|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Załamana nastolatka.. proszę o pomoc i odpowiedź!
Tak czytam to forum na Wizażu dotyczące diet, chudnięcia i nie chudnięcia i dostaję powoli załamania ;/
spotkałam dużo postów mówiących że "nie da się schudnąc, bo geny decydują o naszym wyglądzie itp".. ![]() ![]() ja niedawno miałam bardzo restrykcyjną dietę.. byłam 10 kg lżejsza... i W KOŃCU SIĘ SOBIE PODOBAŁAM.. teraz przytyłam, bo matka namówiła mnie do jedzenia :/ ![]() ![]() ![]() Już chyba wolę wrócić do tamtej diety, ale nie wiem, czy powtórnie schudnę.. a może Dukan ? ćwiczenia.. mam słomiany zapał ;> po kilku razach wymiękam.. brak motywacji i przekonanie o własnej beznadziejności też tu nie pomagają ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Załamana nastolatka.. proszę o pomoc i odpowiedź!
Albo się czegoś chcę, albo nie.
I dopiero, gdy jest się przekonanym co do własnej racji zabiera się do roboty. Ile masz lat? Jeśli mieszkasz z rodzicami, nie zarabiasz, a mama nie odchudza się razem z Tobą Dukan jest beznadziejnym wyjściem. Proponuje po prostu MŻ-WR. A z tego co piszesz miałaś albo głodówkę, albo bardzo złą dietę i nabawiłaś się jojo, a jeśli jeszcze nie jojo to niebawem zawita. Grunt to odchudzać się z głową, dlatego poczytaj. A geny niestety decydują o wyglądzie - mam 160 cm, obecnie po diecie ważę 55 kg, a naprawdę nie wyglądam szczupło. I nigdy nie będę - kwestię budowy mam uwarunkowaną genetycznie. Ale dbając o siebie, ćwicząc i będąc na diecie widzę efekty.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ile masz wzrostu, ile ważysz? Jaką dietę stosowałaś? Jeżeli schudłaś raz to schudniesz i drugi tylko tym razem rób to z głową, tak, żeby schudnąć zdrowo i na zawsze. Odpowiedz na moje pytania, postaram się pomóc.
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana zapraszam do nas ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przytyłaś bo zaczęłaś normalnie jeść. Sztuką nie jest schudnąć, a wagę utrzymać.
Mieszkasz z rodzicami więc osobiście proponuję MŻ_WR czyli mniej żryj więcej się ruszaj. Ja jem wszystko. I biały chleb, i kluskę z sosem, i upieczonego kotleta. TYLKO MNIEJ. I to sporo mniej. I chudnę. Jednocześnie mam świadomość, że nie przytyję kończąc dietę. Bo organizm nie dostanie nagle czegoś czego 3 czy 4 miesiące nie jadł. A wychodzić z diety trzeba stopniowo a nie z dnia na dzień. Mój lekarz mówi, żeby wychodząc z diety dodawać sobie po 50kcal na tydzień do jadłospisu. I tak do momentu, aż się nie dojdzie do swojego zapotrzebowania. Czyli wychodzenie generalnie jest bardzo długie, ale właśnie takie jest skuteczne. Powodzenia ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moja Droga wszystko sie da jesli sie chce
![]() ![]() Zobaczysz jak kg Ci poleca w dol... ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
powiem ci sposob, ktory naprawde sie sprawdza, wyprobowalam to na sobie i dziala. Musisz po prostu mniej przjmowac sie swoim wygladem, bo im wiecej myslisz o tym ze jestes gruba i tyesz, tym bardziej sie zniechecasz i wiecej jesz. Zacznij po prostu jesc czesciej ale male porcje. co 3 godziny staraj sie cos przekasic tak, abys nie czula glodu, bo jesli bedziesz chodzila glodna to spowalniasz swoja przemiane materii. i nstaraj sie nie jesc zbyt duzo wieczorem, ale tez zebys nie szla spac na glodnego. i biegaj albo hula hop cwicz, to naprwde pomaga. A poza tym pij len taki w proszku, mielony, zielona i czerwoną herbatke, mięte, pokrzywe, rumianek, jakies ziolowe, ktroe zawieraja koper wloski i anyż, z tej serii "Babcia Jagoda" są fajne "7 ził" i "Prawdziwa przyjemność". zobaczysz, podkrecisz swoj metabolizm i nie katujac sie schudniesz, tylko musisz biegac albo na rowerze jezdzic, albo chcoiaz spacerek codzienny, bo bez tego ani rusz:/
tak ze zycze powodzenia i nie mysl tyle o swojej wadze, bo to naprawde nie pomaga, ja w ten sposob schudlam 10 kg!wiadomo, nie odrazu, ale schudlam ![]() aha!i jeszcze jedna rada, ktora na sobie wyprobowalam ![]() pozdrawiam i 3mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz jak niekorzystne musiały być wtedy Twoje wyniki i jak to się odbiło na Twoim poziomie cukru np.? To, że szkód na pierwszy rzut oka nie widać nie znaczy, że ich nie ma.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za rady!
Przechodzę więc na MŻ-WR... postaram się też nie jeść na wieczór i węglowodanów... Jesteście kochane, że się tak przejęłyście... Przestanę myśleć o sobie jako o spaślaku, to nie pomaga. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
na wieczór trzeba jeść - inaczej spowalniasz metabolizm.
poczytaj!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja nie jestem za tymi genami :\ całe życie była szczupłą osobą, ale niestety przytyłam bardzo dużo ponad 20 kf, teraz musze je zrzucic. POLECAm diete Dukana , ale ja niestety nie moge jej stosowac poniewaz nie moge bialka jesc. Nie mozesz nie jesc nic poniewaz to da skutki ze schudniesz, ale za jakis czas tak czy inaczej bedziesz musiala cos zjesc i to zadziala 2 razy gorzej tzw efekt jo jo.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
JA POLECAM DUKANA, WCALE NIE JEST DROGA, MOZE TYLKO TE PIERWSZE ZAKUPY OK 60-100ZŁ A POTEM TO NAPRAWDĘ KILKA ZLOTYCH DZIENNIE...
ZAPRASZAM DO NAS: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425540&page=156 I NIE ZALAMUJ SIE ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.