|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pedicure w gabinecie
Hej dziewczynki
![]() Chciałam się was zapytać jak wykonujecie w swoich gabinetach pedicure bądź z jakim wykonaniem się spotkałyście. Zastanawia mnie jedno, bo u mnie w szkole np. uczono nas w ten sposób że stopki wkłada się do masażera wcześniej wyłożonego workiem foliowym (co mi osobiście się mało podobało) i nalewa wody. Głównie chodzi mi o ten moment. Wiem, że są jakies jednorazowe wkładki do masażera, ale wtedy są większe koszta. Może wy macie jakieś fajne rozwiązania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedicure w gabinecie
bratowa robi pedicure bez worka.normalnie nalewa wody do miski i potm kładziesz do niej stopy.a po zabiegu wylewa wode i odkaza masażer płynami dezynfekujacymi,albo sprajem sekusept.w worek nie wirze.przecież bakterie lub grzybyi tak przez to przejdą.wystarczy ze bedzie gdzies mala dziurka...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W gabinecie używa się specjalnych folii do pedicure, które są mocne i raczej nie ma możliwości żeby zrobiła się dziurka.. klientka moczy tam tylko stopy i ja osobiście używam od zawsze takich folii i wiem że dużo gabinetów je stosuje, a i klientki czują się bezpiczniej mając jednorazową, tylko dla siebie folię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W wlasnie w wielu gabinetach jest tak, ze nie stosuje sie zadnych zabezpieczen. Szczerze to nie chciala bym wsadzac nog w cos co wczesniej mialo kontakt ze stopami innej osoby.
A jakich foli uzywasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Najczesciej uzywam folii Gehwola bo mamy kosmetyki tej firmy do stop, ale w rezerwie mam folie zamowione na allegro, sa grubsze od gehwola ale maja dziwny zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.