![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Podkład i puder mineralny RIMMEL.
Podklad mineralny Lasting Finish perfekcyjnie kryje niedoskonałości skóry. Twoja cer na długo zachowa idealny wygląd. Uzywaj i ciesz sie efektem aż do 16 h.
Podklad wzbogacony dzienna dawką siedmiu niezbędnych minerałów: Magnez(dodaje energi) Mangan (chroni cere) Miedź (wygladza) Potas (nawilża) Cynk (oczyszcza) Wapno (wzmacnia skóre) Żelazo (wspomaga regeneracje). Widzialam testery: 1. Fajnie kryje ale kolory ciemne Podkład w pudrze: Aksamitnie lekka pudrowa struktura, rozświetla skóre, Efekt do 12 h. UWAGA! Nie zawiera talku, wosków i olejów. Nie jest perfumowany i nie pozostawia śladów. Tester: 1.kolor fajny jasny, lekki glow. Co o tym myslicie? Uzywała już któraś? Wieczorem wkleje skład fluidu i zobaczymy gdzie te 7 minerałów się znajduje ![]() Cena przystępna: ok30 zł. * Jesli juz taki wątek był. Prosze o połączenie.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład i puder mineralny RIMMEL.
Mam ten sypki, najjaśniejszy czyli ivory.Powiem tak:
-trzyma się długo -kolor choć najjaśniejszy niestety na twarzy robi się trochę za ciemny, a nie mam bardzo bladej twarzy więc trzeba uważać, by nie nałożyć za dużo -jest bardzo lekki, nie czuć go wogóle na twarzy -krycie lekkie/średnie -do dziś mnie nie zapchał(użyty 3 razy) -skóra ma lekki glow czyli taki lekki pólmat -doskonale wtapia się w skórę -nie wysusza, nie podkreśla skórek -nie osadza się w zmarszczkach( jeśli już to "tyci") -dla mnie zdecydowanie lepszy od l'oreala choć kryje słabiej,ale chociaż nie czuć kilo tapety Ogólnie polecam, bo jest fajny, niedrogi no i nie ma talku!.Tylko szkoda,że ten ivory nie jest jaśniejszy.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chodziłam dzisiaj i chodziłam nad tym podkładem mineralnym, ale jak dla mnie Ivory to zdecydowanie za ciemny odcień i wolałabym minerały w wersji matte z dużym kryciem.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Zaciekawił mnie ten podkład i zastanawiam się nad kupnem tylko nie wiem czy warto? Napiszcie coś o nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, szkoda ze ciemnieje.
No i ten połysk na calej twarzy.hymm. Chyba sobie odpuszcze, bo ten we fluidzie niestety za ciemny. Używał ktoś moze tego we fluidzie? ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja używałam.
Dostałam próbkę od "Miłej Pani" z drogerii i wystarczył mi na 4 razy ![]() Mogę powierdzieć że: ładnie się rozprowadza dobrze wygładza i ładnie pokrywa DROBNE niedoskonałości w miarę dobrze matuje ![]() utrzymuje się cały dzień ![]() kolor-odcień idealnie się stopił z moją cerą ![]() myślę poważnie o zakupie tego produktu!!!
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zakupiłam ten podkład po tym jak zakupiłam podkład minealny joko który nie okazał się minerałem ![]() ![]() Kupiłam wersje IVORY w pudełku od razy z pędzlem za 24.99 Najpierw sprawdziłam na testerze kolorek i co???? Szok! ![]() Jutro testuje na twarzy.. Krótki skład zapowiada super efekt ![]() I do tego solidne pudełko! na zdjęciu wraz z zakupionymi cieniami ...nie mam innego zdjęcia
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mam próbkę podkładu i jestem zadowolona. Ładnie, naturalnie wygląda na twarzy. Ale nie matuje w ogóle, twarz mi się po nim bardziej błyszczała niż bez niego. No i to nie są żadne kosmetyki mineralne, tylko z dodatkiem minerałów - czyli jak każdy podkład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A jaki jest jego skład ?
![]() Ciekawi mnie bardzo czy jest prawdziwym minerałem ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mógłby być też jaśniejszy... Zastanawiam się czy kryje i czy matuje... ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle sie wacham.
![]() |
![]() |
#13 |
AGA :)
|
Planuje kupić własnie jakiś puder,
najlepiej mineralny i już byłam zdecydowana na loreala kiedy dowiedziałam się o tym rimmelku. Teraz jestem mdzy młotem a kowadłem i nie wiem na co się zdecydowac :/
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdziwy minerał powinien mieć tylko minerały w składzie, np. tylko micę - tak jak w przypadku pudru mineralnego Essence, który zawiera jedynie micę. Bardzo go polecam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Przecież jeden post wyżej napisałam już, że to nie jest żaden minerał. Jest tylko "wzbogacony" w minerały. A co do matowienia to też napiszę jeszcze raz, że nie matuje w ogóle, a wręcz przeciwnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ale probke masz podkladu.
A my mowimy o podkladzie sypkim - czyli tym pdurze takim. Co niby nie zawiera olejów itp.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chyba przejdę się jutro do kosmetycznego i poczytam skład pudru sypkiego.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Skład podkładu w pudrze:
mica, ethylhexyl palmitate, magnesium stearate, caprylyl glycol, tocopheryl acetate, ascorbyl palmitate Kupiłam oba podkłady, w pudrze i kremie. Jestem dość blada, ale kolor 201 classic beige wygląda na mnie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do podkładu we fluidzie, to nawet bardzo mi się podoba. Mam próbkę i użyłam już 3 razy. Pomijając fakt, że nie jest to podkład mineralny, tylko z dodatkiem minerałów, ale... fajnie łatwo sie rozprowadza, w kilka sekund dosłownie. Wygląda bardzo naturalnie. Dobrze kryje! Nie tłuści. Przypudrowany ładnie się trzyma. Tylko zastanawia mnie jakie kolory są w sprzedaży w Polsce? Bo próbka była 201, a jest jednak lekko przyciemny. Niestety w sklepie nie zwróciłam na to uwagi. Więc gdyby ktoś sie orientował czy są jaśniejsze odcienie, to bardzo proszę o info. Edytowane przez azure Czas edycji: 2008-12-05 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
201 przyciemnia trochę skórę, to fakt. Radzę Ci spróbować 103 true ivory. Wypróbowałam to dzisiaj i chyba przy nim zostanę. Puder mam 100 Ivory oraz 201 Classic beige.
Dzisiaj zastosowałam taką mieszankę: podkład w kremie 103 true ivory na całą twarz podkład w pudrze 100 ivory pod oczy podkład w pudrze 201 Classic beige na policzki, zamiast różu. Efekt bardzo mi się podoba ![]() Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2008-12-05 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj podkład w pudrze
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
No to czekamy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kupiłam podkład nr 103 i używam od tygodnia. Mam bardzo tłustą skóre, ale ze świeceniem radzi sobie o wiele lepiej niż np Dermablend, czy Loreal. Kryje dość dobrze. Ale ten odcień jest bardzo ziemisty, w pracy powiedzieli mi, że wygladam, jakbym była chora... Więc mam takie pytanie, czy mogę go zmieszać z innym podkładem, innej firmy, w celu otrzymania odpowiedniego odcienia? Mam koleżankę, która to robi od lat i sobie to chwali. Nie jestem jakoś przekonana, czy to nie jest szkodliwa mieszanka dla skóry. Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
może po prostu nałóż sobie trochę róż albo jakiś puder brązujący na policzki. Powinno być w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
oj kusicie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
dimiti: ja również mam bardzo problematyczną cerę. Próbki podkładu użyłam 3 razy i nie zaobserwowałam niemiłych niespodzianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Na początek napiszę, że z zakupu podkładu mineralnego w pudrze jestem niesamowicie zadowolona
![]() ![]() Opakowanie jest solidne, poręczne, nie sprawia problemów w wysypywaniu pudru na wieczko. Puder jest wydajny i dosyć duży jak na minerał - 6,5 g. Jednak dołączony do pudru pędzel "pseudo kabuki" do niczego się nie nadaje ![]() Tak więc, odłożyłam ten pędzelek na półkę, a sięgnęłam po mój ukochany kabuki z Essence. Różnica w nakładaniu i wyglądzie cery - diametralna ! ![]() Jako, że jestem baardzo bladolica kupiłam kolor Ivory nr 100. Na ręku wydał mi się jasny i jakby błyszczący, ale na twarzy jest już troszkę inaczej ![]() Na skórze kolor trochę ciemnieje, nie jest bardzo jasny, to taki naturalny beż. Trzeba bardzo uważać żeby nie przesadzić z ilością, im mniej minerału tym cera wygląda piękniej. Puder jest bardzo lekki, delikatny, na twarzy nie nadaje efektu glow (a wydawało mi się, że będzie i tym się zniechęcałam), kryje lekko, ujednolica odcień skóry i kryje drobne przebarwienia. Matowienie jest również niewielkie. Puder Rimmel używam na cieniutką warstwę kremu matującego Garnier, a na podkład w pudrze nakładam mój ulubiony puder w kamieniu (mój KWC ![]() Cera rozjaśnia się, jest pięknie wygładzona, miła w dotyku, świeża i świetlista, a jednocześnie matowa przez cały dzień. Nie potrzeba mi już poprawek ![]() Jednak do cery mocno problematycznej chyba nie polecam, bo krycie nie jest mocne. Dodam jeszcze, że ten puder poprawił stan mojej cery, bo miałam drobne zaskórniki na policzkach, a teraz nie ma na nich nic ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Właśnie się zastanawiam nad kupnem tego Rimmel. Ale zastanawiam się tez na Maxfactorem. Są podobne? co byście mi radzili? nie mam przesadnie tłustej cery [wysuszona tez nie jest], ani ona jasna ani na maxa ciemna. taką mam cerę normalną. to który lepszy z tych dwóch pudrów mineralnych? [Rimmel czy Maxfactor]
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aalusiia Czas edycji: 2008-12-08 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.