|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Praca semestralna
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Praca semestralna
Ale co rozumiesz pod pojęciem "praca semstralna"? Ja w jednej szkole miałam napisać esej z filozofii, a w drugiej referat z filozofii jako prace semestralną -zaliczeniową. Forme ustala wykładowca a nie wizażanki.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
wiem tyle ze maja one byc napisane i rozwiniete z tematu jaki nam podano
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dowiedz się od wykładowców:
- ile stron mają mieć te prace (żeby później się nie okazało, że za mało/za dużo stron oddałaś) - czy mają być przypisy jak do pracy licenckackiej/magisterskiej - czy na końcu masz podawać literaturę, z której korzystałaś - ile ma być użytej literatury (niektórzy lubią podawać minimum, które potrafi zabić..) No to jak już mamy pytania formalne za sobą to pora za milszą rzecz. Skoro masz podany jakiś temat, to musisz się do niego odnieść. Generalnie musisz mieć wstęp, rozwinięcie i zakończenie/podsumowanie. Tutaj też różnie bywa... Bo jeden wykładowca może chcieć wyróżnika tych elementów a inny po prostu, żeby tekst był jednolity, gdzie wyszczególnikiem są tylko poszczególne akapity. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Akurat ten wykładowca nie jest szczególnie zły więc co do stron itd. juz wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No ja bym podała swoje imię i nazwisko, numer grupy - to takie podstawy do zidentyfikowania. Ewentualnie podaj jeszcze semestr i kierunek. Zależy jak duża uczelnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
pierwsza strona: tytuł pracy, Twoje imię, nazwisko, kierunek, rok, grupa
reszta normalnym ciągiem "referatowym" - dowiedz się dokładnie jakiej długości ma praca [i jak ta długość jest liczona - czy razem z 1stroną i bib, czy bez] (trzymaj się tych wytycznych, bo są wykładowcy, którzy nie przyjmują zarówno prac za krótkich jak i za długich) oczywiście druk standardowy, przypisy, itd. bibliografia (na osobnej stronie)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.