Ona nie jest za stara, żeby tańczyć na rurze? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 18:25   #1
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Talking

Ona nie jest za stara, żeby tańczyć na rurze?

Natknęłąm się na artykuł (zachowanie młodziezy w autobusie)
http://www.blog.pl/artykuly/ona-nie-...rurze,50,1#top

nie wiem, czy pamietacie, ale był już tego typu temat ale o zachowaniu osób starszych http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+siada%E6+chce

Co sądzicie o tym jak opisana jest młodzież?
Dla mnie jest to krzywdzące, zawsze kiedy czuję, że powinnam ustapić miejsce, to robię to i mam na myśli tylko osób starszych, ale także np. kobiety w ciąży, czy rodzica z małym dzieckim.
Czasami czytam w autobusie ksiązkę ( 30 min. trzeba jakoś spożytkować) to jedyne minuty, kiedy oderwana od rzeczywistości mogę zatracić się w lekturze, ale nie robie tego przeciez celowo.

Ogólnie rzecz biorąc, wydaje mi się, że generalizowanie zachowań ludzi jest niesprawiedliwe, bo przeciez nie zawsze młodzi ludzie są chamscy,a osoby starsze natretne.

Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 19:41   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Ona nie jest za stara, żeby tańczyć na rurze?

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Natknęłąm się na artykuł (zachowanie młodziezy w autobusie)
http://www.blog.pl/artykuly/ona-nie-...rurze,50,1#top

nie wiem, czy pamietacie, ale był już tego typu temat ale o zachowaniu osób starszych http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+siada%E6+chce

Co sądzicie o tym jak opisana jest młodzież?
Dla mnie jest to krzywdzące, zawsze kiedy czuję, że powinnam ustapić miejsce, to robię to i mam na myśli tylko osób starszych, ale także np. kobiety w ciąży, czy rodzica z małym dzieckim.
Czasami czytam w autobusie ksiązkę ( 30 min. trzeba jakoś spożytkować) to jedyne minuty, kiedy oderwana od rzeczywistości mogę zatracić się w lekturze, ale nie robie tego przeciez celowo.

Ogólnie rzecz biorąc, wydaje mi się, że generalizowanie zachowań ludzi jest niesprawiedliwe, bo przeciez nie zawsze młodzi ludzie są chamscy,a osoby starsze natretne.

Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie
Niedawno był wątek o zachowaniu w autobusie

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 19:57   #3
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Oj tam wiadomo że i czasem sie trafią dziadki co myślą że jak są starsi to mogą ustawiać wszystkoch ale i młodzi też czasami mogliby babce z siatami ustąpić.
Wiadomo, jak jest wolne miejsce gdzies obok to nie wstaje. Ale bez przesady.. nie będę się rozglądac po całym autobusie żeby poprosić babcie żeby sobie siadła. Jakby ktoś poprosił to ustąpie, ale jak ktoś zaczyna od "ta młodzierz.." itd. to aż się przekleństwa cisną na język. Po mojej babci wiem że starzy ludzie są zrzędliwi ale bez przesady

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2009-11-24 o 19:59
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 20:46   #4
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Po tego typu wątkach, jakiego przykład podałaś autorko, zawsze ktoś się czuje urażony, a najczęściej obie strony....

Prawda jak zwykle leży gdzieś pośrodku, ani młodzież taka straszna, ani te babcie takie okropne...tylko każdy chce dla siebie jak najwygodniej i najlepiej...ot! samo życie!

A co do przejmowania się, to ja akurat nie rozumiem brania do siebie aż tak bardzo jakiś internetowych dyskusji. Ja się w ogóle takimi rzeczami nie przejmuję, szkoda nerwów.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 20:51   #5
Madia
Zakorzenienie

Gdy przeczytałam tytuł wątku to pomyślałam, że mowa o blogu jakiejś babci co to lubi sobie na rurze potańczyć.

(No i tytuł wątku od razu narzucił mi myśl:" może i za stara ale kto wie, może to Wizażanka..." )

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 21:12   #6
Kasiuch
BAN stały

heehe..... zarzucaja brak kultury mlodziezy, ale starsi nie sa gorsi...przeciez w koncu od kogos sie ucza..Mnie rodzice wychowali tak ze starszym i kobietom w ciazy trzeba ustepowac, i jak siedze a jakas starsza osoba stoi to glupio mi udawac ze nic nie widze...nie raz slyszalam jak matka mowi do dziecka siadaj jak jest wolne, albo dziecko siedzi a matka stoi....mialam tez naoczny i 'nauszny' przyklad jak dwoch chlopakow po 12 lat stoja z plecakami i rozmawiaja:" po co mam ustepowac skoro ja mam taki ciezki plecak, a ta stara nic nie dzwiga..." szczerze??-krew mnie zalala...
z drugiej jednak strony strasze kobitki wcale nie sa lepsze...jak tak to leddwo co chodza ale jak wsiadaja do autobusu to pierwsze co no namierzyc wolne siedzisko, do niego doslownie biegiem i oczy w szybke i udaja ze podziwiaja "piekne" szaromieszczanskie widoki...:/
teraz jestem w ciazy i czasami jak stalam w autobusie to az plakac mi sie chcialo jak ludzie podchodza do ustepowania z totalnym egoizmem...wsiadam do autobusu i stare kobitki najpierw miara od gory do dolu a potem glowa w druga strone..... zastanawiam sie czy same pamietaja jak im bylo ciezko z brzuszkiem...to samo jest z kolejkami...niby sa kasy "z pierszenstwem dla niepelnosprawnych i ciezarnych" ale i tak nikt na to uwagi nie zwraca...wiec jak tu nie narzekac??
a tym co czytaja ksiazke i widac ze wciagnieci osobiscie nie mam nic do zarzucenia bo widac ze nie udaja ze nic nie widza....

Starsi sami ucza dzieci zeby nie ustepowac i kolo sie zamyka....
Kasiuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 21:16   #7
awia
Zakorzenienie

w artykule zostal poruszony "problem" sluchania przez mlodych ludzi muzyki albo czytania ksiązki i udawania ze sie swiata nie widzi.
A tak, zawsze slucham muzyki albo czytam ksiazkę, równiez na stojąco, bo nie mam ochoty wysłuchiwać, kto umarł na co, kto jest w szpitalu, czy w którym warzywniaku są najtansze pieczarki. W samochodzie tez slucham radia. Nie rozumiem czemu dla kogos to ma być problemem? bo nie ma sensu zeby na mnie najeżdżał ze siedzę a ten ktos stoi bo i tak nie słyszę? Zdarzyło się nie raz, również z ostentacyjnym podgłaszaniem dzwieku.
Ostatnio wracam z pracy darmowym autobusem jednego z hipermarketów, bo to jedyny dojazd. Ja po 9-10 godzinach ciezkiej pracy, oni po godzinie lub dwóch zakupów. Ja nie moge wystać na nogach, oni maja wielkie siatki. walka o siedzenia jest. natomiast do schodzenia komukolwiek się nie poczuwam. bo ludzie tez nie patrza, tylko sie ładują do autobusu na chama. dzis zablokowałam jedno wejscie, zeby pomóc kobiecie wciągnąc wózek do autobusu, bo cala reszta biegiem sie przed wózkiem próbowała wcisnąć.
life.
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 22:26   #8
AimiA
SPAMER
Nieopłacona reklama

GG do AimiA Send a message via Skype™ to AimiA

Ja generalnie ustępuje miejsca chyba ze ktoś sobie "zapracuje" żebym go olała. I tak nie ustępuje sapiącym babciom które maja wokół wolne miejsca ale akurat to na którym siedzę ja im sie podoba. Babciom które mnie trykają niby to niechcący łokciem po twarzy bo miałam czelność ich nie zauważyć np. pisząc smsa. Nie wstaje tez jeśli moje miejsce nie jest z brzegu i ciężko byłoby mi wyjść(mam na myśli te 4 krzesła w autobusie ustawione "twarzami do siebie" bo sie juz nasłuchałam innych babć przez któe musiałam sie przedzierać że "czasami trzeba myśleć najpierw a potem robić" że mi sie żygać chce. I z premedytacją nie ustępuje jednemu panu który wsiada do 17 na pętli lecha w Poznaniu i choćby cały tramwaj był pusty i jedno miejsce zajęte-po lewej za motorniczym w 1 wagonie-to to jest jego miejsce i zawsze się przypieprzy. Cięzarnym ustępuje zawsze-nawet jak są wredne, to przecież wina hormonów. Mnie natomiast strasznie wkurza inna rzecz-gówniarze słuchający muzyki z głośników komórek. Ostatnio jechałam z taka 4, jechali razem i każdy puszczał swoje wszyscy na raz jak najgłośniej-no szlag trafia.
AimiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 11:16   #9
Kasiuch
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AimiA Pokaż wiadomość
Ja generalnie ustępuje miejsca chyba ze ktoś sobie "zapracuje" żebym go olała. I tak nie ustępuje sapiącym babciom które maja wokół wolne miejsca ale akurat to na którym siedzę ja im sie podoba. Babciom które mnie trykają niby to niechcący łokciem po twarzy bo miałam czelność ich nie zauważyć np. pisząc smsa. Nie wstaje tez jeśli moje miejsce nie jest z brzegu i ciężko byłoby mi wyjść(mam na myśli te 4 krzesła w autobusie ustawione "twarzami do siebie" bo sie juz nasłuchałam innych babć przez któe musiałam sie przedzierać że "czasami trzeba myśleć najpierw a potem robić" że mi sie żygać chce. I z premedytacją nie ustępuje jednemu panu który wsiada do 17 na pętli lecha w Poznaniu i choćby cały tramwaj był pusty i jedno miejsce zajęte-po lewej za motorniczym w 1 wagonie-to to jest jego miejsce i zawsze się przypieprzy. Cięzarnym ustępuje zawsze-nawet jak są wredne, to przecież wina hormonów. Mnie natomiast strasznie wkurza inna rzecz-gówniarze słuchający muzyki z głośników komórek. Ostatnio jechałam z taka 4, jechali razem i każdy puszczał swoje wszyscy na raz jak najgłośniej-no szlag trafia.
: cojest:hehe dobre...fakt ta muzyka jest wkurzajaca..fajnie to wszystko okreslilas..i fakt co do ciezarnych...to hormony
Stary 2009-11-25, 11:22   #10
larva
Wtajemniczenie

Idioci są zarówno wśród młodych jak i starszych
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 11:57   #11
Kasiuch
BAN stały

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Idioci są zarówno wśród młodych jak i starszych
no i odpowiednie podsumowanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 12:13   #12
kennedy
Zakorzenienie

nie wiem czy idioci ale na starosc to wielu ludziom sie troche miesza i tyle...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 16:22   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Starym się miesza, a jednak młodzież chamska się trafia mniej więcej równie często Moim zdaniem staruszkowie w stanie demencji, którym się "miesza" raczej nie kursują komunikacją miejską bo zdrowie im na to niezbyt pozwala. Ci chamscy starsi ludzie w autobusach to zwykle ci, którzy wyrośli z równie chamskiej młodzieży. Takie moje zdanie.

Jechałam ostatnio z 4 siksami, które słuchały muzyki z głośnika, krzyczały, śpiewały, wyzywały każdego kto im zwrócił uwagę i zajmowały w sumie 8 miejsc bo siedziały z nogami na sąsiednich siedzeniach, na podwójnych miejscach. Miałam ochotę je przez okno wyrzucić z autobusu.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 19:05   #14
Kasiuch
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Starym się miesza, a jednak młodzież chamska się trafia mniej więcej równie często Moim zdaniem staruszkowie w stanie demencji, którym się "miesza" raczej nie kursują komunikacją miejską bo zdrowie im na to niezbyt pozwala. Ci chamscy starsi ludzie w autobusach to zwykle ci, którzy wyrośli z równie chamskiej młodzieży. Takie moje zdanie.

Jechałam ostatnio z 4 siksami, które słuchały muzyki z głośnika, krzyczały, śpiewały, wyzywały każdego kto im zwrócił uwagę i zajmowały w sumie 8 miejsc bo siedziały z nogami na sąsiednich siedzeniach, na podwójnych miejscach. Miałam ochotę je przez okno wyrzucić z autobusu.

nie dziwie sie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości