Kwas foliowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 18:43   #1
SabinaD
Raczkowanie

Question

Kwas foliowy

Witam staramy sie ze mezem o dzidziusia , slyszalam ze partner tez powinien przyjmowac kwas foliowy gdyz ma on w plyw na nasienie , czy slyszalyscie cos wiecej na ten temat?
SabinaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 19:04   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Kwas foliowy

Nie skorzystałaś z wyszukiwarki, 2 taki sam temat zakładasz... po co?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 09:33   #3
SabinaD
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14951286]Nie skorzystałaś z wyszukiwarki, 2 taki sam temat zakładasz... po co?[/QUOTE]

Z wyszukiwarki skorzystalam , niewiesz nic na ten temat a odpowiadasz... po co?
Stary 2009-10-28, 09:53   #4
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SabinaD Pokaż wiadomość
Witam staramy sie ze mezem o dzidziusia , slyszalam ze partner tez powinien przyjmowac kwas foliowy gdyz ma on w plyw na nasienie , czy slyszalyscie cos wiecej na ten temat?
A to ciekawostka pierwsze słyszę. Ale mój by chętnie łykał gdyby to cos pomogłoTylko czy tak jest?hmmm...dopisuje sie do pytania.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 09:57   #5
kropka75
Zakorzenienie

Kwas foliowy ma wpływ na każdą komórkę, plemnik to też komórka.
Niedobór kwasu foliowego u faceta może spowodować zmniejszoną produkcję plemników. Dlatego ważna jest dieta bogata w zielone warzywa.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

cytuję:

"Kwas foliowy reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek; bierze udział w zachowaniu materiału genetycznego, w przekazywaniu cech dziedzicznych komórek, reguluje ich podział; "

Powyższe dotyczy także plemnika.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 10:09   #6
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kwas foliowy ma wpływ na każdą komórkę, plemnik to też komórka.
Niedobór kwasu foliowego u faceta może spowodować zmniejszoną produkcję plemników. Dlatego ważna jest dieta bogata w zielone warzywa.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

cytuję:

"Kwas foliowy reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek; bierze udział w zachowaniu materiału genetycznego, w przekazywaniu cech dziedzicznych komórek, reguluje ich podział; "

Powyższe dotyczy także plemnika.
ooo czyli dokupuje drugie opakowanie

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 18:05   #7
Konto usunięte

Cytat:
Z wyszukiwarki skorzystalam , niewiesz nic na ten temat a odpowiadasz... po co?
Bo jakbyś wcześniej nie zauważyła, odpowiedziałam w twoim pierwszym wątku I naprawdę nie widzę powodu do tworzenia 2 identycznych.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 09:29   #8
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czyli jestescie z atym by facet brał kwas czy aby go nie brał??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 09:37   #9
kropka75
Zakorzenienie

Mężczyzna nie musi brać kwasu, z niedoboru u niego nie urodzi się dziecko z wadą cewy nerwowej.

Ale może go brać, nie zaszkodzi mu. O ile są problemy z zapłodnieniem, z ilością plemników, to tym bardziej.

Stary 2009-10-29, 09:40   #10
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mężczyzna nie musi brać kwasu, z niedoboru u niego nie urodzi się dziecko z wadą cewy nerwowej.

Ale może go brać, nie zaszkodzi mu. O ile są problemy z zapłodnieniem, z ilością plemników, to tym bardziej.
acha, czyli na dziecko to w żaden sposóbn nie wpływa (czy facet bierze kawas czy nie) jedynie moze to pomóc w zapładnieniu

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 10:36   #11
madziq111
Raczkowanie

Nie zaszkodzi brac, a może pomóc...

Powodzenia
madziq111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 19:59   #12
staram sie i nic
Przyczajenie

a moja gin poradziła żeby mężuś też łykał więc łyka na pewno nie zaszkodzi buska
staram sie i nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 02:21   #13
kasia uk
Raczkowanie

Szajajaba, jeżeli koleżanka założyła drugi ten sam wątek, to może przez pomyłkę? Ja kiedyś wysłałam dwie te same odp przez to, że miałam problem z internetem.

Nie trzeba być niemiłym od razu, a Twoja odp dla koleżanki takowa była

Przypomina mi się kafeteria (czy jakoś tak ), gdzie nie raz czytałam coś na jakiś temat i tam dziewczyny potrafiły być tak niemiłe dla siebie, że głowa mała

Zwrócić uwagę pewnie, że można, ale istnieją łagodne i kulturalne sposoby
kasia uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 06:41   #14
staram sie i nic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia uk Pokaż wiadomość
Szajajaba, jeżeli koleżanka założyła drugi ten sam wątek, to może przez pomyłkę? Ja kiedyś wysłałam dwie te same odp przez to, że miałam problem z internetem.

Nie trzeba być niemiłym od razu, a Twoja odp dla koleżanki takowa była

Przypomina mi się kafeteria (czy jakoś tak ), gdzie nie raz czytałam coś na jakiś temat i tam dziewczyny potrafiły być tak niemiłe dla siebie, że głowa mała

Zwrócić uwagę pewnie, że można, ale istnieją łagodne i kulturalne sposoby
Właśnie co to komu przeszkadza jak nie chcesz to nie zaglądaj a nie od razu obrażasz każdy ma prawo pisać co chce... Może koleżanka chciała świeżych odpowiedzi dotyczących tylko jej przypadku pozdrawiam
staram sie i nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 08:37   #15
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staram sie i nic Pokaż wiadomość
Właśnie co to komu przeszkadza jak nie chcesz to nie zaglądaj a nie od razu obrażasz każdy ma prawo pisać co chce... Może koleżanka chciała świeżych odpowiedzi dotyczących tylko jej przypadku pozdrawiam
Dziewczyny - nie przeginajcie.

Jeśli koleżanka chciała omawiania osobno tylko jej przypadku to niestety źle trafiła, od tego jest lekarz. To jest forum, forum PRYWATNE - obowiązuje tu regulamin.

Szaja może była i mało grzeczna (choć nie zauważyłam, ale rzecz gustu i odbioru), ale niestety za podwójne posty, za dublowanie wątków, tematów, tutaj dostaje się ostrzeżenia, a potem za niestosowanie się punkciki karne, a na koniec bana...

Jak każdy będzie chciał omawiać swój przypadek indywidualnie, to za miesiąc nie będzie miejsca na serwerze. Zobaczcie ile tu jest ludzi, ile tematów, ile zdjęć, wszystko to zajmuje miejsce...

A przeszkadza - głównie właścicielom, bo oni za to miejsce płacą.

ps. Poniżej widać ile jest tematów o kwasie foliowym - 5!

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-04 o 08:40
Stary 2009-11-04, 09:15   #16
kasia uk
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny - nie przeginajcie.

Jeśli koleżanka chciała omawiania osobno tylko jej przypadku to niestety źle trafiła, od tego jest lekarz. To jest forum, forum PRYWATNE - obowiązuje tu regulamin.

Szaja może była i mało grzeczna (choć nie zauważyłam, ale rzecz gustu i odbioru), ale niestety za podwójne posty, za dublowanie wątków, tematów, tutaj dostaje się ostrzeżenia, a potem za niestosowanie się punkciki karne, a na koniec bana...

Jak każdy będzie chciał omawiać swój przypadek indywidualnie, to za miesiąc nie będzie miejsca na serwerze. Zobaczcie ile tu jest ludzi, ile tematów, ile zdjęć, wszystko to zajmuje miejsce...

A przeszkadza - głównie właścicielom, bo oni za to miejsce płacą.

ps. Poniżej widać ile jest tematów o kwasie foliowym - 5!
Kwestia gustu i odbioru rzeczywiście.
A co do duplowania czy odświeżenia tematu etc to była tylko sugestia koleżanki wyżej, a nie oświadczenie czy stwierdzenie.

Każdy popełnia pomyłki, no ale regulamin to regulamin.
Ja uważam, że w takim razie do regulaminu powinien być dodany punkt o grzeczności. W ten sposób ludzie się zniechęcają do takich miejsc
Stary 2009-11-04, 09:36   #17
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
...do regulaminu powinien być dodany punkt o grzeczności. W ten sposób ludzie się zniechęcają do takich miejsc
Piszesz jakbyś urodziła się wczoraj. Świat nie jest idealny, a ludzie mega grzeczni i uczynni.
Tym bardziej w sieci.

Spójrz na dół strony głównej, na liczbę użytkowników wizażu - coś ciężko idzie to zniechęcanie tym tysiącom...

EOT - to nie wątek o savoir vivre, tylko o kwasie foliowym. Proponuję wrócić do tematu.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:37
Stary 2009-11-04, 15:55   #18
Konto usunięte

A ja jednak nie wrócę, Kropko Jeśli wg kogokolwiek byłam niegrzeczna - wystarczyło wcisnąć ZP. Ale niegrzeczności nie zauważyłam, zwróciłam normalnie uwagę, że dziewczyna zakłada 2 takie same wątki w tym samym czasie - jakby nie mogła poczekać, aż ktoś w pierwszym odpowie, mało tego - nie korzystając z wyszukiwarki, która jest pierwszym obowiązkiem użytkowniczki forum. Tak więc na temat niegrzeczności możemy pogadać, czemu nie, ale może niech dziewczyna najpierw określi, dlaczego z owego urządzenia nie skorzystała i jeszcze jest urażona, że uwagę zwróciłam? To tyle

A co do tematu - na dole niniejszego (i każdego innego) wyświetlają się wątki takie same lub pokrewne, wystarczy spojrzeć.
Stary 2009-11-05, 10:55   #19
kasia uk
Raczkowanie

Ta debata na temat niegrzeczności Szajajaby chyba przeradza się w przemądrzanie, także rzeczywiście lepiej zamknąć ten temat.

Jako forum, każdy ma również prawo do wyrażania własnych racji i emocji i niestety, jeżeli ktoś uważa że to było grzeczne i wcale nie niemiłe, to jego osobiste odczucia, a ja mam prawo do swoich i nadal uważam, że było to niemiłe.

I owszem, najwidoczniej urodziłam się wczoraj, skoro nie znoszę chamstwa. Chamstwo jest i było, ale myślę, że warto temu jakoś zaradzać.

A co do ilości osób odwiedzających to forum, to wierz mi, że są osoby, które odchodzą z tego forum. Nie napisałam tego tylko tak dla siebie.

Oczywiście dobrze, że nadal są osoby, które tu zostają, bo osobiście jest to i moje ulubione forum.
Stary 2009-11-05, 11:30   #20
Konto usunięte

Jeśli moje zachowanie było chamstwem - owszem, możesz tak uważać. Ale takim jest też niekorzystanie z wyszukiwarki. EOT.
Stary 2009-11-05, 15:56   #21
kasia uk
Raczkowanie

Szajajaba, skończmy już ten temat, to na prawdę nie ma sensu. Ty masz swoją rację, ja swoją.
Jeżeli uważasz, że chamstwo (nie korzystanie z wyszukiwarki) trzeba zwalczać chamstwem (Twoja wypowiedź), to to jest Twój sposób bycia.

W sumie moja siostra zawsze powtarzała, że ludziom twardym i chamskim łatwiej idzie się przez życie.
Stary 2009-11-05, 18:46   #22
SabinaD
Raczkowanie

Wink Dot.: Kwas foliowy

Witajcie Wizaznki jestem w szoku jaka tutaj sie rozpoczela dyskusja na temat mego watku , Szabaja jesli chodzi o wyszukiwarke juz pisalaam ze korzystalam ale nic nie znalazlam , wec zalozylam watek , a dwa watki o tym samym temacie gdzyz po zalozeniu pierwszego stwirdzialm ze to forum to lepsze miesjsce na ten watek wiec to zrobilam .... i tez nierozumiem Twojej kasliwej uwagi ......dzieki i pozdrawiam Uprzejmosc gora)
Stary 2009-11-06, 10:59   #23
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
I owszem, najwidoczniej urodziłam się wczoraj, skoro nie znoszę chamstwa. Chamstwo jest i było, ale myślę, że warto temu jakoś zaradzać.
I Ty to zrobisz jak rozumiem? Tu na tym forum, tymi wpisami? Powodzenia.

Ale najpierw rozróżnij pouczenie/zwrócenie uwagi od chamstwa, bo chyba trochę przesadzasz...

Cytat:
A co do ilości osób odwiedzających to forum, to wierz mi, że są osoby, które odchodzą z tego forum. Nie napisałam tego tylko tak dla siebie.
A niech odchodzą. Lotto mi to.

Skoro każdy ma prawo do wyrażania swych myśli, z sensem czy bez, to ja też swoje wyraziłam. O. Demokracja w końcu.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Witajcie Wizaznki jestem w szoku jaka tutaj sie rozpoczela dyskusja na temat mego watku , Szabaja jesli chodzi o wyszukiwarke juz pisalaam ze korzystalam ale nic nie znalazlam , wec zalozylam watek , a dwa watki o tym samym temacie gdzyz po zalozeniu pierwszego stwirdzialm ze to forum to lepsze miesjsce na ten watek wiec to zrobilam .... i tez nierozumiem Twojej kasliwej uwagi ......dzieki i pozdrawiam Uprzejmosc gora)
Z innej beczki pytanie - przeczytałaś regulamin?

Jeśli tak to wiesz, że zakładając dwa razy ten sam wątek, postępujesz niezgodnie z nim?
Aczkolwiek myślę, że tego nie zrobiłaś.

Najpierw czytajmy regulamin, potem korzystajmy z wyszukiwarki (choć tu będzie problem bo jest ona durna jak but), a potem się sprzeczajmy czy robimy coś dobrze, czy źle.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-06 o 11:11
Stary 2009-11-07, 02:48   #24
kasia uk
Raczkowanie

Cytat:
I Ty to zrobisz jak rozumiem? Tu na tym forum, tymi wpisami? Powodzenia.

Ale najpierw rozróżnij pouczenie/zwrócenie uwagi od chamstwa, bo chyba trochę przesadzasz...
Kropka, bez urazy, ale widzę dlaczego stanęłaś w obronie koleżanki, bo sama zachowujesz się nie lepiej Czy ja napisałam, że swoimi wpisami mam zamiar pozbyć się na tym forum chamstwa? Nie. Zwróciłam jedynie uwagę koleżance za niegrzeczne zachowanie i uważam, że zrobiłam dobrze.
Jak napisałam wcześniej, wszystko można załatwić w porządny i przyzwoity sposób

Cytat:
A niech odchodzą. Lotto mi to.
Najpierw odsyłasz mnie do licznika z aluzją, że piszę głupoty, a teraz sama widzisz. Przyznajesz, ale Ci to lotto.
Takich wypowiedzi można oczekiwać od ludzi, którym jest głupio i nie wiedzą jak wybrnąć z jakiejś sytuacji.

Cytat:
Skoro każdy ma prawo do wyrażania swych myśli, z sensem czy bez, to ja też swoje wyraziłam. O. Demokracja w końcu.
Na prawdę- bez urazy (i mam to szczerze na myśli)- masz bardzo zadziorny i złośliwy charakter.
Ale fakt, demokracja.
Także może skończmy to przemądrzanie się?
Stary 2009-11-07, 12:28   #25
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Dziewczyny prosze o powrot do tematu watku
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości