|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy któras z was wyprowadzila sie od razu po skonczeniu 18stki?
Wyprowadziła sie któraś z was po drugiej liceum z domu na tzw 18
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy któras z was wyprowadzila sie od razu po skonczeniu 18stki?
ja się wyprowadziłam w wieku 18 lat, ale na studia więc się chyba nie liczy
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale utrzymywałaś sie sama?
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Ja nawet wcześniej. Ale też na studia, i wciąż mnie rodzice utrzymują, więc chyba nie o to Ci chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
częściowo
![]() miałam opłacony akademik przez mamę ![]() żyłam głównie z oszczędności, które miałam wcześniej - jakieś niecałe 3,5 tys ![]() czasem jakaś dorywcza praca jako hostessa ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja wyprowadziłam sie z domu mając 19lat....mając 250zł rodzinnej renty uczyłam się(szkoła była płatna),opłacałam stancje.....na początku było i tak że czasem miesięcznie zostawało mi 50-60zł do przeżycia(było ciężko)......
Potem naukę zaczęłam godzić z pracą.....lekko nie było ale jakoś żyć trzeba było... Szkołę skończyłam,maturę zdałam,technika obroniłam......teraz dalej się uczę.... ![]() Dla chcącego nic trudnego ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ooooo
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja się wyprowadziłam mając 19 lat ale jestem na częściowym utrzymaniu rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie wyprowadzilam w wieku 19lat i to daleku, bo wywialo mnie do UK..bylo bardzo ciezko, dostalam niezla szkole zycia, i nawet wyszlo mi po roku pare siwych wlosow. Moja historia nadaje sie na material na ksiazke. Moi rodzice sa po rozwodzie, ojciec alkoholik nie mam z nim kontaktu do dzis dnia i nie mam ochoty miec. Moja mam chciala bym poszla na studia, ale pytanie za co? Ja nie chcialam jej obciazac, bo i tak miala wystarczajaco ciezko, wiec wyjechalam. Tak naprawde nie widzialam innego wyjscia. Teoretycznie pojechalam do siostry na ktora jak sie okazalo nie mozna liczyc, pracowalam najpierw na czarno u Arabow w hotelu!!To byla trauma mojego zycia. Musialam dokladac do utrzymania z pieniedzy, ktore pozyczylam przed wyjazdem od mojego wujka. Mialam wczesiej innego partnera z ktorym bylam 2 lata. Mial do mnie przyjechac i przyjechal. ALe co sie okazalo mial juz kogos innego i wyobrazcie sobie wymyslil sobie, ze ja zalatwie mu prace, a on potem sprowadz do UK swoja nowa dziewczyne!! Do tej pory zoladek mnie boli na wspomnienie z tamtych czasow. Ale to jeszcze nie koniec historii..W dniu kiedy zdecydowal, ze wraca do Polski(jeszcze nie wiedzialam wtedy ze kogos ma, a za powod podal mi, ze nie moze znalez pracy i przyjedzie we wrzesniu, po wakacjach jak wyjada studenci) wywalili mnie z pracy i nie chcieli mi zaplacic moich pieniedzy!!!A zarabialam tam 25£na dzien!!przez 5 dni harujac jak wol!Dla porownania podam,ze za pokoj musialam placic 250£ tygodniowa travelka to wtedy byl koszt ok 20£ o ile dobrze pamietam. A moj szef z kazdej tygodniowki odkladal sobie jeden dzien pracy na tzw"depozyt"??nie wiadomo po co. W kazdym razie grozilam im polocja i to poskutkowalo. A jak wrocilam do domu to okazalo sie, ze nie mam gzie mieszkac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.