|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Lukrecja, anyżek....
... i oczywiście nie chodzi o flagowy wyrób Lolity Lempickej
![]() Pomóżcie poszukać perfum które zawierają oba - lub chociaż jeden - z tych składników. Zastanawiałam się i wykombinowałam cukierkowe Showtime Kajli Minog (lukrecja), ale to nie mój typ ![]() Cosik z większym polotem.
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lukrecja, anyżek....
http://www.dolce.pl/aquolina/lukrecj...zyna/2018.php5
http://www.dolce.pl/aquolina/wanilia_i_anyz/2017.php5 w Gucci "envy me" też chyba jest anyż? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...VY-for-men.htm ale jak z pazurem u nich to nie wiem ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z anyżem jest Krizia ( biały stożek)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Tegoroczne Mandragore Pourpre Annick Goutal ma podobno sporo anyżu.
A anyż i lukrecję naraz ma - wg. opisu nut - Hypnotic Poison Elixir. Zresztą lukrecja jest chyba w wielu słodziakach, jeśli się nie mylę.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
tony anyżu i lukrecji czuję w klasycznej Lolicie, a także w Douce Amere
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Anyż jest w Jade O. Durbano
Parfum d'Empire Eau de Gloire - anyż i lukrecja L'Artisan Poivre piquant - drzewo lukrecji L'Artisan Mechant Loup - lukrecja Lutens Un Bois Vanille - lukrecja E. Coudray Vanille et Coco - anyżek L'Artisan Fou d'Absinthe, Tea for Two, Navegar - anyżek Micallef Note Ambre - anyżek Profumum Confetto - anyżek Les Parfums de Rosine Zefir Rose - ponoć anyż Lutens Douce Amere - anyż
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wątek dla mnie
![]() ![]() Anyż jest też w męskiej "Lolicie". Przyznam, że nawet w tej wersji bardziej mi się podobają. Damskie są na mnie niestety sztuczne i plastikowe do bólu ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A może po prostu Anisia Bella?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Obydwa składniki są w:
Diesel Fuel for Life Unlimited - Diesel Ultrared - Paco Rabanne BLV Eau de Parfum II - Bvlgari i kilku męskich: B*Men - Thierry Mugler Kenzo Air - Kenzo Yohji Homme - Yohji Yamamoto Apparition Homme Intense - Emanuel Ungaro True Star Men - Tommy Hilfiger Blue Sugar - Aquolina Iceberg Effusion Man - Iceberg Emporio Remix for Him - Giorgio Armani Apparition Homme - Emanuel Ungaro 1725 - Histoires de Parfums ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może Licorice Demeter
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też szukam takiego miksu
![]() Mandragore Pourpre - nie czuję ani anyżu ani lukrecji Douce Amere - lukrecję może i czuć, ale całość chciała mnie udusić Jade Durbano - uwielbiam, ale ze względu na inne składniki, l&a nie wyczuwam ![]() Lutens Un Bois Vanille - dla mnie to po prostu wanilia, wanilia, wanilia L'Artisan Poivre Piquant - jakieś takie mdłe to to, nie czuję ani l. ani a. Fuel for Life Unlimited - nieźle się zdziwiłam, że mają tam być l&a ![]() Ultrared - owszem, owszem, jest lukrecja, bardzo ładna ![]() Parfum d'Empire Eau de Gloire - nabrałam się, bo w próbce nie wuczyłam ani l. ani a. a i zapach zupełnie nie pasuje mi do posiadania tego w składzie ![]() L'Artisan Fou d'Absinthe - może, jak bym się zaparła to anyż bym poczuła, ale nie zapierałam się, bo uznałam, że nie warto Tea for Two - sam cukier, zakroplony odrobiną herbaty, zero a., zero l. Anisia Bella - hmmm, nie pamiętam jej zbyt dobrze, ale wydaje mi się, że nie takiego anyżu szukam No, ale widzę, że w męskich muszę pogrzebać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A, no nie znam męskiej Lolity
![]() ![]() Senks.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Bardo dziękuję za wszystkie typy! Sporo przede mną miłych testów, haha!
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Lukrecja - Giorgio Armani Onde Vertige
Anyżek - YSL Yvresse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.