Kiedy test ciążowy daje prawie 100% pewność?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-06, 15:05   #1
załamana
Raczkowanie

Question

Kiedy test ciążowy daje prawie 100% pewność??//jednak zaciążyła:((

hej dziewczyny...moja koleżanka zamartwia sie ze jest w ciąży.Nie spała z tym chłopakiem ale miala z nim pewien kontakt...było to na początku lipca,nie doszlo do wytrysku...miała mieć miesiączke na poczatku sierpnia ale nie dostala jej do dzisiaj,bardzo sie martwi,dwa dni temu zrobila test-Strumieniowy,taki co mozna zrobic o kazdej poże,ona zrobila go ok godziny 13,wyszła jedna kreska czyli brak ciąży...niestety okresu nadal nie ma i mowi ze nawet sie na niegi nie zapowiada poniewaz zawsze przed bola ja okropnie piersi,teraz takich dolegliwości nie odczuwa.Dodam że okres miała regularny zawsze...co moze byc przyczyna tak dużego opoźnienia??Chcialabym ja jakos uspokoić,że to napenwo nie ciąża bo przecie zdo tego raczej trzeba seksu,a przynajmniej wytrysku,a poza tym przecie zzrobila test...mowi że teraz czasami bola ją jajniki,i odczuwa delikatny bol w dole brzucha...bardzo sie martwi.Czy mozna ufac temu testowi??

Edytowane przez załamana
Czas edycji: 2005-09-21 o 21:44 Powód: zmiana tematu
załamana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-06, 15:18   #2
euphemia
Raczkowanie

Dot.: Kiedy test ciążowy daje prawie 100% pewność??

Taki test 100%-pewności nie daje nigdy. Choć z drugiej strony został zrobiony po dacie spodziewanej miesiączki, więc nie za wcześnie.

Jeśli Twoja koleżanka chce być pewna, lepiej zrobić sobie badanie krwi lub iść do ginekologa. Ewentualna ciąża powinna być już dla niego widoczna.
euphemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-06, 15:21   #3
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

w ciazy na pewno nie jest, po pierwsze 'to' (cokoliwke by bylo) mialo miejsce w dniach nieplodnych, do ciazy trzeba seksu, a po miesiącu testy sa pewne. poza tym w ciazy bola piersi i sa inne objawy. moze kolezanak sie odchudzala, albo ma jakies zaburzenia hormonalne- nie wiem, ale lekarz wiedziec powinien

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-06, 15:41   #4
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

okres przyjdzie jak zejdzie z niej stres, takie uporczywe myslenie "jestem w ciazy, o Boze!!!" nic dobrego dla organizmu nie wrozy, podswiadomie sobie go zatrzymala.

Proponuje przestac panikowac, w wszystko wroci do normy. W ciaze sie tak latwo wbrew pozorom nie zachodzi. Znam to z autopsji

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 21:37   #5
załamana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka
w ciazy na pewno nie jest, po pierwsze 'to' (cokoliwke by bylo) mialo miejsce w dniach nieplodnych, do ciazy trzeba seksu, a po miesiącu testy sa pewne. poza tym w ciazy bola piersi i sa inne objawy. moze kolezanak sie odchudzala, albo ma jakies zaburzenia hormonalne- nie wiem, ale lekarz wiedziec powinien

niestety........zaciążyła ,jak to możliwe...? jest załamana!!
Stary 2005-09-21, 23:12   #6
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

najwyrazniej kolezanka nie powiedziala ci calej prawdy... w takie cuda to ja nie wierze... wiatropylnym nikt nie jest, ciaza bez wytrysku???? sorry... ale za stara jestem na takie dyrdymały

It is what it is

Stary 2005-09-22, 08:45   #7
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25
najwyrazniej kolezanka nie powiedziala ci calej prawdy... w takie cuda to ja nie wierze... wiatropylnym nikt nie jest, ciaza bez wytrysku???? sorry... ale za stara jestem na takie dyrdymały
Dokładnie
Poza tym co to znaczy: "Nie spała z tym chłopakiem ale miala z nim pewien kontakt..."

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 08:52   #8
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bridget
Dokładnie
Poza tym co to znaczy: "Nie spała z tym chłopakiem ale miala z nim pewien kontakt..."
Przyznaję, że jak czytałam pierwszy post, to początkowo byłam pewna, że załamana ma lat 13-ście i obie z koleżanką niedokładnie wiedzą skąd się biorą dzieci (czasem się słyszy takie pytania od młodziutkich dziewczyn, nie mających pojęcia o swoim organiźmie). Informacja o potwierdzeniu się podejrzeń koleżanki sprawiła, że mało z krzesła nie spadłam. Faktycznie: nie spała z nim, ale miała pewien kontakt, nie doszło też do wytrysku. Nic z tego nie rozumiem, ja, stara baba. Tym niemniej bardzo współczuję koleżance trudnej sytuacji. Miejmy chociaż nadzieję, że i ten chłopak poczuje się jakoś do odpowiedzialności...
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 08:52   #9
Jo
Raczkowanie

Smile Dot.: Kiedy test ciążowy daje prawie 100% pewność??

Ciaza przy normalnym stosunku bez wytrysku jest mozliwa i to jeszcze jak.Mezczyzna przed wytryskiem "gubi" kilka kropelek spermy i nawet sam o tym nie wie, te kilka kropel moga byc juz zgubne.
Tak sie dzieje, jezeli jest stosunek, jezeli takowego nie ma, to nie wiem co moglo sie stac.Mogl miec wytrysk po za dziewczyna i rekoma przeniesc plemniki w jej organy plciowe...
Albo kolezanka naprawde nie powiedziala jak bylo.

Teraz juz nic innego jej nie pozostaje jak szukac pomocy u rodzicow i wezwac chlopaka.
Jo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 08:59   #10
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jo
Ciaza przy normalnym stosunku bez wytrysku jest mozliwa i to jeszcze jak.Mezczyzna przed wytryskiem "gubi" kilka kropelek spermy i nawet sam o tym nie wie, te kilka kropel moga byc juz zgubne.
Tak sie dzieje, jezeli jest stosunek, jezeli takowego nie ma, to nie wiem co moglo sie stac.Mogl miec wytrysk po za dziewczyna i rekoma przeniesc plemniki w jej organy plciowe...

Teraz juz nic innego jej nie pozostaje jak szukac pomocy u rodzicow i wezwac chlopaka.
Właśnie, dla mnie też to jest zagadka. To o czym mówi Jo, jest odpowiedzialne za dzieci poczęte w wyniku stosowania metody "antykoncepcyjnej" zwanej stosunkiem przerywanym (nerwica gratis), drugi przypadek również jest jak najbardziej możliwy (ciężarne dziewice to nie jest bajka niestety, pamiętam jak pisała o tym Wisłocka w "Sztuce Kochania"). Coś mi się wydaje, że koleżanka nie powiedziała całej prawdy.
A skupi się jak zwykle na biednych rodzicach...
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 09:20   #11
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Jo

Jo, jak bylo naprawde wie sama kolezanka, my mozemy gdybac. Kropelkowanie owszem, przeniesc rekami.. hmmmm jakos malo prawdopodobne. Trzeba miec pecha, jesli po czyms takim zaszla. Bo kropelkowanie ktore bylo wewnatrz ciala kobiety, to prawdopodobienstwo istnieje. Niestety, obracam sie w towarzystwie starajacych sie o dziecko i cuda na kiju robia i nijak ciazy nie ma. A partnerzy sa zdrowi i przebadani.
Cos tu jest nie tak.

It is what it is

Stary 2005-09-22, 09:48   #12
Akane
Zakorzenienie

Moja koleżanka miała podobną sytuację (nie wiem, na ile była to prawda, bo ciążę później ponoć usunęła). Jej chłopak przeniósł ten "płyn" na rękach (nie wiem, czy mając go na dłoniach założył prezerwatywę czy też po prostu przeniósł w inny sposób). Od tamtej pory mam istną obsesję na tym punkcie i uważam, że niestety zapłodnienie w taki sposób może być możliwe...
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:16   #13
Jo
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Kiedy test ciążowy daje prawie 100% pewność??

Cytat:
Napisane przez Anisia25
Jo, jak bylo naprawde wie sama kolezanka, my mozemy gdybac. Kropelkowanie owszem, przeniesc rekami.. hmmmm jakos malo prawdopodobne. Trzeba miec pecha, jesli po czyms takim zaszla. Bo kropelkowanie ktore bylo wewnatrz ciala kobiety, to prawdopodobienstwo istnieje. Niestety, obracam sie w towarzystwie starajacych sie o dziecko i cuda na kiju robia i nijak ciazy nie ma. A partnerzy sa zdrowi i przebadani.
Cos tu jest nie tak.

Przeniesienie rekami jest mozliwe i to nie jest zadna bajka Aniu.

Tak sie sklada,ze tez sie obracam w towarzystwie starajacy sie o dziecko ,sama jestem po kilku roznych terapiach i sztucznych inseminacjach.
Cuda na kiju robie i tylko raz mi sie udalo ,lecz skonczylo samoporonieniem w 12-ym tygodniu.Tak to jest, sa ci ktorzy bardzo by je chcieli i sa ci dla ktorych to jest tragedia.
Stary 2005-09-22, 15:20   #14
załamana
Raczkowanie

drogie dziewczyny,jesli chodzi o "pewien kontakt" to mówilam tu o miłosć francuskiej (oralnej)...co za tym idzie same wiecie.Jesli chodzi o t9o ze nie powiedziala mi calej prawdy-nie wierze,przyjaznimy sie długo wiemy o sobie wsyztsko,nie sadze wiec zeby miala jakies ukryty cel w tym zeby sklamac,bo po co?po to zebynm sie teraz z niej smiala w jaki sposob bez stosunku zaszla w ciaze??i ze ma nienaturalnego PECHA??...

aha,i nie mamy po 13 lat,niektóre z was sa naprawde nieprzyjemne...

POZDRAWIAM,pa
Stary 2005-09-22, 15:26   #15
Jo
Raczkowanie

Skad macie w koncu 100% pewnosc,ze ona jest w ciazy? jakie badania robila?
Stary 2005-09-22, 15:28   #16
Aranka
Zakorzenienie

Ja przestałam wierzyć testom! Kupiła na wszelki wypadek kiedy starałam się o dzidziusia. Zmajstrowaliśmy za pierwszym podejściem. Czułam, że chyba jestem bo miałam już 54 dziń cyklu bez okresu, rzygałam jak dziki kot więc pro forma zrobiłam test i wyszedł negatywny! A na drugi dzień widział swoje maleństwo na USG! Więc nie ufam im do końca. Wg. mojego lekarza czasem zawodzą!
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:41   #17
załamana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jo
Skad macie w koncu 100% pewnosc,ze ona jest w ciazy? jakie badania robila?
najpierw test...ostatnio była u lekarza,który zlecił jej również badanie krwi
Stary 2005-09-22, 15:41   #18
Hokus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez załamana
drogie dziewczyny,jesli chodzi o "pewien kontakt" to mówilam tu o miłosć francuskiej (oralnej)...co za tym idzie same wiecie
Dziewczyny...bij zabij, ale teraz to ja się już zgubiłam

...bo może ja taka ciemna jestem, ale naprawdę nie wiem co zdaniem załamanej za miłością francuską idzie jeżeli o ciążę chodzi...

No chyba że teraz miłość francuska wygląda siakoś inaczej i nie na czasie jestem

Bardzo proszę o poradę, bo się załamię normalnie tą moją niewiedzą i ignorancją
Hokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:45   #19
załamana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hokus
Dziewczyny...bij zabij, ale teraz to ja się już zgubiłam

...bo może ja taka ciemna jestem, ale naprawdę nie wiem co zdaniem załamanej za miłością francuską idzie jeżeli o ciążę chodzi...

No chyba że teraz miłość francuska wygląda siakoś inaczej i nie na czasie jestem

Bardzo proszę o poradę, bo się załamię normalnie tą moją niewiedzą i ignorancją

ja tez nie wiedziałam,a juednak moje kolezanka pokazała ze sie da,Akane również sie o tym przekonała,i ja wierze że jeśli pieszczoty są

ba4rdzo smiale a przy tym coraz mnie kontrolowane to da sie zrobić dzidziusia...i moja kumpela jest tego chodzącym dowodem!!

Hokus,nie badź cyniczna i przemądrzała...

mimo to pozdrawiam xcieplutko
Stary 2005-09-22, 15:49   #20
Jo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez załamana
najpierw test...ostatnio była u lekarza,który zlecił jej również badanie krwi

Testy na mocz,kupione w aptekach czesto sie myla! Moja koleznaka niby byla w ciazy, a tak naprawde brala cos na ochudzanie co zmylilo ten test na ciaze.

Jedynym pewnym testem,jest badanie krwi ,ktore wskazuje poziom BHCG,hormonu ciazowego.
Stary 2005-09-22, 15:50   #21
załamana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jo
Testy na mocz,kupione w aptekach czesto sie myla! Moja koleznaka niby byla w ciazy, a tak naprawde brala cos na ochudzanie co zmylilo ten test na ciaze.

Jedynym pewnym testem,jest badanie krwi ,ktore wskazuje poziom BHCG,hormonu ciazowego.
on a wlasnie takie badanie miała...zaraz lece ja pocieszyc bo jest załamana,mysli o aborcji niestety://
Stary 2005-09-22, 15:50   #22
Akane
Zakorzenienie

Różnie bywa, ale poważnie - jeśli moja kumpela mówiła prawdę, to jej facet przeniósł "płyn" na dłoniach. Na pewno ryzyko jest mniejsze, ale nawet niektórzy ginekolodzy twierdzą, że i podczas pettingu można zajść w ciążę
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:50   #23
Hokus
Raczkowanie

Załamana, nie chciałam Cię urazić, mam po prostu specyficzne poczucie humoru i tyle

Też pozdrawiam
Stary 2005-09-22, 15:51   #24
załamana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hokus
Załamana, nie chciałam Cię urazić, mam po prostu specyficzne poczucie humoru i tyle

Też pozdrawiam
wiesz,bo to mzoe i dla was smieszne dla mnie troche tez...bo to trezba mei c faktycznie pec ha,ale dla niej to moze nie koniec świata,ale niestety duuuży problem...POZDRAWIAM
Stary 2005-09-22, 15:57   #25
Jo
Raczkowanie

Niektore z nas moga byc tak dziko plodne, ze plemniki "zostawione" "przeniosione" na zewnetrzne narzady plodne moga byc wssane do srodka.I tak sie zdarza.
Stary 2005-09-22, 15:59   #26
Hokus
Raczkowanie

Kwestia ewentualnej wpadki jest dla mnie jak najbardziej poważna.

Zabawny był dla mnie natomiast ciąg logiczny pt. miłość franuska i co to za sobą pociąga, jeśli chodzi o ciążę - tu bezpośredni związek wcale nie jest dla mnie oczywisty...więc tego typu rozumowanie mnie rozbawiło
Stary 2005-09-22, 16:02   #27
Jo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hokus
Kwestia ewentualnej wpadki jest dla mnie jak najbardziej poważna.

Zabawny był dla mnie natomiast ciąg logiczny pt. miłość franuska i co to za sobą pociąga, jeśli chodzi o ciążę - tu bezpośredni związek wcale nie jest dla mnie oczywisty...więc tego typu rozumowanie mnie rozbawiło

Wesola dziewczyna jestes
Stary 2009-07-26, 22:48   #28
missikk
Przyczajenie

...

Edytowane przez missikk
Czas edycji: 2009-07-26 o 22:50 Powód: Nie ten temat
missikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 20:33   #29
marian23
Przyczajenie

witam dziewczyny. pomozcie.
uprawialem sex z moja dziewczyna z prezerwatywa, ale jka skonczylismy byl jeszcze petting<nie wiem czy nie bylo sladow nasienia na rekach> a 2 dni pozniej miala dostac okres,ale nie bylo, wiec po 5 i 8 dniach od stosunku zrobila test,byl negatywny, ale okresu ciagle brak, wiec go powtorzyla po 12 dniach i byl pozytywny wiec nie wiem co o tym myslec, wg mnie byly wtedy dni nieplodne wiec zaplodnienie nie moglo miec miejsca... chyba ze sie myle, prosze o odp
marian23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 20:47   #30
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez marian23 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny. pomozcie.
uprawialem sex z moja dziewczyna z prezerwatywa, ale jka skonczylismy byl jeszcze petting<nie wiem czy nie bylo sladow nasienia na rekach> a 2 dni pozniej miala dostac okres,ale nie bylo, wiec po 5 i 8 dniach od stosunku zrobila test,byl negatywny, ale okresu ciagle brak, wiec go powtorzyla po 12 dniach i byl pozytywny wiec nie wiem co o tym myslec, wg mnie byly wtedy dni nieplodne wiec zaplodnienie nie moglo miec miejsca... chyba ze sie myle, prosze o odp
Nie jesteśmy lekarzem. Nie pozostaje nic innego jak wybrać się do ginekologa.

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości