![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak odchudzić mojego męża?
Nie wiem czy z wszystkimi facetami są takie problemy jak z moim?
Mój mężuś waży 105 kg. Ważył już 107, ale udało mu się 2 kg zgubić, a kosztowało go to wiele wysiłku. ![]() Nie wiem jak mu pomóc. On nigdy nie chodzi do lekarza, nie chce stosować jakiś trudnych diet, nie ma ochoty na gimnastykę. Może Wy macie jakieś sprawdzone metody? Mój mąż nie ma wielkich wymagań do jedzenia. Jemu wystarczą bułki. Nie musi mieć obiadu, czy słodyczy. Bułki to cały jego świat. Nie da się ich pozbawić ![]() To tak jak pies pilnujący kiełbasy ![]() Ale nie zjada ich też wcale dużo. Momentami twierdzi, że jest głodny, ale nie chce jeść więcej, żeby bardziej się nie roztyć. On już robił dietę sokową tzn. pił tylko soki i zjadał jeden mięsno-surówkowy posiłek. Schudł dzięki temu 15 kg w 2 miesiące ![]() Gdy znowu przytył, wziął się znowu za tą dietę, ale chyba uczulił się na soki, bo po każdym wypiciu soku wysypywała go jakaś dziwna swędząca wysypka i to na całym ciele. Próbował więc zastąpić soki surówkami. Czyli jadał tylko surówki z surowych warzyw i jeden posiłek mięsny. Nie wytrzymał długo. Ciągle chodził głodny. Znowu wrócił do bułek. On zjada jakieś 7-8 szt. bułek w ciągu dnia. Rano na śniadanie (godz. 7) 2 bułki, po południu (godz.17-18) ze 3 bułki i na kolację (godz. 20-21) 2-3 bułki. Nieraz w ciągu dnia dojada jakąś pizzą lub gyrosem. ![]() Jak mu ograniczyć te bułki? Bo całkiem wyeliminować to pewnie się nie da. Próbowałam już robić mu sałatki z ryżem albo ziemniakami... ale on i tak po jakiejś godzince dojada bułkami ![]() Ciemnego pieczywa nie lubi. On ma dopiero 30 lat a wygląda jak worek kartofli ![]() Macie jakieś dobre pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak odchudzić mojego męża?
Ja tez lubie bułki-na śniadanie i kolacje obowiązkowo
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oj, znam to - ból odchudzania
![]() właśnie tydzień temu zawzięłam się i odstawiłam pieczywo, wszystkie przekąski i ładuje w siebie stosy zieleniny ![]() po kilku dniach żołądek przyzwyczaja się do mniejszych racji, tylko trzeba to wytrzymać. jestem typową "chlebiarą". może tak jak pisze Nemezja, namów go na takie wycieczki, spróbuj gotować lekkie obiady i zabroń kupowania takiej ilości bułek ![]() z gimnastyką mam to samo - nie chce mi się - chociaż wiem, ze to by mi pomogło. ale staram się częściej chodzić i ogólnie więcej się ruszać, zwłaszcza teraz, kiedy pogoda już fajniejsza. najważniejsze, zeby zaczął zauważać różnicę, chociażby przy zakładaniu ubrań, może wtedy jakoś się zmobilizuje i będzie miał ochotę na dalszą dietę. a tak w ogole, to czemu on na obiad wsuwa bułki? nie gotujesz? no i niech tą pizzę odstawi ![]() i zajrzy na forum fitness ![]() poza tym są diety (na przemiane materii), które nie każą się katować. je się naprawdę sporo, ale polega to na doborze odpowiednich składników ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyślij go na Forum Fitness, to go dziewczyny wezmą w obroty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Weronisu, polowe sukcesu juz macie, bo maz chce schudnac. Tyle tylko, ze on to chce zrobic bez wysilku ale tak sie nie da
![]() Jako osoba sklonna do tycia i lubiaca jedzenie a trzymajaca wiecznie diete mam pare rad: 1. wybrac sie jednak do specjalisty i zrobic badania, szczegolnie na cukrzyce 2. specjalista musi dobrac diete dobra dla meza 3. jesc czesciej a mniej. Chodzi o to, zeby nie glodzic sie ale tez nie napychac sie raz czy dwa razy dziennie 4. nie do kazdego posilku jesc bulki (trudne ale do zrealizowania ![]() 5. ruch. Czy jest jakas forma aktywnosci fizycznej ktora odpowiada twojemu mezowi? (Nie mysle tu o seksie ![]() 6. ograniczyc slodycze, cukier, sol. To z pewnoscia wyjdzie mu na zdrowie. 7. duzo pic. woda, zielona herbata, czerwona herbata, herbatki ziolowe i owocowe, niech maz wybierze co lubi najbardziej. raczej niewskazana jest kawa i herbata czarna 8. urozmaicic posilki, duzo warzyw i na poczatek spobowalabym ograniczyc albo nawet wyeliminowac te popoludniowe bulki. Ja wyznaje zasade: powoli do przodu. Nic na sile i nie tak, zeby z dnia na dzien zmienic wszystko i zaczac sie glodzic. Ale jednak powoli trzeba zmieniac nawyki zywieniowe, jesli oczywiscie chce sie schudnac. Tylko bez glodowek i diet cud, bo to na nic sie nie zda. Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Weronisia zaciągnij męża na siłownię, albo spróbuj rozbudzić w nim miłość do jakiegoś innego sportu. Można schudnąć stosując różne diety, ale i tak najtrwalsze efekty osiąga się ćwicząc
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mam podobny problem... maz mi sie ukulal przez zime
![]() na basen tez go nie moge wyciagnac bo twierdzi, ze ma za duzy brzuszek ![]() na razie pilnuje tego co je... ma zakazane ciastka i slodycze ![]() ![]() ale bez skreslenia bulek z jadlospisu bedzie ciezko... bo wcinajac takie ilosci weglowodanow... moze byc wiecej miesa... i przerozne salatki i surowki... to zauwazylam potrafi tak zapelnic brzuszek, ze nic sie nie zmiesci... a jak do nosi kolo lodowki to dostaje kolejna porcje salatki ![]() Weronisia na tej stronce masz duzy wybor roznych salatek... do wyboru do koloru ![]() http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=5
![]() |
#9 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdy zapał minie, to ciężko go będzie zaciągnąć na dalsze akupunktury. Dziś już zjadł śniadanie, więc na badanie krwi zabiorę go jutro ![]() Cytat:
Przemianę materii też ma super, bo na posiedzenie WC potrafii iść nawet 2 razy dziennie. Cytat:
Zamiast wody pije sprite i cole light. Same widzicie, że z nim ciężka sprawa ![]() Ale spróbuję jeszcze z tą siłownią, ale też kiepsko to widzę. On może i chętnie by poszedł, bo sam o tym mówił, tylko skąd wziąć czas? On wraca wieczorem do domu. Nieraz nawet o 20.00. I znowu miałby gdzieś iść... Ale zobaczę co się da zrobić. Desti na tą stronkę z przepisami zajrzę, bo sałatki uwielbiam, on też, więc może coś ciekawego znajdę. Problem w tym, że on cały dzień jest poza domem i nie mam nad nim kontroli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwiebiam bułki, ale gdybym zaczęła je jeść tyle ile mam ochotę to żegnajcie resztki mojej figury.
Niestety potrzeba wyrzeczeń jeśli się chce schudnąć i musisz to mężowi na okrągło tłumaczyć. Ciemne pieczywo można polubić, tak samo wodę mineralną. Po prostu przestań kupować inne napoje (ja tak zrobiłam i mój TŻ teraz pije tylko wodę niegazowaną, której kideyś nie lubił). JAk znam życie nie bęzie mu się chciało iść do sklepu i wypije co jest Spacerujcie jak najwięcej, a może w końcu uda Ci się namówić męża do ćwiczeń, choćby tylko na brzuch. Bądź dobrej myśli - mnie się po wielu oporach udało i teraz sam sie domaga ćwiczeń. Polecam Ci tu filmiki z serii 8 minutes np. tae-bo albo abs - krótkie, nie ma czasu żeby się znudzić. Jak zacznie go ssać, to może jakaś pierś z kurczaka z warzywami? W każdym razie walcz z bułkami, bez tego ani rusz! Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Z tego co piszesz Twój mąż nie je tak dużo.Być może potrzebuje więcej ruchu.
Mój też się nie objada(nawet do pracy nie bierze kanapek),ja gotuję chudo,a pomimo to zaczął przybierać na wadze.Mężczyżni po 30-stce zaczynają "tatusieć",czyli nabierać brzucha ![]() Ja też swojemu powtarzam,że tylko ćwiczenia mogą mu pomóc.Nawet się za siebie wziął i biega od miesiąca,ale nic nie schudł.Jeszcze gruby nie jest - 92kg na 182cm,ale widzę ,że musi się pilnować. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niby wydaje się, że nie jest tego dużo, ale 2-3 bułki o 20 czy 21, kiedy już potem organizm za dużo wysiłku nie ma, to nie najlepsze rozwiązanie. Myślę, że na początku może zrezygnować z tych "późnych bułek" i zjeść jakiś mięsno warzywny posiłek niewielki ok 18 - 19?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przy takiej wadze nie pomoga samodzielne diety tym bardziej ze maz nie ma ochoty ani na diety ani na ruch fizyczny przydalyby sie badania i odwiedziny u dietetyka plus osobisty trener na silowni,basen.
przy samodzielnych dietach itp wystapi efekt jo-jo i bedzie sie meczyl coraz bardziej a to zniecheca do dbania o diete,podejrzewam ze jednorazowe schudniecie bedzie sie wiązalo z trzymaniem diety do konca życia. 15 kg w 2 miesiace i powrót do tycia tak wlasnei dzialja wlasnoreczne diety ,15 kg to stanowczo za duzo w tak krotkim okresie nie bylo sily aby nie rpzytyl ponownie, takie skoki wagi nie dzialaja dobrze na caly organizm ,ja bym zalecala wizyte w jakims osrodku dietetycznym ,lekarz,ruch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie żałuj mu bułek tylko wrzuć go na rower i niech pedałuje przez łąki i lasy
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Bez RUCHU żadna dieta nie pomoże... I ten RUCH musi być codzienny, a nie weekendowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
oj wiadomo, ze w przypadku gdy sie pracuje calymi dniami to trudno o ruch... a zreszta pokazywali ostatnio badania gdzie udzial braly osoby, ktore cwiczyly codziennie i takie co 2-3 razy w tyg. ... i po jakims czasie efekty byly podobne... tylko to trzeba dokladnie i systematycznie + dieta
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() On pracuje na budowie i leje sie z niego pot ciurkiem. Pracuje od switu do nocy. Rzadko wraca przed 18. Przez caly dzien przewaznie nic nie je, bo nawet nie ma na to czasu. Z reszta on zawsze mial sklonnosci do szybkiego tycia mimo duzej ilosci ruchu. Wystarczyla jednak dietka i chudl, a teraz nic. Waga ani nie drgnie ![]() ![]() Juz go namowilam na badania i jutro z rana jedziemy na badanie krwi. Naskarzylam na niego naszej lekarce. Powiedziala, ze ta akupunktura, to nie dziala cudow, na jakie on liczy. Kazala mu liczyc bulki i wcinac salate ![]() Dzis zjadl na sniadanie tylko 1,5 bulki bo wiecej nie bylo ![]() Boje sie tylko ile zje jak wroci z pracy. Zrobilam mu tylko cienka zupke warzywna i spodziewam sie, ze zagryzie bulkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
zamienic zwykle bułki na pełnoziarniste
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale gdy nie bedzie innego wyjscia to zaciagne go do Niemca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
skoro ma ruchu duzo to warto pomysleco regularnym jedzeniu bo to tez sprzyja utrzymaniu wagi.
moj co prawda nie ma problemów z waga ale widze ze nie jedzenie caly dzien nie jest dobre. Rano zjada sniadanie ,do pracy bierze kilka kanapek z zielenina ,prace ma pol na pol czasami caly dzien w biurze ,czasami biga po miescie ,obiad zjada codziennie ok 17 ,kolacji juz nie jada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A kto kupuje te bułki?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a coraz bardziej okragly sie robi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu, jesli ty facetowi pracujacemu na budowie dasz do jedzenia tylko cienka zupe to jest sprawa oczywista, ze on zje jeszcze bulki.
Jesli to ty w domu gotujesz, to niestety musisz zadac sobie troche trudu, znalezc pare przepisow dla ludzi na diecie i takie potrawy gotowac. Cos zapychajacego i nie tuczacego. Jesli zamiast tej zupy zrobisz np piers kurczaka z warzywami i ryzem (bez zadnego sosu ![]() On jako czlowiek pracujacy fizycznie nie moze sie specjalnie glodzic, bo nie jest to dla niego specjalnie zdrowe. Raczej musi jesc rzeczy niskokaloryczne. No i to, co juz bylo tu powiedziane: jesc czesto a malo. Pozdrawiam
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Polecam tez obfite sniadanie i 1 cieply posilek w ciagu dnia taka obiado-kolacja a gdy wieczorkiem chwyciu głód wypic sok warzywny,jejsc jablko,szklanka wody i do łóżka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze,że nie muszę się odchudzać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Po powrocie jest tak głodny, że pożera wszystko co nie ucieka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli po zupie zje jeszcze bułki, to jutro upiekę w piekarniku kurczaka i do tego zrobię tylko surówkę, bo ryż bez sosu nikomu z nas przez gardło nie przejdzie ![]() Dziś go zapytałam czy zjadłby zrazy wołowe bez ziemniaków i .. się zgodził ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tymi bulami sie zapych,wkurzajace jest to ze pracujacy ludzie nie maja 15 minut na zjedzenie posilku ,przeciez pracy to by ie zaszkodzilo ai polepszylo samopoczucie pracownika eshh
wiesz nie o to chodzi zeby jadl marchewke i salate ale zeby zamiast bulek zjadl normalny cieply posilek z miesem i zieleniną. sniadanie niech zje bulke najlepiej grahake itp czarodziejskie pieczywo i obiad. nagotuj zupy na kilk dni lub upiecz mieso wystarczy codziennie dorzucic inna surówke ,ziemniaki, raz kasze ,ryz ,niech bedzie z sosem tylko nie te bulki bo to ani witamin tylko zapychacz. esh zjadlabym taka ciepla, świeża bulkę pomimo iz przed chwila wciagnelam cukinie z ryżem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.