Szczeniaki... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-12, 20:16   #1
Miss katastrof
Przyczajenie

GG do Miss katastrof Send a message via Skype™ to Miss katastrof

Szczeniaki...

No własnie... najsłodsze, najpiękniejsze i tp...

W tym wątku dzielimy się opiniami, zadajemy pytania, odpowiadamy na pytania dotyczące szczeniąt...

Może ja zacznę...

Otóż moja psinka nazywa się Hela, jest owczarkiem niemieckim,
urodziła się 27października. Jest bardzo żywa, własnie teraz atakuje moją choinkę... a raczej pozostałości jej...
Z nia jest taki problem, ze... ona jest problemem nie można ani na chwilę jej zostawić samej bo a nóż coś zmajstruje....

a wy?
Miss katastrof jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 21:23   #2
Viris
Zakorzenienie

Dot.: Szczeniaki...

To zamiast patrzeć jak psoci naucz ją jak być grzecznym psem. A przynajmniej grzecznym na tyle by nic nie niszczyła. Bo z tego co piszesz młoda się po prostu nudzi.

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-13, 11:39   #3
Miss katastrof
Przyczajenie

Wcale się nie nudzi.
Ma zabawek baardzo dużo, ja jej dużo zcasu poswięcam, a przeciez ona jest mała, więc trochę broi... to jak z trzyletnim dzieckiem, jest ciekawe świata i nie wie, że np. jak strąci szklankę to ona się zbiję i rodzice będą niezadowoleni...
Stary 2008-01-13, 12:17   #4
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

jest mała, ale juz teraz powinnas ja uczyc co jej wolno a czego nie, bo jak ja rozpuscisz teraz, to jak urosnie bedzie nie do opanowania...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-13, 12:49   #5
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
To zamiast patrzeć jak psoci naucz ją jak być grzecznym psem. A przynajmniej grzecznym na tyle by nic nie niszczyła. Bo z tego co piszesz młoda się po prostu nudzi.
Mój psiak to już co prawda młodzież, bo za miesiąc kończy rok, ale jet też niezłym urwisem i mimo, że wie, że nie może zjadać ze stołu cudzych kanapek i drzeć na strzępy chusteczek higienicznych, ani wchodzić na parapet, grzeczny jest przy nas, a wystarczy na chwilę odwrócić wzrok, by mały się rozzuchwalił... oczywiście potem przyłapany robi minkę, że to wcale nie on nabroił. Ale to już taki psi charakterek urwisa. Nauczyć go bycia grzecznym... u cairn terriera takie pojęcie nie mieści się w główce.
Chociaż jedno trzeba mu przyznać: jest kochany, nawet jak broi, chociaż chwilami nie mam już na niego sił.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-13, 13:16   #6
Adeq
Zakorzenienie

A ja od wczoraj mam ślicznego 3-miesięcznego yorka urwis mały, biega prawie non stop. Jedyne co mnie martwi to to, że nie załatwia się na dworze...ale mam nadzieję, że się nauczy
Stary 2008-01-14, 10:02   #7
Miss katastrof
Przyczajenie

Co do mojego psa to zaczynam go wychowywać (oczywiście!), ale do niej narazie nic jeszcze nie odciera, jest za młoda. Niczego się nie boi, nawet obcych ludzi...
Stary 2008-01-14, 10:07   #8
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adeq Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj mam ślicznego 3-miesięcznego yorka urwis mały, biega prawie non stop. Jedyne co mnie martwi to to, że nie załatwia się na dworze...ale mam nadzieję, że się nauczy
a zaszczepiony?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 14:43   #9
Adeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
a zaszczepiony?
zaszczepiony, odrobaczony
Stary 2008-01-14, 15:32   #10
Muffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Mój psiak to już co prawda młodzież, bo za miesiąc kończy rok, ale jet też niezłym urwisem i mimo, że wie, że nie może zjadać ze stołu cudzych kanapek i drzeć na strzępy chusteczek higienicznych, ani wchodzić na parapet, grzeczny jest przy nas, a wystarczy na chwilę odwrócić wzrok, by mały się rozzuchwalił... oczywiście potem przyłapany robi minkę, że to wcale nie on nabroił. Ale to już taki psi charakterek urwisa. Nauczyć go bycia grzecznym... u cairn terriera takie pojęcie nie mieści się w główce.
Chociaż jedno trzeba mu przyznać: jest kochany, nawet jak broi, chociaż chwilami nie mam już na niego sił.

O to, to Moja ma tak samo, tylko, że ma prawie 10miesięcy, ale to niewielka różnica.
Stary 2008-01-14, 21:50   #11
Taverney
Zakorzenienie

mój dzisiaj trochę się hmmm... pobrudził przy załatwianiu się i zafundowałam mu kąpiel, po której musiał siedzieć owinięty w kocyk i dopiero jak wysechł trochę to go puściłam z kolan i teraz bryka i szaleje po mieszkaniu, ale przynajmniej lśni czystością.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 14:47   #12
Myszka93
Przyczajenie

Powiedzcie mi coś o pierwszym badaniu psa i o pierwszym szczepieniu?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Od soboty mam małego szczeniaczka suke. W nocy strasznie mi piszczy wiem że to z tęsknoty za mamą i za swoim rodzeństwem. Wiem że mu przejdzie, ale myślicie że długo będzie mi tak piszczał?
Myszka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 14:59   #13
winogronek
Wtajemniczenie

Pierwsze szczepienie powinien przejść u osoby u której się urodził czyli w 6 tyg życia potem jest następne szczepienie w 8 tyg i 12 tyg życia przed szczepieniem piesek powinien być odrobaczony i zabezpieczony przeciwko pchełkom jeśli takie posiada lub jest w otoczeniu gdzie może takie nabyć (np.przebywa z kotami które wychodzą na dwór). Podczas pierwszej wizyty lekarz bada pieska osluchuję i mierzy temperaturę, tylko zdrowy piesek może zostać zaszczepiony

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2009-11-23 o 15:03
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 09:44   #14
Myszka93
Przyczajenie

Od soboty mam małego szczeniaczka suke 6 tygodniową. W nocy strasznie mi piszczy wiem że to z tęsknoty za mamą i za swoim rodzeństwem. Wiem że mu przejdzie, ale myślicie że długo będzie mi tak piszczał?
Stary 2009-11-24, 10:28   #15
winogronek
Wtajemniczenie

Zależy gdzie ją trzymasz najlepiej umieścić kojec w pobliżu łóżka żeby czuła twoja obecność. Parę dni i powinna się uspokoić.
No i pędem do weta bo widzę to czas szczepień i odrobaczeń a sądzać z opisu jeszcze nie była u weta.

Stary 2009-11-24, 12:42   #16
csylwiac
Raczkowanie

Co prawda nie szczeniak, ale 5-miesięczny podrostek. Jest u mnie miesiąc i z utęsknieniem wyczekuję dnia kiedy sobie pojedzie
Jednak preferuję starsze psy, nie mam nerwów do takich potForków

Dalmatyńczyki w Potrzebie - ile kropek tyle nieszczęść!
csylwiac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 16:08   #17
Myszka93
Przyczajenie

a ile mni więcej może kosztować to pierwsze badanie ze szczepieniem?

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez csylwiac Pokaż wiadomość
Co prawda nie szczeniak, ale 5-miesięczny podrostek. Jest u mnie miesiąc i z utęsknieniem wyczekuję dnia kiedy sobie pojedzie
Jednak preferuję starsze psy, nie mam nerwów do takich potForków
Ale śpi sama w osobnym pomieszczeniu.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

I większość czasu nie ma nikogo w domu więc jest sama. Te maty do załatwiania się psów dają coś? bo nie moge jej mieć cały czas pod kontrolą
Stary 2009-11-25, 09:26   #18
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszka93 Pokaż wiadomość
a ile mni więcej może kosztować to pierwsze badanie ze szczepieniem?

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Ale śpi sama w osobnym pomieszczeniu.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

I większość czasu nie ma nikogo w domu więc jest sama. Te maty do załatwiania się psów dają coś? bo nie moge jej mieć cały czas pod kontrolą
koszt to mniej więcej 40 zł, maty dużo dają jeśli psa przyzwyczaisz do załatwiania sie na nim wszystkie informacje sa tu na forum.
Trochę kiepsko widzę naukę załatwiania na dworze jak cie nie ma większość czasu w domu, wymaga to systematycznego wychodzenia z psem po każdym śnie, jedzeniu i zabawie czyli mniej wiecej co 2h.
wszytko o nauce załatwiania jest w tym temacie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358423

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości