|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co po geografii?
hej mam do was pytanie a wlasciwie wielka prosbe... zdaje geografie rozsz na maturze + matma polski i ang podstawa... jakie mam szanse na studia i na jakie kierunki? chodzi mi wlasciwie o cos po czym znajde dobra prace (ostatnio wiekszosc twierdzi ze z geografia nie mam szansy na zadne dobre studia ale chyba az tak zle nei jest co nie?) a no i nie spodziewam sie zdania tej matury na 100%... wiec pytanie.. na jaki kierunek zebym znalazla prace (dobrze platna:P) bo chyba o to chodzi... z gory dzieki wszystkim za odp
i blagam pomozcie!!!!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: co po geografii?
Cytat:
Idz na co chcesz, co w ogole chcesz robic w zyciu? Pieniadze to kazdy by chcial. Wazne zebys robila cos, co lubisz, bo jak bedziesz robic cos czego nienawidzisz, to pomimo dobrej kasy bedziesz ciagle zestresowana. Czas dorosnac i przestac chodzic z glowa w chmurach. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55133Sporo wątków na ten temat. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam dodac.. najbardziej interesuja mnie podroze itp.. ale co studiowac zeby pracowac w biurach podrozy, na lotnisku czy cos takiego??
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
przykłady ;]
-turystyka i rekreacja (ale wcale nie musisz tego studiować, by podróżować itp )-geografia, ale po tym co najwyżej praca w szkole (przynajmniej tak mi się wydaje) -inżynieria środowiska -ochrona środowiska -górnictwo i geologia -geodezja
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy by sie moglo okazac, że na interesujacy Cie kierunek są potrzebne inne przedmioty... A teraz z samą geografią to faktycznie kiepsko z wyborem...
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
DZESI
ja zdawałam w tym roku rozszerzoną gegre, bo od dziecka śledziłam mapy i wiedziałam ze to jest właśnie to ![]() a kierunek? so, od poczatku LO wiedziałm ze wybór padnie na geografię (przez 3 lata "czystą") w specjalizacji - meteorologia ![]() ~~~~ myslałam też o turystyce i rekreacji bo marzyło mi się własne biuro podróży... ale ten kierunek to taki raczej ogólny jest..... - ot takie <nic> [ ze sie tak wyraże] ![]() a ja potrzebuje konkretów //mój chory przerost ambicji
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do autorki- studia,studiae to po łacinie pasja. Resztę dośpiewaj sobie sama.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
jest dopiero listopad. Do maja jeszcze zdazysz sie przygotowac z czegos innego, o ile oczywiscie jestes ogolnie dobra z tego przedmiotu.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
do marwari:
oczywiscie ze patrzylam na kierunki. chcialam isc na stosunki miedzynarodowe/handel zagraniczny/europeistyke czy cos takiego a do tego biora geografie albo wos i historie przewanie... coz z wosu i historii nie mam szans zdac matury bo nigdy sie do tego nie przykladalam poza tym jestem na geograficznym profilu wiec stad sie wziela geografia w mojej glowie. tylko teraz pytanie czy z sama gegra rozszerzona sie dostane na te kierunki co wymienilam wyzej? bo jesli nie to wlasie po to zalozylam ten watek zeby sie dowiedziec co jeszcze innego moge robic pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
A może gospodarka przestrzenna?
albo geodezja....Na UAMie patrzą zazwyczaj na jeden przedmiot dodatkowy więc na cos się napewn dostaniesz..Mi liczyli tylko biologie rozszerzoną ^^ Edytowane przez Hipnagogia Czas edycji: 2009-11-06 o 12:42 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
i jestes na tej gospodarce? czy na geodezji...
jesli jestes na gospodarce przestrrzennej to mozesz mi powiedziec na czym polegaja te studia i co mozesz robic po nich;>
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Poczytaj sobie o geografii na UJ:
Cytat:
![]() Jakby co adres Instytutu: www geo uj edu pl |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

i blagam pomozcie!!!!

)