|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
utrata wagi - zdrowiej - skuteczniej?
witam,
na poczatku zaznacze, ze nie jest moim celem jakies potworne odchudzanie sie, nie jestem gruba, nie ukrywam jednak, ze chcialabym zrzucic kilka kilogramow dla lepszego mieszczenia sie w mniejszych spodniach ![]() swoja historie ![]() jesli chodzi o moje wiosenne zmagania - generalnie rzecz biorac pilam duzo wody mineralnej, duzo herbaty czerwonej; staralam sie jesc w miare zdrowo (choc zrezygnowalam ze sniadan - jak jadam sniadanie, to szybko pozniej robie sie glodna i to glodna w taki nieprzyjemny, ze tak to ujme, sposob ![]() ![]() ![]() jak juz wyzej wspomnialam, w wakacje udalo mi sie odrobic stracone kilogramy ![]() od listopada stracilam ok. 4 kilogramow; taktyka byla podobna do poprzedniej, z tym, ze: wlaczyla mi sie jakas psychiczna blokada do lamania swoich 'nakazow i zakazow', tzn nie wyskakuje na zadne lody czy ciastka (gdzies w podswiadomosci obawiam sie, ze tym 'zlamie' cale swoje starania, tak jak to sie stalo w wakacje), czekolady nie jadam w ogole, zostawilam natomiast te okropne cukierki ![]() problem polega na tym, ze zawsze strasznie uwielbialam slodycze ![]() ![]() kilka dni temu doszlam do wniosku, mysle, ze calkiem madrego ![]() ![]() po pierwsze - nie ukrywam, ze mam pewna watpliwosc. skoro wiosna moje odchudzanie sie polegalo glownie na tym, ze jadlam malo 'dobrych' rzeczy, duzo cukierkow itp, okazjonalnie pozwalalam sobie na pochloniecie naprawde znacznej ilosci slodkiego, i nie tylko, jedzenia, czulam sie dobrze i tracilam wage? zaznacze tutaj, ze ten 'efekt jojo' byl - jestem tego pewna - spowodowany DRASTYCZNA zmiana sposobu odzywiania sie na poczatku wakacji i w sumie mozna sie dziwic, ze byl stosunkowo niewielki. w zwiazku z tym, podswiadomie jest mi trudno uwierzyc w to, ze zmiana sposobu odzywiania sie na, hmm, 'jesc wiecej', spowoduje to samo, tj utrate wagi ![]() po drugie - rzecz dotyczy sniadan. zjedzenie sniadania rano powoduje u mnie 1- uczucie 'zapchania' zoladka (i poczucie duzego brzucha ![]() po trzecie - mam spory problem jesli chodzi o jedzenie wieczorem - najchetniej zjadlabym wszystko, co mam w zasiegu reki ![]() ![]() po czwarte - jak nie umrzec podczas nadchodzacych swiat??? ![]() dzieki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: utrata wagi - zdrowiej - skuteczniej?
Cytat:
Twoim trzecim odpowiedzialas sobie na drugie. Z powodu braku sniadan wieczorem masz ochotę na wszystko. Totalnie sobie metabolizm zwalniasz. Poza tym dieta to nie kara-jesc wszystko w rozsądnych ilosciach. To sposób na cale zycie. Masz ochotę na cukierka? To zjedz, jeden-dwa. Prędzej czy pozniej i tak slodycze jesc będziesz ![]() Nie ogrnaiczaj się aż tak mocno, bo jojo złapie Cię nie jeden raz.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz i licze bardzo na kolejne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Idiotka
|
Cytat:
Powinnaś jeść śniadania (mniej wiecej 30 minut po przebudzeniu się) wtedy nie powinnaś czuć pełnego czy tam dużego brzucha. Posiłki ogólnie powinno się jeść co 2-3 godziny. Dziennie zaleca się jedzenia ok +/- 5 posiłków. Dobrze by było gdyby w każdym posiłku było coś z białka (ale oczywiście niekoniecznie). Co tam jeszcze Ci poradzić(?) Jeśli chodzi o słodycze to może zrób sobie tak,że tylko w weekendy zjedz coś słodkiego np. kawałek ciasta (Nie mówię tu o opychaniu się, bo to nie ma najmniejszego sensu) a w tygodniu postaraj się nie jeść słodyczy ![]() ![]() ![]() Myśle,że to wszystko co miałam do napisania ![]() Pozdrawiam. I jeśli chcesz to zapraszam do wątku w którym z dziewczynami się ochudzamy od początku grudnia, wspieramy się i będziemy w razie potrzeby Twoim wsparciem oraz źródłem informacji (w miare naszych możliwośći) : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385436&page=6 ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mam problem
![]() postaram sie jak najbardziej strescic, o co mi chodzi.. rzecz w tym, iz najadam sie - naprawde najadam sie, nie mam ochoty na kolejne posilki, nie ciagnie mnie do jedzenia, nie mam potrzeby 'przekaszania' czegokolwiek - jedzac w malych, czestych porcjach same zdrowe, korzystne dla odchudzania produkty. tylko ze wlasnie - ich laczna wartosc kaloryczna zazwyczaj nie przekraczala 700 kcal. od paru dni jadam sniadania, zostalam do nich przekonana ![]() ![]() generalnie w odchudzaniu wczesniejszym robilam wiele bardzo durnych bledow, co spowodowalo m.in. skurczenie zoladka (co akurat mi bardzo pasuje) i spowolnienie przemiany materii (co mi absolutnie nie pasuje, ale pracuje nad tym ![]() pytanie - czy powinnam 'na sile' szukac produktow, ktore podniosa bilans kaloryczny na dany dzien i koniecznie jadac cos jeszcze ok 3h przed snem? jak to wplynie na odchudzanie? zaznaczam, ze chcialabym schudnac tak ze dwa kilogramy, a zwlaszcza - spalic tluszcz na brzuchu i przerobic co sie da w miesnie ![]() ![]() czy dobrze rozumiem, ze podnoszenie ilosci spozywanych kcal (powoli), jednoczesnie rozkladajac posilki lepiej (jadajac sniadania i ogolnie, podczas calego dnia, 4-5 posilkow w miare regularnych odstepach czasu) wspomoze przemiane materii i odchudzanie? czy moze dac sobie spokoj z liczeniem kcal, jesli jadam zdrowo i w porcjach, ktore mnie jak najbardziej satysfakcjonuja? zaznaczam, ze wtedy, jak sadze, rzadko przekrocze te 700 kalorii dziennie... :/ problem lezy w tym, ze odzywiajac sie 'normalnie' (cudzyslow ma duze znaczenie ![]() pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc EDIT: aha, zapomnialam ![]() jedzac praktycznie same cukierki i platki ( :/ ) schudlam jakies 3 kg w poltora miesiaca. od czasu wyslania tego tematu, przerzucajac sie na zdrowe jedzenie - 4 kg w miesiac ![]() ![]() Edytowane przez jotess Czas edycji: 2010-01-16 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.