garnier nutrisse, złoty szatyn 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-30, 11:51   #1
black_sun
Rozeznanie

garnier nutrisse, złoty szatyn 43

witam od razu przepraszam, że zakładam nowy wątek, ale przeszukałam istniejące i nie dogrzebałam się do jasnej wypowiedzi na temat fabry którą wymieniam w temacie.. bo wiadomo, jak wątek ma 50 stron to trudno tam znaleźć konkrety
wynalazłam tę farbkę, wcześniej w ogóle nie braną pod uwagę bo nie podoba mi się pani na pudełku ale poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, że kolor jest chyba taki jaki bym chciała

i tu wielka prośb a do was, tych które stosowały.. o odpowiedzi - czy farba nie wychodzi czarna?
zależy mi na uzyskaniu dość ciemnego brązu ze złotymi, ciepłymi, NIE RUDYMI, refleksami.
wiadomo, że na różnych włosach różnie kolor może wyjść. a ja mam:
były rozjaśnione, teraz leży na nich casting blond 600, belle color jasny szatyn 20 i dwie szamponetki joanny multi soft color kawowy brąz ogółem włoski są koloru.. hm.. średnio jasnego brązu, z konców się mocno spiera, ale wiadomo że potrzeba czasu aż w rozjaśnione się weżre.
przepraszam za esej, i proszę o odpowiedzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg garnier_nutrise_43.jpg (12,6 KB, 222 załadowań)
black_sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 12:01   #2
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: garnier nutrisse, złoty szatyn 43

hmm znajoma kiedys farbowala i nie wyszly czarne, jak to inna kolezanka okreslila "masz wlosy jak siersc konika) brązowo-kasztanowe, ktore pozniej rudzialy lekko
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 12:04   #3
black_sun
Rozeznanie

dziękuję
mnie martwi numeracja koloru, nie wiem czy z drogeryjnych ona ma jakieś odniesienie do stopnia jasności czy jest tak sobie przypisana
bo jeśli to JEST stopień jasności to może wyjść równie ciemno jak ciemny szatyn 40, który mi kiedyś wychodził jak baaardzo ciemny brąz, śliczny, ale za ciemny.. a nie po to straciłam piękne długie włosy by znów wkopać się w czerń.. choć pewnie tak się skończy
włosy jak sierść konika? brzmi fajnie.. czyli taki sielski naturalny brązik
Stary 2007-10-30, 12:12   #4
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black_sun Pokaż wiadomość
dziękuję
mnie martwi numeracja koloru, nie wiem czy z drogeryjnych ona ma jakieś odniesienie do stopnia jasności czy jest tak sobie przypisana
bo jeśli to JEST stopień jasności to może wyjść równie ciemno jak ciemny szatyn 40, który mi kiedyś wychodził jak baaardzo ciemny brąz, śliczny, ale za ciemny.. a nie po to straciłam piękne długie włosy by znów wkopać się w czerń.. choć pewnie tak się skończy
włosy jak sierść konika? brzmi fajnie.. czyli taki sielski naturalny brązik
wg mnie Garniery to dość delikatne farby, nawet jak mocno chwyca, to wypłuczą się szybko. Jezeli masz rozjasniane, to mogą wyjsc ciemniejsze, ale od "prania" zbledna

z tego co mi sie wydaje u garniera jest tak:

jasny brąz(normalny bądz zloty)=> brąz=> ciemny brąz

3 poziomowo wiec, a zloty szatyn jest z tych jasniejszych

na kolezance kolor wygladal cudnie, bardzo jej pasowal, z natury mysia szatynka, bardzo ją ożywiał. moze na naturalnych szatynkach brazy tak nie rudzieja jak na naturalnych blondynkach, bo na mnie zawsze rudzialy i to brzydko

zrob test na pesemku, odrobina utleniacza+kapka farby
Stary 2007-10-30, 12:26   #5
black_sun
Rozeznanie

testu na pasemku w życiu nie robiłam.. no bo jk to tak.. a jak wyjdzie nie tak to co , wyrzucę farbę?
ale z tego co piszesz, to ta farba może być tym co mnie usatysfakcjonuje
w ogóle nutrisse uważam za naj farby na rynku, nigdy mnie nie uczuliło, włosy zawsze po nich śliczne, nawet jeśli to był bardzo rozjaśniający blond to też szkody aż takiej nie robiła.. i trwałość chyba niezła, na bank lepsza niż belle color
ja jestem z natury taką hm.. [nie pamiętam co ja naprawdę mam na głowie już ]chyba średnią myszowatą blondynką, ni to jasne ni to ciemne więc może szatyn już jakiś.. i piwne oczy.
ostatnio przechodzę rewolucię pojęciowa bo odkryłam że chyba lepiej mi w ciepłych brązach niż w zimnych
rudości aż tak się nie boję, i tak farbowanie średnio co miesiąc bo przy ciemnych kolorach jaśniejsze odrosty to dramat łysizna wystaje :P
Stary 2007-10-30, 12:31   #6
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

farba psuje się jezeli od razu polaczysz wszystkie skladniki. jezeli tej mieszanki nie zuzyjesz, to jest do wyrzucenia.

ale jesli rozrobisz w tych samych proporcjach minimalne ilosci i zakrecisz koreczki to nic sie nie zepsuje

u mnie zmiana brazu na rudy byla zawsze najbardziej widoczna przy skorze bo tam wlosy byly tylko raz farbowane, te ktore juz ktorys raz byly farbowane brazem, trzymaly go mocniej i byly bardziej kasztanowe niz rude
Stary 2007-10-30, 12:39   #7
black_sun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
farba psuje się jezeli od razu polaczysz wszystkie skladniki. jezeli tej mieszanki nie zuzyjesz, to jest do wyrzucenia.

ale jesli rozrobisz w tych samych proporcjach minimalne ilosci i zakrecisz koreczki to nic sie nie zepsuje
wiem wiem, NIEZWŁOCZNIE trzeba zużyć mieszankę
ale jak kolor wyjdzie nie do końca taki to wtedy - wyrzucić?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-30, 12:43   #8
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black_sun Pokaż wiadomość
wiem wiem, NIEZWŁOCZNIE trzeba zużyć mieszankę
ale jak kolor wyjdzie nie do końca taki to wtedy - wyrzucić?
albo wrzucic na Targowisko wizazowe

wiem, ze strata, ale to lepsze niz lazic z niechcianym kolorem wlosow
Stary 2007-10-30, 13:49   #9
black_sun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
albo wrzucic na Targowisko wizazowe

wiem, ze strata, ale to lepsze niz lazic z niechcianym kolorem wlosow
w sumie masz rację.. ale też na pasemku nie zawsze można w pełni ocenić jak kolor się prezentuje, cała głowa to co innego.. no a jak ten kolorek ma szansę wyjść tak jak piszesz to się chyba nie ma co bać.. nawet jak wyjdzie za ciemny to teraz mam szybko spierające się jeszcze włosy więc dramatu nie będzie

targowisko? słyszałam widziałam ale udziału nie brałam.. a mam na zbyciu farbę alcantary i utleniacz do niej może tam zajrzę więc
Stary 2007-10-31, 09:57   #10
Justa74
Przyczajenie

Black-sun na Twoim miejscu uważałabym z tą farbą, jeśli masz teraz jasne włosy, to może Ci wyjść bardzo ciemny. Ja wczoraj na swoje jasne włoski położyłyłam Nutrisse 73 złoty blond i wyszły mi dużo ciemniejsze niż na próbniku (nie wspominając już o kolorze na opakowaniu, gdzie kolor jest jeszcze jaśniejszy). Ale sądzę, że będzie się ona wypłukiwała, jak wszystkie ciemniejsze farby na moich włosach.
Zrobiłam specjalnie dla Ciebie zdjęcie, ale na zdjęciu one wychodzą jaśniejsze i jak na złość nie mogę znaleźć kabelka od aparatu. Jak znajdę to wstawię je
Justa74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 15:01   #11
black_sun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justa74 Pokaż wiadomość
Black-sun na Twoim miejscu uważałabym z tą farbą, jeśli masz teraz jasne włosy, to może Ci wyjść bardzo ciemny. Ja wczoraj na swoje jasne włoski położyłyłam Nutrisse 73 złoty blond i wyszły mi dużo ciemniejsze niż na próbniku (nie wspominając już o kolorze na opakowaniu, gdzie kolor jest jeszcze jaśniejszy). Ale sądzę, że będzie się ona wypłukiwała, jak wszystkie ciemniejsze farby na moich włosach.
Zrobiłam specjalnie dla Ciebie zdjęcie, ale na zdjęciu one wychodzą jaśniejsze i jak na złość nie mogę znaleźć kabelka od aparatu. Jak znajdę to wstawię je
dziękuję to ja czekam na zdjęcie
wiem że na zdjęciach wychodzi jaśniej, też miałam ten problem bo nie dało się pokazać koloru jaki naprawdę wyszedł
ja chcę uzyskać dość ciemny kolor, jak wyjdzie bardzo ciemny [byle NIE czarny] to nawet na plus, bo powinien mi te feerie barw którą teraz mam przykryć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 17:44   #12
Justa74
Przyczajenie

To mi nie wyszedł taki bardzo ciemny, a jeszcze dziś umyłam włosy (bo dla mnie jednak były za ciemne) i są trochę jaśniejsze - ale w rzeczywistośc są ciemniejsze niż na zdjęciu

DSC04.JPG
Justa74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 19:43   #13
bąbelek_82
Rozeznanie

Koleżance (blondynce) dokładnie ta farba zostawiła rudawe refleksy i spłukała się na kolor marchewkowo-rudy. Naprawdę nie za piękny. Ale to chyba zależy od włosów.

bąbelek_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 11:52   #14
tulipanna.
Zakorzenienie

Ja zastanawiam sie nad:
- zlotym szatynem
- jasnym zlotym szatynem
- jasnym szatynem

Nie spieszy mi sie z farbowaniem, bede to robic najwczesniej w czerwcu. Jednak pomimo roznych ciekawych kolorow w innych paletach farb wole wrocic do tej. Pamietam, ze nie niszczyla mi wlosow i dlugo sie trzymala, a na tych cechach najbardziej mi zalezy. Poki sie da chce wytrzymac ze swoimi...Kiedys farbowalam nutrisse na ciemny braz i na czarny. Ciemny braz wychodzil oczywiscie prawie czarny, ale pozniej sie wyplukiwal. Zalezy mi - podobnie jak zalozycielce watku - na brazowym cieplym kolorze wlosow bez rudawego odcienia. Czy ktos kto farbowal wlosy ktoryms z w/w przeze mnie kolorow moglby wrzucic fotki?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 10:06   #15
black_sun
Rozeznanie

ja jestem już jakis czas po uzyciu tego zlotego szatyna jak w tytule watku. rozczarował mnie mocno bo wyszło bardzo bordowo a teog nie chce. zloty szatyn to w koncu nie bordowy szatyn nie? poza tym na odrostach zostawil jasniejszy rudy kolor [z odrostow, wlosow najmniej zniszcoznych farba splukala sie najszybciej] wiec efekt byl taki sobie i szybko zafarbowalam czym innym nie polecam, bo farba zlotym szatynem nie jest, raczej jakim mahoniowym szatynem
Stary 2008-02-19, 19:53   #16
fructissa
BAN stały

moja koleżanka pofarbowała dzisiaj i jest bardzo zadowolona! Włosy mają taki smaczny, czekoladowy kolorek i pięknie lśnią. Ale farbowała na naturalne włosy...

porównajcie włoski przed farbowaniem (lewa strona zdj.) i po (prawa str.)

Oczywiście fotki z fleszem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marlena.JPG (75,3 KB, 722 załadowań)
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 20:19   #17
Sylwia10222
Przyczajenie

Cześć wszystkim! moj naturalny kolor wlosow to rusy od ponad roku farbuje je na balejage jasny blond i ciemny braz Zdjęcie dolacze nizej ;D teraz mam ochote przefarbwoac sie na mahoniowy szatyn z Garniera zdjecie tez dolacze Prosze o doradzenie czy ebdzie mi pasowac
Sylwia10222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości