Załamana nastolatka.. proszę o pomoc i odpowiedź! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 12:36   #1
SweetDrugs
Raczkowanie

Unhappy

Załamana nastolatka.. proszę o pomoc i odpowiedź!

Tak czytam to forum na Wizażu dotyczące diet, chudnięcia i nie chudnięcia i dostaję powoli załamania ;/
spotkałam dużo postów mówiących że "nie da się schudnąc, bo geny decydują o naszym wyglądzie itp"..
ja niedawno miałam bardzo restrykcyjną dietę.. byłam 10 kg lżejsza... i W KOŃCU SIĘ SOBIE PODOBAŁAM.. teraz przytyłam, bo matka namówiła mnie do jedzenia :/ i znów wyglądam nieatrakcyjnie. co tu dużo mówić, nie mam w sobie nic specjalnie ładnego.
Już chyba wolę wrócić do tamtej diety, ale nie wiem, czy powtórnie schudnę.. a może Dukan ?
ćwiczenia.. mam słomiany zapał ;> po kilku razach wymiękam.. brak motywacji i przekonanie o własnej beznadziejności też tu nie pomagają ;]
SweetDrugs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 15:30   #2
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Załamana nastolatka.. proszę o pomoc i odpowiedź!

Albo się czegoś chcę, albo nie.
I dopiero, gdy jest się przekonanym co do własnej racji zabiera się do roboty.
Ile masz lat? Jeśli mieszkasz z rodzicami, nie zarabiasz, a mama nie odchudza się razem z Tobą Dukan jest beznadziejnym wyjściem.
Proponuje po prostu MŻ-WR. A z tego co piszesz miałaś albo głodówkę, albo bardzo złą dietę i nabawiłaś się jojo, a jeśli jeszcze nie jojo to niebawem zawita.
Grunt to odchudzać się z głową, dlatego poczytaj.

A geny niestety decydują o wyglądzie - mam 160 cm, obecnie po diecie ważę 55 kg, a naprawdę nie wyglądam szczupło. I nigdy nie będę - kwestię budowy mam uwarunkowaną genetycznie. Ale dbając o siebie, ćwicząc i będąc na diecie widzę efekty.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 16:14   #3
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Ile masz wzrostu, ile ważysz? Jaką dietę stosowałaś? Jeżeli schudłaś raz to schudniesz i drugi tylko tym razem rób to z głową, tak, żeby schudnąć zdrowo i na zawsze. Odpowiedz na moje pytania, postaram się pomóc.
Stary 2010-05-03, 10:14   #4
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetDrugs Pokaż wiadomość
Tak czytam to forum na Wizażu dotyczące diet, chudnięcia i nie chudnięcia i dostaję powoli załamania ;/
spotkałam dużo postów mówiących że "nie da się schudnąc, bo geny decydują o naszym wyglądzie itp"..
ja niedawno miałam bardzo restrykcyjną dietę.. byłam 10 kg lżejsza... i W KOŃCU SIĘ SOBIE PODOBAŁAM.. teraz przytyłam, bo matka namówiła mnie do jedzenia :/ i znów wyglądam nieatrakcyjnie. co tu dużo mówić, nie mam w sobie nic specjalnie ładnego.
Już chyba wolę wrócić do tamtej diety, ale nie wiem, czy powtórnie schudnę.. a może Dukan ?
ćwiczenia.. mam słomiany zapał ;> po kilku razach wymiękam.. brak motywacji i przekonanie o własnej beznadziejności też tu nie pomagają ;]

kochana zapraszam do nas chudniemy zdrowo i dobrze nam idzie, motywujemy się na wzajem, spowiadamy z grzeszków zapraszam CIe serdecznie dasz radę, damy radę , pomożemy >> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=410047&page=119
Stary 2010-05-03, 10:30   #5
zagubiona89r
Zakorzenienie

Przytyłaś bo zaczęłaś normalnie jeść. Sztuką nie jest schudnąć, a wagę utrzymać.

Mieszkasz z rodzicami więc osobiście proponuję MŻ_WR czyli mniej żryj więcej się ruszaj.

Ja jem wszystko. I biały chleb, i kluskę z sosem, i upieczonego kotleta. TYLKO MNIEJ. I to sporo mniej. I chudnę.

Jednocześnie mam świadomość, że nie przytyję kończąc dietę. Bo organizm nie dostanie nagle czegoś czego 3 czy 4 miesiące nie jadł.

A wychodzić z diety trzeba stopniowo a nie z dnia na dzień. Mój lekarz mówi, żeby wychodząc z diety dodawać sobie po 50kcal na tydzień do jadłospisu. I tak do momentu, aż się nie dojdzie do swojego zapotrzebowania. Czyli wychodzenie generalnie jest bardzo długie, ale właśnie takie jest skuteczne.

Powodzenia

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 07:38   #6
martju
Raczkowanie

GG do martju

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
kochana zapraszam do nas chudniemy zdrowo i dobrze nam idzie, motywujemy się na wzajem, spowiadamy z grzeszków zapraszam CIe serdecznie dasz radę, damy radę , pomożemy >> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=410047&page=119
Dołączam się do zaproszeń Dirty ;*
Stary 2010-05-04, 14:38   #7
chanel_
Raczkowanie

Moja Droga wszystko sie da jesli sie chce Nie mozesz stosowac diety 500 kcal bo to jest po prostu bez sensu. Przede wszystkim ogranicz slodycze do minimum i jedz madrze, w miare stalych porach i nie obzeraj sie!
Zobaczysz jak kg Ci poleca w dol...
**

..53 kg
chanel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 20:26   #8
roxyy18
Raczkowanie

powiem ci sposob, ktory naprawde sie sprawdza, wyprobowalam to na sobie i dziala. Musisz po prostu mniej przjmowac sie swoim wygladem, bo im wiecej myslisz o tym ze jestes gruba i tyesz, tym bardziej sie zniechecasz i wiecej jesz. Zacznij po prostu jesc czesciej ale male porcje. co 3 godziny staraj sie cos przekasic tak, abys nie czula glodu, bo jesli bedziesz chodzila glodna to spowalniasz swoja przemiane materii. i nstaraj sie nie jesc zbyt duzo wieczorem, ale tez zebys nie szla spac na glodnego. i biegaj albo hula hop cwicz, to naprwde pomaga. A poza tym pij len taki w proszku, mielony, zielona i czerwoną herbatke, mięte, pokrzywe, rumianek, jakies ziolowe, ktroe zawieraja koper wloski i anyż, z tej serii "Babcia Jagoda" są fajne "7 ził" i "Prawdziwa przyjemność". zobaczysz, podkrecisz swoj metabolizm i nie katujac sie schudniesz, tylko musisz biegac albo na rowerze jezdzic, albo chcoiaz spacerek codzienny, bo bez tego ani rusz:/
tak ze zycze powodzenia i nie mysl tyle o swojej wadze, bo to naprawde nie pomaga, ja w ten sposob schudlam 10 kg!wiadomo, nie odrazu, ale schudlam
aha!i jeszcze jedna rada, ktora na sobie wyprobowalam mozna jesc slodycze, ale pamietaj jesli zjesz tabliczke czekolady naraz to zapomnij o obiedzie, bo inaczej pojdzie ci w boczki. cos za cos...ja jadlam przez 2 tygodnie same slodycze tylko sniadanie, a potem tyko batoniki, czekoladki, cukiereczki i nie przytylam, ale nic poza tym nie jadlam, wiec wiesz jesli masz ochote na slodycze to potem zrezygnuj z obiadu.
pozdrawiam i 3mam kciuki
roxyy18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 22:24   #9
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxyy18 Pokaż wiadomość

aha!i jeszcze jedna rada, ktora na sobie wyprobowalam mozna jesc slodycze, ale pamietaj jesli zjesz tabliczke czekolady naraz to zapomnij o obiedzie, bo inaczej pojdzie ci w boczki. cos za cos...ja jadlam przez 2 tygodnie same slodycze tylko sniadanie, a potem tyko batoniki, czekoladki, cukiereczki i nie przytylam, ale nic poza m nie jadlam, wiec wiesz jesli masz ochote na slodycze to potem zrezygnuj z obiadu.
pozdrawiam i 3mam kciuki

A wiesz jak niekorzystne musiały być wtedy Twoje wyniki i jak to się odbiło na Twoim poziomie cukru np.?

To, że szkód na pierwszy rzut oka nie widać nie znaczy, że ich nie ma.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 00:36   #10
SweetDrugs
Raczkowanie

Dziękuję Wam za rady!
Przechodzę więc na MŻ-WR... postaram się też nie jeść na wieczór i węglowodanów...
Jesteście kochane, że się tak przejęłyście...
Przestanę myśleć o sobie jako o spaślaku, to nie pomaga.
SweetDrugs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 07:33   #11
kolorowatecza
Zakorzenienie

na wieczór trzeba jeść - inaczej spowalniasz metabolizm.
poczytaj!

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 17:05   #12
Ann_89
Przyczajenie

Ja nie jestem za tymi genami :\ całe życie była szczupłą osobą, ale niestety przytyłam bardzo dużo ponad 20 kf, teraz musze je zrzucic. POLECAm diete Dukana , ale ja niestety nie moge jej stosowac poniewaz nie moge bialka jesc. Nie mozesz nie jesc nic poniewaz to da skutki ze schudniesz, ale za jakis czas tak czy inaczej bedziesz musiala cos zjesc i to zadziala 2 razy gorzej tzw efekt jo jo.

85----------------->55
ważę się 21 maja
Ann_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 11:43   #13
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

JA POLECAM DUKANA, WCALE NIE JEST DROGA, MOZE TYLKO TE PIERWSZE ZAKUPY OK 60-100ZŁ A POTEM TO NAPRAWDĘ KILKA ZLOTYCH DZIENNIE...

ZAPRASZAM DO NAS:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425540&page=156

I NIE ZALAMUJ SIE

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości