![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Latarnie do nieba
Chciałabym się zapytać czy ktoś miał na swoim weselu lub był na weselu na którym były wypuszczane lampiony (to się różnie nazywa: latarnie do nieba, ufo baloons).
Zastanawiam się nad taką atrakcją na weselu, ale chciałabym dowiedzieć jak to wygląda w praktyce, ile szt tego by trzeba, aby było efektowanie.
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Latarnie do nieba
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mnie bardziej chodzi o takie lampiony, które się wypuszcza na powietrzu.
Coś takiego: http://www.ufo-balloons.com/pl/
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kitek_fm moja znajoma była na takim weselu gdzie była ta atrakcja ,efekt podobno piorunujący ja też sie nad tym zastanawiam pooglądaj sobie filmiki na youtube bo jest troszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
U nas w mieście było chyba takie coś na światełku do nieba na finale WOŚP I było w sumie koło 15 tego.. Na zdjęciu jest 12 z tego co policzyłam
http://www.jaslo4u.pl/gal/index.php?...3&image=38.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dzięki za fotkę.
To myślę, że jak bym miała 30szt to już by fajnie wyglądało. Muszę się jeszcze zorientować czy wogóle jest możliwość wypuszczenia tego tam, gdzie będzie wesele.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie wiem skąd jesteś, ale we wrocławiu jest firma tym zajmująca się , tyle że dużo sobie liczy, chyab 5 razy drożej za sztukę,niż na allegro można kupić, ale zapewniają obsługę i oprawę muzyczną całego tego "przedstawienia"
no właśnei problem gdzie można to puscić, bo jak wysłalam im link do zdjęć z budynkeim to stwoerzdili żę za dużo drzew i nie można puszczać. Pewnie najlepsze byłoby puste pole,ale ciężko o coś takiego koło sali. A,raczej na pewno odpada pudszczanie ich w mieście ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie jestem z Wrocławia ani okolic.
U mnie też jest firma, która to sprzedaje i dowiadywałam się, gdzie to można puszczać, gdzie nie. W zasadzie przeciwskazań nie ma.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kitek_fm także kiedyś przypadkiem na allegro natknęłam sie na te lampiony i kusza kusi mnie je kupić. Zastanawiam się czy nie kupić po prostu dwóch na próbe i sprawdzic działanie bo myslę ze efekt wypuszczenia kilkunastu byłby cudny! Tak wieczorem albo nawet w nocy po oczepinach zaprosic gosci na podwórku (akurat tam gdzie mam wesele jest duży ogród a za nim pola wiec nie powinno byc problemu) i zrobic im taka niespodzianke. Trzeba bedzie tylko wczesniej umowic sie z kilkoma osobami ktore wypuszcza te swiatełka w niebo!
Zastanawialam sie tez na fajerwerkami, ale te lampiony maga gbyc rownie a nawet bardzi efektowne- bo malo kto je jeszcze zna. Na allegro sa dosc niedrogo: http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
My początkowo mieliśmy mieć teatr ognia, ale po zastanowieniu się, kasę, którą byśmy zapłacili teatrowi to wolimy wydać na wycieczkę do Rzymu. I właśnie te lampiony byłyby taką tańszą alternatywą dla teatru. 30 lampionów to kosztowałoby niecałe 300zł. Więc jest różnica miedzy 2tyś a 300zł
Co do fajerwerków, to chodzę dużo po weselach i na co drugim są fajerwerki - to już się robi oklepane. Poza tym taki pokaz sztucznych ogni też tani nie jest. A z tym masz rację, żeby kupić kilka na próbę.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Te lampiony to super sprawa, ale niestety ja mam wesele nad jeziorem (co by akurat pasowało - było by czym gasić), ale niestety dookoła same lasy, więc na starcie odpadają
![]() Któraś z dziewczyn pokazywała takie strzelające balony i mi się to zaczęło podobać (bo nikt dotychczas takich nie miał na weselu u mnie). Pokazałam TŻ i też mu się spodobały, zaraz się rozmarzył żeby kupić takich kilka i w w czasie wesela strzelić o różnych porach, tylko kto to będzie sprzątał ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja tez zdecydowałam sie na światełko do nieba to super sprawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
i co, któraś już wypróbowała te lampiony ?
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No właśnie.Oglądałam przed chwilą pokaz i tam niestety na którymś z filmików pokazano przez chwilę jak to podpalali.I facetowi zapalił się ten papier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No wlasnie najgorsze, ze zabawa z ogniem po alkoholu nie jest wskazana :/ ale bardzo podobaja mi sie te lampiony! i pomysl z pisaniem zyczen tez super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja to tak ciekawska jestem....niestety....Moż e ktoś już pokusił sie o cos takiego na własnym weselu i moze nam powiedzieć jak to jest ze szczegółami.Jaką ilość lampionów najlepiej,jak długo unoszą sie w powietrzu,czy obyło się bez przykrych incydentów typu poparzenie,no i oczywiście jak to było jak już spadły?Czy nadaja się np.w okolicach sali weselnej przy której są bloki,czy raczej na otwartej przestrzeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Myśmy ostatecznie zrezygnowali z tych lampionów. Za wielkie by były to raz, a dwa jak już ktoś wcześniej wspomniał, podpici ludzie + ogień to nie byłoby zbyt rozsądne.
Zdecydowaliśmy się na coś mniej niebezpiecznego i mniejszego: wpuszczanie balonów. Balony napełniane helem, na końcu będzie zaczepiony zimny ogień. Goście dostaną po jednym balonie, zapalą zimny ogień i wypuszczą.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
My tez sie zastanawiamy nad tym balonem z zimnym ogniem, choc moj TZ chce tez fajerwerki hihihih, no i nie wiem czy jedno i drugie to nie przesada? Ale balony to moga tez symbolizowac zyczenia, zeby kazdy pomyslal sobie jakies i je wypuscil czy cos takiego. No i balony mozna tez podpisac wczesniej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Z balonami świetny pomysł
Widziałyście gdzieś coś takiego?
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
U nas te balony to był strzał w 10-tkę. I dobrze, że nie mieliśmy tych latarni, bo miała je para co miała tydzień przed nami wesele w tym lokalu i 1 zawisnął na drzewie, na szczęście zdążył się już zgasić, bo pożar byłby murowany. Przyppuszxzam, ze managerka z naszego lokalu już na latarnie się więcej nie zgodzi.
Jak będę miała fotki tych balonów to na pewno je tu wkleję ![]() Jedni to chcą ten pomysł z balonami skopiowac na swoje wesele w przyszłym roku.
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
kitek_fm a te balony kupilisie już npompowane helem??gdzie i ile za nie płaciliście?Wypuszczaliśc ie jue tylko wy czy każdy z gości miał balonik??pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Balonów mieliśmy 60, płaciliśmy około 270zł (z dowozem balonów na salę, jakieś 40 km w jedną stronę). Baloniki zamawialiśmy w jednej z firm z Bielska Białej. Jak kogoś interesuje ten rejon to podam namiary na priv.
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A do tego kazdemu daliscie zapalniczke? Czy sie wymieniali? Bo fajnie by bylo zeby wszyscy na raz wypuscili te balony. Juz sie zdjec nie moge doczekac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
"Techniczne" było to rozwiązane tak, że panie kelnerki stały ze świeczkami i wszyscy zapalali ten zimny ogień od tych świeczek. Praktycznie wszyscy wypuściliśmy balony "równo"
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
nie mogę sie doczekac zdjęć
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja będe mieć latarnie na swoim ślubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.