|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szczeniaki...
No własnie... najsłodsze, najpiękniejsze i tp...
W tym wątku dzielimy się opiniami, zadajemy pytania, odpowiadamy na pytania dotyczące szczeniąt... Może ja zacznę... Otóż moja psinka nazywa się Hela, jest owczarkiem niemieckim, urodziła się 27października. Jest bardzo żywa, własnie teraz atakuje moją choinkę... a raczej pozostałości jej... Z nia jest taki problem, ze... ona jest problemem nie można ani na chwilę jej zostawić samej bo a nóż coś zmajstruje.... a wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczeniaki...
To zamiast patrzeć jak psoci naucz ją jak być grzecznym psem. A przynajmniej grzecznym na tyle by nic nie niszczyła. Bo z tego co piszesz młoda się po prostu nudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wcale się nie nudzi.
Ma zabawek baardzo dużo, ja jej dużo zcasu poswięcam, a przeciez ona jest mała, więc trochę broi... to jak z trzyletnim dzieckiem, jest ciekawe świata i nie wie, że np. jak strąci szklankę to ona się zbiję i rodzice będą niezadowoleni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jest mała, ale juz teraz powinnas ja uczyc co jej wolno a czego nie, bo jak ja rozpuscisz teraz, to jak urosnie bedzie nie do opanowania...
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jedno trzeba mu przyznać: jest kochany, nawet jak broi, chociaż chwilami nie mam już na niego sił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja od wczoraj mam ślicznego 3-miesięcznego yorka
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Co do mojego psa to zaczynam go wychowywać (oczywiście!), ale do niej narazie nic jeszcze nie odciera, jest za młoda. Niczego się nie boi, nawet obcych ludzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a zaszczepiony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to, to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mój dzisiaj trochę się hmmm... pobrudził przy załatwianiu się i zafundowałam mu kąpiel, po której musiał siedzieć owinięty w kocyk i dopiero jak wysechł trochę to go puściłam z kolan i teraz bryka i szaleje po mieszkaniu, ale przynajmniej lśni czystością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi coś o pierwszym badaniu psa i o pierwszym szczepieniu?
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Od soboty mam małego szczeniaczka suke. W nocy strasznie mi piszczy wiem że to z tęsknoty za mamą i za swoim rodzeństwem. Wiem że mu przejdzie, ale myślicie że długo będzie mi tak piszczał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze szczepienie powinien przejść u osoby u której się urodził czyli w 6 tyg życia potem jest następne szczepienie w 8 tyg i 12 tyg życia przed szczepieniem piesek powinien być odrobaczony i zabezpieczony przeciwko pchełkom jeśli takie posiada lub jest w otoczeniu gdzie może takie nabyć (np.przebywa z kotami które wychodzą na dwór). Podczas pierwszej wizyty lekarz bada pieska osluchuję i mierzy temperaturę, tylko zdrowy piesek może zostać zaszczepiony
![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-11-23 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Od soboty mam małego szczeniaczka suke 6 tygodniową. W nocy strasznie mi piszczy wiem że to z tęsknoty za mamą i za swoim rodzeństwem. Wiem że mu przejdzie, ale myślicie że długo będzie mi tak piszczał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Zależy gdzie ją trzymasz najlepiej umieścić kojec w pobliżu łóżka żeby czuła twoja obecność. Parę dni i powinna się uspokoić.
No i pędem do weta bo widzę to czas szczepień i odrobaczeń a sądzać z opisu jeszcze nie była u weta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Co prawda nie szczeniak, ale 5-miesięczny podrostek. Jest u mnie miesiąc i z utęsknieniem wyczekuję dnia kiedy sobie pojedzie
![]() Jednak preferuję starsze psy, nie mam nerwów do takich potForków ![]()
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
a ile mni więcej może kosztować to pierwsze badanie ze szczepieniem?
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- I większość czasu nie ma nikogo w domu więc jest sama. Te maty do załatwiania się psów dają coś? bo nie moge jej mieć cały czas pod kontrolą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę kiepsko widzę naukę załatwiania na dworze jak cie nie ma większość czasu w domu, wymaga to systematycznego wychodzenia z psem po każdym śnie, jedzeniu i zabawie czyli mniej wiecej co 2h. wszytko o nauce załatwiania jest w tym temacie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358423 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.