sam wątek, postępujesz niezgodnie z nim? Aczkolwiek myślę, że tego nie zrobiłaś. Najpierw czytajmy regulamin, potem korzystajmy z wyszukiwarki (choć tu będzie problem bo jest ona durna jak but), a potem się sprzeczajmy czy robimy coś dobrze, czy źle. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-06 o 11:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak napisałam wcześniej, wszystko można załatwić w porządny i przyzwoity sposób ![]() Najpierw odsyłasz mnie do licznika z aluzją, że piszę głupoty, a teraz sama widzisz. Przyznajesz, ale Ci to lotto. Takich wypowiedzi można oczekiwać od ludzi, którym jest głupio i nie wiedzą jak wybrnąć z jakiejś sytuacji. Cytat:
Ale fakt, demokracja. Także może skończmy to przemądrzanie się? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny prosze o powrot do tematu watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.