Zdejmowanie simlocka z komórki kupionej w Niemczech. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 17:33   #1
a-kuku!
Raczkowanie

Question

Zdejmowanie simlocka z komórki kupionej w Niemczech.

Hej
Mój tata pracuje w Niemczech, zaproponował mi kupienie tam komórki na takiej zasadzie, że on weźmie sobie jakiś wypasiony telefon na umowę z jakimś niemieckim operatorem, sam sobie kupi osobno jakiś tani, żeby tylko dzwonił i smsy wysyłał i mnie przyśle tamten bajerancki, a sobie przełoży kartę z tamtego fajnego do tego zwykłego. Wiem, że w Polsce ERA już odeszła od simlocków w komórkach, a czy ktoś wie jak to jest w Niemczech? Czy jest jakiś operator, który simlocków nie zakłada? A jeżeli nie ma takiej opcji to czy lepiej po kupnie od razu zdjąć simlocka w Niemczech czy raczej łatwiej jest z tym w Polsce? No i czy z każdego telefonu da się zdjąć simlocka (iPhone, itd też wchodzą w grę)? I ile ta przyjemność kosztuje? Bardzo bym prosiła o pomoc bo jestem w takich sprawach kompletnie zielona...
a-kuku! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 17:55   #2
rimlora
Zadomowienie

Dot.: Zdejmowanie simlocka z komórki kupionej w Niemczech.

Cytat:
Napisane przez a-kuku! Pokaż wiadomość
Hej
Mój tata pracuje w Niemczech, zaproponował mi kupienie tam komórki na takiej zasadzie, że on weźmie sobie jakiś wypasiony telefon na umowę z jakimś niemieckim operatorem, sam sobie kupi osobno jakiś tani, żeby tylko dzwonił i smsy wysyłał i mnie przyśle tamten bajerancki, a sobie przełoży kartę z tamtego fajnego do tego zwykłego. Wiem, że w Polsce ERA już odeszła od simlocków w komórkach, a czy ktoś wie jak to jest w Niemczech? Czy jest jakiś operator, który simlocków nie zakłada? A jeżeli nie ma takiej opcji to czy lepiej po kupnie od razu zdjąć simlocka w Niemczech czy raczej łatwiej jest z tym w Polsce? No i czy z każdego telefonu da się zdjąć simlocka (iPhone, itd też wchodzą w grę)? I ile ta przyjemność kosztuje? Bardzo bym prosiła o pomoc bo jestem w takich sprawach kompletnie zielona...
Tak ,jezeli kupujesz telefon w Niemczech bedzie mial on simlock. Pamietaj , ze jezeli sciagasz simlocka automatycznie przepada Ci gwarancja na niego. A to czy sciagniesz go w PL czy w DE , nie ma kompletnie znaczenia. Co do cen to wszytko zalezy od danego modelu. Kiedy tata kupi juz ten telefon , najlepiej niech pojdzie do jakiegos sklepu komorkowego i zapyta o cene sciagniecia simlocka , a Ty zrob to samo w Polsce ( podasz model telefonu i Ci powiedza mniejwiecej cene). Porownajcie ceny i wybierzcie korzystniejsza obcje
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 18:50   #3
Ninquelote
Wtajemniczenie

Najprawdopodobniej będziesz musiała jeszcze wgrać język polski (chyba, że ci angielski albo niemiecki nie przeszkadza). A z tą gwarancją to różnie jest. Zdecydowanie łatwiej jest naprawiać coś w Niemczech niż w Polsce.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 21:08   #4
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Zdejmowałam tydzień temu sim lock z telefonu kupionego w Anglii.
Zapłaciłam 30zł.
Wgrania języka nie chciałam, ale kosztuje to ok.20zł

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 23:24   #5
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Zdejmowałam tydzień temu sim lock z telefonu kupionego w Anglii.
Zapłaciłam 30zł.
Wgrania języka nie chciałam, ale kosztuje to ok.20zł
ceny sciagania simlocka sa bardzo rozne , wszytsko zalezy od modelu telefonu.
Jest szansa ze przyszly telefon autorki bedzie mial jezyk polski.Sa rozne jezyki do wyboru w danym telefonie , trzeba to poprostu sprawdzic
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 06:22   #6
a-kuku!
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odp Jak będzie angielski to mi wystarczy. Szkoda tylko, że się gwarancję traci... Ale może nie będzie źle, jak będę miała szczęście jak do tej pory to może mi się nie zepsuje.
a-kuku! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 08:06   #7
anya84
Raczkowanie

napisałaś, że ten fon ma być "wypasiony"
kiedys znajomi przywieżli mi telefon z Norwegii był tak wypasiony, że w Polsce nie mieli jeszcze oprogramowania potrzebnego do ściągnięcia simlocka
anya84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 10:20   #8
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anya84 Pokaż wiadomość
napisałaś, że ten fon ma być "wypasiony"
kiedys znajomi przywieżli mi telefon z Norwegii był tak wypasiony, że w Polsce nie mieli jeszcze oprogramowania potrzebnego do ściągnięcia simlocka
Potwierdzam, mój brat kupił telefon w Stanach Zjednoczonych, który był niedostępny w Polsce i u nas był problem ze ściągnięciem simlocka. Lepiej wcześniej wypytać czy u nas będzie taka możliwość ( jak już będziesz wiedziała o jaki telefon konkretnie chodzi).

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 11:04   #9
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

ja kupilam tel. w UK i za zdj. simlocka troche zaplacilam..ale nie bylo zadnego problemu...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości