|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wcierka bez alkoholu?
Nie znalazłam nic na ten temat a nie bardzo mam czas żeby czytać skład wszystkich cudów do włosów. Wiec może znajdzie się jakiś łaskawy znawca a pewnie raczej znawczyni
![]() Pytam o kosmetyki gotowe, nie chodzi mi o nic domowej roboty bo to wiadomo że alkoholu mieć nie będzie ![]() I jeszcze do Estelle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wcierka bez alkoholu?
Odżywka Jantar->klik!, na pewno nie będzie wysuszać.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no własnie poczytałam o tym jantarze na wizazu ale jakoś specjalnie się nim nie zachwycają. Może coś jeszcze? Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
tak ogólnie to soki warzywne , własnoręcznie robione nalewki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nalewki też są na alkoholu
![]() Generalnie dosyć ciężko jest znaleźć jakąś wcierkę bez alkoholu, a Jantar jest bardzo polecany, z tego co wiem. Możesz też spróbować wcierać żel aloesowy Palomy w skórę głowy, ja po nim miałam baby hair i skalp nie był wysuszony/podrażniony.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
chodzi mi o zagotowane zioła bez dodatku alk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
soki warzywne
![]() wcierka bez alk to też np. Saponics (wpisz w KWC), ampułki Radical, odżywka (w płynie) Radical
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sory ale wiesz co to sok warzywny? jedny używany do skalpu to może być z rzodkwi
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- To co napisane w tym poście to nie sok warzywny ani nalewka tylko wywar z ziół ![]()
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
well... a ja jednak w składzie toniku radical i saponics widzę alkohol.... nawet na KWC jest pieknie opisane z podaniem składu - już na drugim miejscu jest jakiś tam alkohol. Jaki by nie był - cieknie włosy na pewno wysuszy
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sharlota;15263353]well... a ja jednak w składzie toniku radical i saponics widzę alkohol.... nawet na KWC jest pieknie opisane z podaniem składu - już na drugim miejscu jest jakiś tam alkohol. Jaki by nie był - cieknie włosy na pewno wysuszy
![]() cetyl alkohol, cetearyl alkohol to nie alkohole pokroju spirytusu czy denat alcoholu, pełnią funkcję emolientów, emulgatorów. Tutaj np. charakterystyka cetyl alcoholu: https://wizaz.pl/chemia/view.php?id=140 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcierek na alkoholu unika sie w przypadku skory baaaardzo wrazliwe, a takiej chyba nie masz? dziewczyny podaly Ci fajne propozycje, to b. dobre produkty a za syrenką nie bede sie powtarzac, bo dziewczyna ma 100% racje co do tych alkoholi. a z decyzją Estelle sie zgadzam- jest watek na ten temat, poszukaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
To moze sok z cebuli? Sama sobie wycisniesz i nic Cie nie zaskoczy.
Na wzmocnienie wlosow b. dobry jest np. lopian. Napary ze skrzypu polnego, pokrzywy... Mozna bez alkoholu, mozna. A troche sie wysilic i poszukac w watkach juz istniejacych to by Ci chyba najbardziej pomoglo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.