Latarnie do nieba - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 15:37   #1
kitek_fm
Rozeznanie

Latarnie do nieba

Chciałabym się zapytać czy ktoś miał na swoim weselu lub był na weselu na którym były wypuszczane lampiony (to się różnie nazywa: latarnie do nieba, ufo baloons).
Zastanawiam się nad taką atrakcją na weselu, ale chciałabym dowiedzieć jak to wygląda w praktyce, ile szt tego by trzeba, aby było efektowanie.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 21:08   #2
izabarti123
Przyczajenie

Dot.: Latarnie do nieba

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Chciałabym się zapytać czy ktoś miał na swoim weselu lub był na weselu na którym były wypuszczane lampiony (to się różnie nazywa: latarnie do nieba, ufo baloons).
Zastanawiam się nad taką atrakcją na weselu, ale chciałabym dowiedzieć jak to wygląda w praktyce, ile szt tego by trzeba, aby było efektowanie.
Dekorowałam tak raz na weselu bo jestem dekoratorka. I wiesz co to zalezy od sali jaka jest duza i czy wysoko jest czy nisko bo jak nisko to bedzie malo efektownie aha i na tych lampionach bo to kule kupowalam to jeszcze byly puszczone tak z gory lampionu do polowy liscie z rozami sztucznymi sclicznie to wyglada jak chcesz to wysle ci zdjecie z ta dekoracja ale podaj emaila aha a jakie ty bys chciala te lampiony w jakim ksztalcie ? odpowiedz
izabarti123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 09:00   #3
kitek_fm
Rozeznanie

Mnie bardziej chodzi o takie lampiony, które się wypuszcza na powietrzu.
Coś takiego: http://www.ufo-balloons.com/pl/

Stary 2009-01-10, 18:24   #4
izabarti123
Przyczajenie

Cytat:
Mnie bardziej chodzi o takie lampiony, które się wypuszcza na powietrzu.
Coś takiego: http://www.ufo-balloons.com/pl/
fajne ale gdzie ty bys chciala je puszczac na sali czy na POLKU ? w czasie wesela czy zeby wisialy na sali ?
izabarti123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 23:56   #5
misiaminia
Przyczajenie

Kitek_fm moja znajoma była na takim weselu gdzie była ta atrakcja ,efekt podobno piorunujący ja też sie nad tym zastanawiam pooglądaj sobie filmiki na youtube bo jest troszkę pozdrawiam serdecznie
misiaminia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 10:20   #6
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabarti123 Pokaż wiadomość
fajne ale gdzie ty bys chciala je puszczac na sali czy na POLKU ? w czasie wesela czy zeby wisialy na sali ?
no jak na sali to jest przeznaczone do puszczania tylko i wyłąćznie w powietrze

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 20:25   #7
gosica502
Wtajemniczenie

U nas w mieście było chyba takie coś na światełku do nieba na finale WOŚP I było w sumie koło 15 tego.. Na zdjęciu jest 12 z tego co policzyłam
http://www.jaslo4u.pl/gal/index.php?...3&image=38.jpg
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 08:52   #8
kitek_fm
Rozeznanie

Dzięki za fotkę.
To myślę, że jak bym miała 30szt to już by fajnie wyglądało. Muszę się jeszcze zorientować czy wogóle jest możliwość wypuszczenia tego tam, gdzie będzie wesele.

Stary 2009-01-25, 15:31   #9
edelweiss
Raczkowanie

nie wiem skąd jesteś, ale we wrocławiu jest firma tym zajmująca się , tyle że dużo sobie liczy, chyab 5 razy drożej za sztukę,niż na allegro można kupić, ale zapewniają obsługę i oprawę muzyczną całego tego "przedstawienia"

no właśnei problem gdzie można to puscić, bo jak wysłalam im link do zdjęć z budynkeim to stwoerzdili żę za dużo drzew i nie można puszczać. Pewnie najlepsze byłoby puste pole,ale ciężko o coś takiego koło sali.
A,raczej na pewno odpada pudszczanie ich w mieście ale to chyba logiczne:P
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 08:45   #10
kitek_fm
Rozeznanie

Nie jestem z Wrocławia ani okolic.
U mnie też jest firma, która to sprzedaje i dowiadywałam się, gdzie to można puszczać, gdzie nie. W zasadzie przeciwskazań nie ma.

Stary 2009-01-27, 15:38   #11
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

kitek_fm także kiedyś przypadkiem na allegro natknęłam sie na te lampiony i kusza kusi mnie je kupić. Zastanawiam się czy nie kupić po prostu dwóch na próbe i sprawdzic działanie bo myslę ze efekt wypuszczenia kilkunastu byłby cudny! Tak wieczorem albo nawet w nocy po oczepinach zaprosic gosci na podwórku (akurat tam gdzie mam wesele jest duży ogród a za nim pola wiec nie powinno byc problemu) i zrobic im taka niespodzianke. Trzeba bedzie tylko wczesniej umowic sie z kilkoma osobami ktore wypuszcza te swiatełka w niebo!
Zastanawialam sie tez na fajerwerkami, ale te lampiony maga gbyc rownie a nawet bardzi efektowne- bo malo kto je jeszcze zna.

Na allegro sa dosc niedrogo:
http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 10:07   #12
kitek_fm
Rozeznanie

My początkowo mieliśmy mieć teatr ognia, ale po zastanowieniu się, kasę, którą byśmy zapłacili teatrowi to wolimy wydać na wycieczkę do Rzymu. I właśnie te lampiony byłyby taką tańszą alternatywą dla teatru. 30 lampionów to kosztowałoby niecałe 300zł. Więc jest różnica miedzy 2tyś a 300zł
Co do fajerwerków, to chodzę dużo po weselach i na co drugim są fajerwerki - to już się robi oklepane. Poza tym taki pokaz sztucznych ogni też tani nie jest.
A z tym masz rację, żeby kupić kilka na próbę.

Stary 2009-01-28, 10:19   #13
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Te lampiony to super sprawa, ale niestety ja mam wesele nad jeziorem (co by akurat pasowało - było by czym gasić), ale niestety dookoła same lasy, więc na starcie odpadają
Któraś z dziewczyn pokazywała takie strzelające balony i mi się to zaczęło podobać (bo nikt dotychczas takich nie miał na weselu u mnie). Pokazałam TŻ i też mu się spodobały, zaraz się rozmarzył żeby kupić takich kilka i w w czasie wesela strzelić o różnych porach, tylko kto to będzie sprzątał

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 15:39   #14
marmoladka
Raczkowanie

Ja tez zdecydowałam sie na światełko do nieba to super sprawa my jako para młoda bedziemy mieli takie duże czerwone serce (lampion) a pozostali goście każda z rodzin po jednym mniejszym białym .Słyszałam że na tych lampionach wypisuje się zyczenia i dopiero wtedy zapala i puszcza w niebo tak tez chcemy zrobić A po za tym bedziemy mieli fajerwerki bo to zapewnia nam sala na której bedzie weselicho oraz strzelające balaony podczas pierwszego tanca bo daja super efekt na zdjeciach,filmie i dla wszystkich gości to cos nowego fajnego.Nie prawda ze trzeba poizniej to wszytko sprzatac (strzepki balonów owszem) bo konfetii w kształcie serduszek super wygląda
marmoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 11:56   #15
Magdzia0108
Zadomowienie

i co, któraś już wypróbowała te lampiony ?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 16:33   #16
Ellisa
Raczkowanie

No właśnie.Oglądałam przed chwilą pokaz i tam niestety na którymś z filmików pokazano przez chwilę jak to podpalali.I facetowi zapalił się ten papierJak pomyślę że gościom coś mogłoby się stać....Ale wyglada to rewelacyjnie.Tak z 40-60 sztuk to super efekt.Cały czas się łamię.....
Ellisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 18:10   #17
molly18
Raczkowanie

No wlasnie najgorsze, ze zabawa z ogniem po alkoholu nie jest wskazana :/ ale bardzo podobaja mi sie te lampiony! i pomysl z pisaniem zyczen tez super
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 21:39   #18
Ellisa
Raczkowanie

Ja to tak ciekawska jestem....niestety....Moż e ktoś już pokusił sie o cos takiego na własnym weselu i moze nam powiedzieć jak to jest ze szczegółami.Jaką ilość lampionów najlepiej,jak długo unoszą sie w powietrzu,czy obyło się bez przykrych incydentów typu poparzenie,no i oczywiście jak to było jak już spadły?Czy nadaja się np.w okolicach sali weselnej przy której są bloki,czy raczej na otwartej przestrzeni.
Ellisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 09:22   #19
kitek_fm
Rozeznanie

Myśmy ostatecznie zrezygnowali z tych lampionów. Za wielkie by były to raz, a dwa jak już ktoś wcześniej wspomniał, podpici ludzie + ogień to nie byłoby zbyt rozsądne.
Zdecydowaliśmy się na coś mniej niebezpiecznego i mniejszego: wpuszczanie balonów. Balony napełniane helem, na końcu będzie zaczepiony zimny ogień. Goście dostaną po jednym balonie, zapalą zimny ogień i wypuszczą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 11:18   #20
molly18
Raczkowanie

My tez sie zastanawiamy nad tym balonem z zimnym ogniem, choc moj TZ chce tez fajerwerki hihihih, no i nie wiem czy jedno i drugie to nie przesada? Ale balony to moga tez symbolizowac zyczenia, zeby kazdy pomyslal sobie jakies i je wypuscil czy cos takiego. No i balony mozna tez podpisac wczesniej..
Stary 2009-07-29, 06:07   #21
Magdzia0108
Zadomowienie

Z balonami świetny pomysł
Widziałyście gdzieś coś takiego?

Filcowo, biżutowo:

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Stary 2009-08-07, 10:24   #22
kitek_fm
Rozeznanie

U nas te balony to był strzał w 10-tkę. I dobrze, że nie mieliśmy tych latarni, bo miała je para co miała tydzień przed nami wesele w tym lokalu i 1 zawisnął na drzewie, na szczęście zdążył się już zgasić, bo pożar byłby murowany. Przyppuszxzam, ze managerka z naszego lokalu już na latarnie się więcej nie zgodzi.
Jak będę miała fotki tych balonów to na pewno je tu wkleję
Jedni to chcą ten pomysł z balonami skopiowac na swoje wesele w przyszłym roku.

Stary 2009-08-08, 21:46   #23
marmoladka
Raczkowanie

kitek_fm a te balony kupilisie już npompowane helem??gdzie i ile za nie płaciliście?Wypuszczaliśc ie jue tylko wy czy każdy z gości miał balonik??pzdr
Stary 2009-08-08, 22:04   #24
pati1920
Raczkowanie

Cytat:
U nas te balony to był strzał w 10-tkę. I dobrze, że nie mieliśmy tych latarni, bo miała je para co miała tydzień przed nami wesele w tym lokalu i 1 zawisnął na drzewie, na szczęście zdążył się już zgasić, bo pożar byłby murowany. Przyppuszxzam, ze managerka z naszego lokalu już na latarnie się więcej nie zgodzi.
Jak będę miała fotki tych balonów to na pewno je tu wkleję
Jedni to chcą ten pomysł z balonami skopiowac na swoje wesele w przyszłym roku.
Kitek ja przyłączam się do prośby! Koniecznie wklej zdjęcie i napisz, skąd skombinowaliście te balony z helem! Pozdrawiam i gratuluję świetnego pomysłu
pati1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 07:45   #25
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marmoladka Pokaż wiadomość
kitek_fm a te balony kupilisie już npompowane helem??gdzie i ile za nie płaciliście?Wypuszczaliśc ie jue tylko wy czy każdy z gości miał balonik??pzdr
Cytat:
Napisane przez pati1920 Pokaż wiadomość
Kitek ja przyłączam się do prośby! Koniecznie wklej zdjęcie i napisz, skąd skombinowaliście te balony z helem! Pozdrawiam i gratuluję świetnego pomysłu
Balony kupiliśmy już napompowane helem i z przyczepionym zimnym ogniem. Pani przywiozła je tak na 5h przed "pokazem". Każdy z gości miał po jednym baloniku.
Balonów mieliśmy 60, płaciliśmy około 270zł (z dowozem balonów na salę, jakieś 40 km w jedną stronę). Baloniki zamawialiśmy w jednej z firm z Bielska Białej. Jak kogoś interesuje ten rejon to podam namiary na priv.

Stary 2009-08-09, 19:24   #26
pati1920
Raczkowanie

Cytat:
Balony kupiliśmy już napompowane helem i z przyczepionym zimnym ogniem. Pani przywiozła je tak na 5h przed "pokazem". Każdy z gości miał po jednym baloniku.
Balonów mieliśmy 60, płaciliśmy około 270zł (z dowozem balonów na salę, jakieś 40 km w jedną stronę). Baloniki zamawialiśmy w jednej z firm z Bielska Białej. Jak kogoś interesuje ten rejon to podam namiary na priv.
ja bardzo poproszę o namiary na priva dziekuję
pati1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 10:21   #27
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Łaaa, to nie drogo! Mam nadzieje, ze tez znajde jakas taka firme w okolicy
A do tego kazdemu daliscie zapalniczke? Czy sie wymieniali? Bo
fajnie by bylo zeby wszyscy na raz wypuscili te balony. Juz sie zdjec nie moge doczekac!
Stary 2009-08-12, 09:17   #28
kitek_fm
Rozeznanie

"Techniczne" było to rozwiązane tak, że panie kelnerki stały ze świeczkami i wszyscy zapalali ten zimny ogień od tych świeczek. Praktycznie wszyscy wypuściliśmy balony "równo"

Stary 2009-08-13, 06:27   #29
Magdzia0108
Zadomowienie

nie mogę sie doczekac zdjęć

Filcowo, biżutowo:

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Stary 2009-08-28, 14:59   #30
marmoladka
Raczkowanie

Ja będe mieć latarnie na swoim ślubie ostatno je wypróbowałam i są świetne daja super efekt
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości