Jak interpretować jej zachwania? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 18:40   #1
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Jak interpretować jej zachwania?

Ostatnio mam problem jak zinterpretować zachowania koleżanki bo kiedyś nie przepadałyśmy za sobą a teraz raptem jest dla mnie milutka ale po kolei:

Z Anią ( imię zmienione) znam się już od czasów gimnazjum ( chodziłyśmy do równoległych klas) Wtedy najogólniej mówiąc
nie przepadałyśmy ze sobą.Ona-energiczna i towarzyska.Ja-wtedy zakompleksiona i do tego stopnia zraniona przez ludzi ze szkoły że nie miałam ochoty na kontakty z nikim.Od razu Ania była do mnie uprzedzona,chciaż właściwie nic jej nie zrobiłam i słabo się znałyśmy.Pech chciał że znów spotkałyśmy się w liceum w tej samej klasie.Ja nie byłam z tego powodu zadowolona ( w ogóle nie chciałam mieć kogokolwiek z gim...no może poza jedną koleżanką ale ona poszła do innej szkoły) ale Ania rozgłaszała wszędzie że jest ze mną w klasie i w ogóle nową klasę ocenia pozytywnie gdyby nie ja Przykro mi było z tego powodu ale co zrobić...Jednak jakoś w drugiej klasie liceum nasze stosunki się poprawiły-nie byłyśmy jakimiś wielkimi koleżankami ale zdarzało się że np rozmawiałyśmy w szkole albo wracałyśmy wspólnie do domu.Niestety,jestem osobą pamiętliwą więc nadal nie czułam do niej zbytniej sympatii.I tak się stało,że teraz wylądądowałyśmy razem na studiach. Ania znów jest dla mnie miła.Nawet sama z siebie proponuje podrzucenie mnie samochodem do domu.Już nie wiem czy ona naprawdę przekonała się do mnie czy chce coś uzyskać będąc dla mnie miłą ( niestety kilka razy byłam w ten sposób potraktowana)

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 19:10   #2
Atka87
Zadomowienie

Dot.: Jak interpretować jej zachwania?

Dziewczyna albo jest miła, bo wie, że będzie mogła jakoś na tym skorzystać (nie wiem, może pożyczać notatki np?) albo po prostu dorosła i zrozumiała, że źle Cię oceniała. Ja w wieku -nastu lat też czasem potrafiłam zrobić albo powiedzieć taką głupotę, jaka teraz nie przyszłaby mi nawet na myśl.
Myślę, że powinnaś po prostu trzymać się trochę na dystans i nie ufać zbyt łatwo.

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 19:18   #3
takajednaIsia
Raczkowanie

Hmmm bardzo ciezka sprawa... Moze Ania chce odkupic w ten sposob winy, moze nie ma sie z kim trzymac? Albo ma chwilowe objawienie sympatii do wczesniej nielubianego swiata? Wiesz ludzie sie po czasie zmieniaja, lecz jak ona byla kiedys w stosunku do Ciebie nie mila, to nie oznacza, ze musisz ja odrazu skreslic. Poprostu badz neutralna, ale delikatnie
(!) podejzliwa. Nie traktuj tego jako kolezenstwa, po prostu jako znajoma i badz asertywna. To, ze Cie podrzuca samochodem nie znaczy ze gdy Cie poprosi o napisanie jakiejs pracy to musisz rzucac wszystko i jej pomagac. (pisze przyklady z mojego zycia, moze postepujesz inaczej,tego nie wiem.)

Napisze Ci co bym zrobila na Twoim miejscu kiedys (kiedy bylam inna osoba, slabsza psychicznie, nie znajaca swojej wartosci) - kiedys bym sie cieszyla jak dziecko ze mnie wreszcie ktos lubi i to ktos kto mi sie wydawal zawsze ten lepszy i fajniejszy! Skakalabym do chmur, ale pewnie predzej czy pozniej, ale raczej predzej bym sie na tej osobie przejechala. Mialam tak z kolezankami z klasy dawno temu, a nawet delikatna powtorke z rozrywki w zeszlym roku. Teraz gdy jestem juz troche inna osoba - polaczeniem Ciebie spokojnej i jej odlotowej - uwazalabym, fajnie ladnie pieknie, dzieki za podwozke, ale bez jakiegos zwierzania sie. Ale bedac na miejscu Ani, bo nie jednokrotnie bylam, to powiem Tobie, ze w glebi siebie moze byc ona zakompleksiona, nie pewna siebie osoba, bardzo delikatna i wrazliwa, ktora kryje sie pod skorupa twardzielki bojac sie pokazac swoje prawdziwe ja.

Pozostaje jeszcze kwestia buntu. Moze Ania w gim i liceum przechodzila zwyczajny bunt dojrzewania, robila i mowila rozne rzeczy zeby poznac granice i sama siebie. W kazdym badz razie uwazalabym, zeby nie zostac zraniona i postarala sie o troche empatii. Calkiem mozliwe, ze teraz sie zmienila i dorosla. Jednak diabelek mogl w niej pozostac

A moze teraz to Ty jestes dla niej osoba fajniejsza, lepsza, niedostepna i kims kto jej imponuje? Lgnie do Ciebie jako do osoby silniejszej, bardziej pewnej siebie zeby sama sie troche "podniesc"? Ale glupio jej wystartowac z procy pamietajac syt z dawnych lat?

P.S.Najtrudniej kochac tych, ktorzy najbardziej tego potrzebuja. Pamietaj Pozdrawiam
takajednaIsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 19:28   #4
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Dziękuję Wam Póki co na razie nie prosi mnie o żadne przysługi Ja ogólbie jestem bardzo pomocna i przez to miałam "przyjemność" przebywania z fałszywymi ludźmi którzy gadali ze mną tylko wtedy gdy potrzebowali pomocy.Dziś znów zmiękłam i pomogłam koleżance-ale to już inna sytuacja,ponieważ ona kiedyś też mi pomogła,ja sama zaoferowałam jej pomoc ( nie było-słuchaj Aga pomóż mi przełożyć termin zaliczenia z powodu zdarzenia losowego-sama to dla niej zrobiłam) i mam z nią kontakt nie tylko wtedy gdy ona potrzebuje pomocy

Stary 2009-11-27, 19:57   #5
takajednaIsia
Raczkowanie

To fajnie, ze masz takich prawdziwych znajomych Warto takich miec. Zycze Tobie pomyslnego rozwiazania zagadki zachowania "Ani" I czasami olania tych ktorzy przychodza tylko po cos. Wylejesz na nich zimny kubel wody i wbrew pozorom nabiora szacunku a i jak czasem sie obudza z reka w nocniku tez im to na zle nei wyjdzie hehe Pozdrawiam

P.S. a co do Twojego podpisu - zawsze za glosem marzen i serca
takajednaIsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 20:09   #6
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Dziękuję chociaż podpis już nieaktualny i muszę go zmienić Sprawz dotyczyła czy studiować marketing (marzenie) czy geografię ( rozsądek i marzenie też,ale mniejsze ) Wybrałam geografię i nie żałuję

Taki mały offtop

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości