![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Problem z suchą cerą
Mam taki mały problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z suchą cerą
sama obecnie poszukuje kremu idealnego, zastanawiam się nad :
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...name=redvelvet ogolnie polecam lekturę KWC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Najlepszy jest na sucha skore balsam niemiecki firmy ELDENA w niebieskim opakowaniu! Mozna je kupic w wielu sklepach z kosmetykami albo poprostu w lidlu czy na bazarze. Niesttey ja ostatnio nie moge ggo znalezc i uzywam balsamu z oriflamu do skory suchej i jest wspanialy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
nie kupuj tego kremu!! ja juz go mam i wcale taki super nie jest wrecz przeciwnie wysusza i sciaga ma zawartosc alkoholu
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też mam taki problem (myślałam, że nikomu oprócz mnie nie schodzi skóra na powiekach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dzieki napewno wyprobuje ten krem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja polecam krem AVENE, nawilazajacy do skory suchej. Rewelacja. wyleczylam sobie buzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A nie zatkał ci porów ten krem Avene? bo z tego, co czytałam na różnych stronach, wiele osób zapchał, choć przyznam, że nikt nie kwestionował jego doskonałych właściwości nawilżających
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
NieWskaZaNa - ja również miałam suchą skórę na powiekach, myślałam, że to z powodu płynu do demakijażu oczy, potem kupiłam Nivea do oczu b. wrażliwych, ale nic nie pomagało, nakładałam nawet krem Nivea, a powieki nadal były bardzo suche i zaczerwienione, pojawiły się z czasem małe ranki (pękniecia), poszłam do dermatologa, od samych drzwi mi mówi, że uczulenie... Biorę Cleratine (chociaż teraz przestałam) i stosowałam maść (hormonalną), potem miałam podobnie wysuszoną skórę wokół ust, poszłam znowu do p. dermatolog i powiedziała, że często uczulenie przeskakuje również w okolicę ust, dała mi silniejszą maść hormonalną, która powoduje niestety odbarwienia skóry, np. zniknął mi ciemny pieprzyk na twarzy przez to
![]() ![]() Trzeba się wybrać do dermatologa, bo nie byłam już długo ![]() Tobie również radzę, bo może to też jakieś uczulenie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dziewczyny po co wydawac fortune na jakies kremy przeciw suchej skorze ja mam sprawdzona super masc tylko za 2 zlote (jest rewelacyjna) nazywa sie Masc ochronna z witamina A(retinoli palmitas) ona leczy wszelkie problemy suchej skory(tylko ta bez zadnych dodatkow) a pozatym dziala przeciw zmarszczkowo.Polecam to tylko 2 zlote. Jest dostepna w sklepach zielarskich i w aptekach .POWODZENIA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Bozena, a czy ta maść z wiataminą A nie zatyka porów? Bo ja mam cere suchą, ale z trądzikiem:/ ;( Stosowałam nivea, ale po nim miałam strasznie zapchane pory...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mysle ze masc ochronna nie powinna ci zaszkodzic poniewaz leczy ona rowniez stany zapalne skory .Warto bys ja wyprobowala .Kupujac ja zapytaj o dokladna porade w aptece lub sklepie zielarskim .... tylko pamietaj ze ma to byc masc bez zadnych dodatkow.Jak wyprobujesz to napisz czy byl jakis rezultat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie avene , mi raczej nie zatyka porow. Chociaz z reguly mam do tego sklonnosci.
Myje twarz dokladnie najpierw mleczkiem potem substancja myjaca w plynie z dodatkiem wody i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Hehe właśnie kupiłam tą maść i się nią posmarowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Moniczko nie przejmuj sie odblaskiem hehe po nalozeniu w dzien zetrzyj nadmiar chusteczka a na noc zostaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Bożena, dzięki za wyjaśnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Moniczko ciesze sie bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dzięki za radę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
mam to samo (niestety) u mnie nazwano to ATOPOWYM ZAPALENIEM SKORY, ktrore obijawa sie kolo oczu, ust, nawet uszy, ogolem sucha skora na zgieciach typu lokcie czy pdo kolanami a nawet sutki, nic mi nie pomaga na oczy i czolo... co do tego na ciele pojawily mi sie gdzie niegdzie suche plamki ktore za nic nie schodza wciaz takie same sa!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Paulinko objawy jakie ty opisujesz kojarza mi sie z alergia , czy robilas kiedys testy u alergologa jezeli nie to polecilabym ci abys je zrobila moja corka miala podobne problemy skorne i okazalo sie ze jest uczulona na pylki ,a wczesniej niepotrzebnie leczylam ja roznymi masciami od dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
mialam testy i to niezle wyszly na moja niekorzysc!! dermatolog o tym wie, ale mowi ze azs jest alergia pokarmowa, pytalam sie o testy na to ale mowia ze najczesciej wychodza ujemne, diety diety a dla mnie zadnych roznic, najgorsze w tych masciach ejst to ze wydaje niepotzrebnie kase a to nie dziala!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Paulunko ja na twoim miejscu poszlabym jednak z tym problemem (jak najszybciej do alergologa )zamiast uzywac masci ktore sa przewaznie na sterydach.Moze zanim sie zdecydujesz to sprobuj masci o ktorej ja pisalam ona ci nie zaszkodzi , amoze pomoze .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
jestem pod stala opieka i alergologa i dermatologa, oboje lekarzy widza co mi tamten wypisl i nie maja jakis sprzeciwow!! sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
a czy lekarz dermatolog zalecil ci szczepionki odczulajace?jezeli nie to moze zmien lekarz no nie wiem , ale mimo wszystko sprobuj masci ktora wyzej opisywalam ,napewno ci nie zaszkodzi , a moze pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
wiesz narazie mam swoje masci ale chetnie sprobuje jak teraz mi nie pomoze, wiesz nie wiem czy bym sie zdecydowala na odczulanie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
dlaczego mialabys sie nie zgodzic na odczulanie ja bylam odczulana przez 5 lat to nic strasznego , a moze pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.