|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
SHAPE - kwiecien 2006 - ksiazeczka z dieta
kupilam dzis Shape'a i zatkalo mnie. jestem w szoku.
![]() uwazalam do tej pory ze to wiarygodna gazeta,przedstawiajaca sensowne podejscie do sportu i odzywiania ale dzis zmienilam zdanie. dodaja ksiazeczke o diecie - zacytuje 'schudnij bez liczenia kalorii min. 3 kg w 10 dni! nastepnie dodaja ze 'jesli regularnie uprawiasz sport mozesz schudnac nawet 5-7 kg!" przejrzalam ksiazeczke i zalozenia ogolne programu sa sensowne: ruch, ograniczenie tluszczu i cukru, picie duzych ilosci plynow. ale CHUDNIECIE W TAKIM TEMPIE JEST NIEZDROWE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: SHAPE - kwiecien 2006 - ksiazeczka z dieta
może i SHAPE zaczyna tworzyć jakies chwyty reklamowe, bo wiadomo, że ogromne ilości ludzi daje sie złapac na takie hasła
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moje tak i nie co do tej książeczki.
Na nie: - optymalne tempo to 0,5-1kg/ 7 dni - zabawa w "bunusy" jest dla mnie dziecinna i bezsensowna- moze dlatego, ze niewiele z niej rozumie i po zaprzestaniu nie wniesie nic do mojego zycia? - infantylne podejscie do odchudzajacych sie i pokazanie sie od zlej strony Shape'a- odnosnie 5-7kg/tydz. - patronat Avonu- moze ta dieta w polaczeniu z cwiczeniami i kremami pomoze tyle zrzucic? Na tak: - poszczególnie dni diety sa bardzo urozmaicone i z odpowiednia kalorycznoscia - nie wiemy dla jak bardzo otyłych osób jest ta książeczka- nam, które mają kilka kg nadwagi wydaje sie to bezmyslne, ale osoby, ktore maja nadwyzke w postaci kilkunastu, moze kilkudziesieciu kg to 2,1kg/tydzien jest dobre. - książeczka zawiera wiele dobrych rad, ktore warto zastosowac (mysle, ze te, ktore juz sie odchudzaja znaja je doskonale) Jesli cos mi sie przypomni lub doczytam to napisze. Jak narazie Shape spada w moich oczach... nie tylko za te ksiazeczke, ale rowniez za mode, ktora moim zdaniem jest zbedna.
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-05-31 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie, ze to chwyt marketingowy. Niektórzy jeszcze chcą cudu i łapia sie na takie hasła. Chodzi tutaj o przykuwanie uwagi potencjalnego nabywcy gazetki. Sieną po to z ciekawości i przy okazji zapoznaja sie z oferta - w tym wypadku z magazynem, ktory ma propagowac aktywny tryb zycia. Szkoda tylko, ze polski Shape jest tylko marna namiastk aoryginalu - po prostu nie ma na to kasy chyba.
Co jest tutaj pozytywne (a raczej - co moze byc pozytywne) to to, ze kompletny laik w kwestii diet i zdrowego trybu zycia siegnie po to pismo i przeczyta chociaz podstawowe informacje na ten temat. Ja osobiscie nie widzialam ksiazeczki, ale czytalam opienie nati, wiec zakładam w ciemno, ze zasady tam opisane nie namawiaja do jakichs extremów.
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mao Mai nie namawiaja do extremow- tu jest plus. Jednak bezsensowny jest ten chwyt marketingowy niestety...
Jak dlugo lubilam czytac te gezete, tak teraz kupuje co drugi miesiac... Dlaczego? Rady sie powielaja i juz nie jestem pewna czy to gazeta dla dbających o linie, ktorzy juz co nie co wiedza o dietetyce i chca sie dowiedziec czegos nowego, czy wlasnie dla kompetnych laikow, ktorym co miesiac trzeba te same rady powtarzac. Moze trzeba by wydac SHAPE-LAIK i tam zebrac podstawy a normalna namiastka shape niech zostanie dla wiedzacych co nie co? Prawde mowiac tez nie dziwie sie im, bo o czym tu pisac? Kiedys partie ciala sie skoncza do opisywania, ale z drugiej strony zawsze cos nowego jest. Drazni mnie jeszcze to, ze wszystkie sprzety sa dosc drogie a nie kazdego stac kupic sobie zegarek za 500zl. Sama widzialam za 65zl porzadny z miernikiem kcal i innymi bajerami. Cwiczenia rowniez nie sa dla kazdego- nie kazdego stac na swojego instruktora, pilki czy na 2-3 razy w tygodniu chodzenie na silownie. Ech, widze ze napisalam od razu o calym shape a nie tylko dodatku ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze wazne jest przedstawienie na forum ze to chwyt reklamowy i ciesze sie bardzo ze nie tylko jak tak uwazam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
kupiłam Shape'a i żałuję. Kiedyś sporadycznie czytywałam to czasopismo (pożyczałam od kumpeli) i wtedy dość mi się podobało. ale dziś się zawiodłam. Wydaję mi sie, że Shape powoli robi się jedną wielką reklamą kosmetyków i róznych środków odchudzających,sprzetu,mo dy. A wszystko (no może większość) to dość drogie lub bardzo drogie rzeczy. Liczyłam przede wszystkim na jakies fajne ćwiczenia no ale też się tu trochę zawiodłam no ale może któreś zastosuję bo było też kilka fajnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.