|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Ochrona włosów jesień/zima.
Drogie wizażystki, mam pytanie a raczej chciałabym się doradzić. Chodzi o to, że mam strasznie zniszczone włosy (m.in wypadają mi w ogromnej ilości, są przesuszone na końcówkach a tłuste na górze, na dodatek są szare i bez błysku
) Oczywiście jestem świadoma tego, że skutkiem tego jest codzienne prostowanie, suszenie czy rozjaśnianie włosów farbą. Dałam im troche ostatnio odpocząć od farbowania (i mam niezły odrost teraz ) ...ale już w na dniach wybieram się do fryzjera na blond pasemka. Mam dość długie włosy jakby co .Chciałabym dowiedzieć się jak je uchronić (a raczej zwiększyć ochronę) włosów w czasie jesieni/zimy... wiadomo, że zmiana temperatury, mróz, wiatr czy deszcz źle na nie wpływają... Czy moglibyście mi doradzić jakie preparaty/szampon/odzywki stosować najlepiej w takiej porze roku??? ![]() Czekam na jakieś polecane przez was produkty (czy własne domowe sposoby)... oczywiście cena GRA role
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ochrona włosów jesień/zima.
eh, a moim zdaniem o wloski trzeba dbac caly rok a nie tylko w zime
![]() zeby zimna byly mocne to kuracje trzeba bylo zaczac juz duzo wczesniej... a co do pogody to chyba najlepiej chowac wlosy pod czapeczka albo kapturem;d jak masz przesuszone to przydaloby sie zadbac o nawilzenie ale o tym mozna poczytac w innych tematach na wizazu
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
jedwab bezalkoholowy w końcówki + nawilzenie/czeste olejowanie/maseczki/kompresy/
chronic przed wiatrem pod kapturem
Zapuszczam i dbam o włosy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Mam problem który pojawia się co roku między zima a latem.A mianowicie chodzi o moje włosy.W tych porach roku są bardzo słabe,matowe i strasznie sie kruszą nie mówiąc juz o wypadaniu.Babcia poleciła mi domowe sposoby typu kuracja z drożdzami,picie soku z pokrzyw itd.Ostanio serfując po internecie znalazłam nowoczesniejsze rozwiązanie są to tabletki nie pamietam nazwy chyba prolady wiem ze są na bazie skrzypu i drożdzy nie są drogie i łatwe w uzyciu.Mam pytanie czy to dobry pomysł na odbudowanie moich włosów? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapuszczam i dbam o włosy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
nika mysle ze twoje przetluszczenie skory glowy i wysuszenie wlosow jest spowodowane przesuszeniem skory glowy. skora jest sucha wiec produkuje jeszcze wiecej loju. sprobuj odtłuścic skore glowy splukujac wlosy po myciu woda z octem i przeanalizuj sklad szamponu (przeszukaj też wątek "walka o zdrowe i piękne włosy"). jesli je prostujesz to nie widze sensu zeby je suszyć. najlepiej daj włosom odpocząć.
chronić na zime najlepiej mechanicznie czyli luźna wełniana(lub z tworzywa) oddychająca, ale chroniąca przed wiatrem czapka lub kaptur. z odżywek to polecałabym na własnym doświadczeniu z lekkimi łatwozmywalnymi silikonami np ziaja. silikon oblepia włosy i wiec rowniez chroni je przed czynnikami zewnetrznymi. no i żeby odzywić: olejowanie! duzo o olejach jest w temacie o zdrowych wlosach i pielegnacji loków. powodzenia
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Nika, na suche koncowki swietne jest serum z avonu
Skutecznie je regeneruje
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
silkon oblepia wlosy, a wiec obciaza, nie chroni, oblepia tak , ze po jakims czasei moze spowodowac wypadanie, w momencie checi farbowania, farba po prostu splywa z wlosa
oczywiscei wyjatkiem sa silkony roslinne, ale te raczej wystepuja w profesjonalnych kosmetykach fryzjerskich po lecie wlosy potrzebuja glebokiego nawilzania, wiec moze porady poszukac w tematach i tym wlasnie
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
A czy któraś z forumowiczek ma może rozeznanie w linii kosmetyków do włosów firmy oriflame - HairX Winter Care?
Są to kosmetyki przeznaczone do stosowanie w okresie zimowym. Zamówiłam szampon i odżywkę ale zastanawiam się czy dla włosów farbowanych będą ok? |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to nawet bez powodu, gorzej ze jak juz zaczne nosic czapki to juz jest po prostu jakas masakra nie idzie tego ogarnac jak by mnie prad porazil!! Jak bylam mlodsza to elektryzowaly sie przez caly rok, teraz juz na szczescie nie tak ciagle a wlasnie w tym okresie jesienno-zimowym. Znacie jakies sposoby??
Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2009-10-30 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda nie wszystkim włosom taka "dieta" służy ale myślę ze warto spróbować, dodam ze co roku miałam w zimie ten problem i właśnie zauważyłąmz e "skutkiem ubocznym" nie stosowania silikonów jest brak elektryzowania się ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec odstawienie tych silikonow bedzie na nic bo ja po prostu ich nie uzywam i w ogole mozna tego uzywac razem?
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec bardzo możlwie ze ich używasz, jeśli chodzi o Waxa to polecam waxa l'biotici i Beauty Formulas (znajdziesz w KWC) - oba nie maja slikonów
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aktualnie teraz myje w Timotei, a chcialabym sobie kupic ten Dove co teraz reklamuja, ze do 96% mniej rozdwojonych koncowek, bleee blee, gadanie ale warto sprobowac nie pamietam jak sie dokladnie nazywal. Czy on zawiera silikony?
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Specjalnie przejrzałam etykietę szamponu który ostatnio kupiłam i na jedno co zwróciłam uwagę to napis: " Bez składników pochodzących z ropy naftowej, siarczanów, SILIKONÓW, glikolu propylenowego, pegów". To jest szampon z serii kosmetyków Pat&Rub które jak reklamują sa w 100% z naturalnych składników. Postanowiłam zacząć stosować kosmetyki naturalne i na początek kupiłam właśnie szampon, krem do rąk i olejek do kąpieli. Dziewczyny zapach mają przecudny i utrzymuje się bardzo, bardzo długo , chyba to dlatego że mają w swoim składzie właśnie te wszystkie olejki naturalne a nie sztucznie dodane aromaty? A wracając do tematu to można kupić szampon bez silikonu
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tylko oblukac bo zaplanowalam kupic sobie na razie ten z Garniera albo Dove albo jeszcze taki jeden na elektryzowanie tylko kurcze zapomnialam nazwy |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja próbuje różnych rzeczy i nic....
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Pat&Rub to w Sephorach napewno można dostać
niektóre kosmetyki też można zamówiać na ☠☠☠☠☠☠☠
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
mi też by się coś przydało na te niesforne włosy...
jakieś takie wysuszone mam ostatnio
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w ogole wszedzie slysze tu i czytam ze tyle jest tych rodzajow Waxow
to ktory powinnam wybrac (mam wlosy tluste u nasady, przesuszone na koncach, lamliwe i lekko zniszczone ogolnie na dlugosci)![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- tu cos o elektryzowaniu wlosow, moze komus sie przyda ![]() http://www.forum.kobiet.pl/elektryzu...sy-t57887.html http://www.☠☠☠☠☠☠☠/newsy/a1846-Elektryzujace_wlosy Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2009-11-05 o 22:40 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis po raz pierwszy wyprobowałam oliwy z oliwek. Przed umyciem włosów potrzymałam ja na włosach ok 30 min i polecam
moje kruche i odpadające koncówki, nadal jeszcze są ale znacznie mniej ich odpadło niż zwykle zobaczymy co bedzie po kilku razach..... Edytowane przez maczek82 Czas edycji: 2009-11-05 o 22:53 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja właśnie też kupuję w tym sklepie internetowym co limette, tam też można sobie poczytać na temat firmy Pat&Rub, na temat ich kosmetyków, widziałam ekologiczne certyfikaty substancji z których robione są kosmetyki. Z koleżanką oszalałyśmy na punkcie maseł do ciała ten cudny zapach ona ma rozgrzewające o zapachu korzennym, a ja mam rewitalizujące o zapachu orzeźwiającej cytryny, które cudownie działa również na twarz.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze, że nie ograniczyli się tylko do sklepów Sephora. Bo dla mnie jechać tylko do jednego sklepu ponad 100 km nie ma sensu. A przecież chyba czasem można sobie zakupić kosmetyki z tej wyższej półki, gdyż mi się one bardzo podobają i jeszcze te piękne zapachy Pat&Rub.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
też jestem szczęśliwa że istnieje mozliwość zakupu kosmetyków przez internet,łatwo można sobie sprawic w ten sposób przyjemnośc, nie wyobrażam sobie kapieli bez aromaterapii olejkiem cynamonowym pat&rub, jestem chyba juz od niego uzalezniona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

) Oczywiście jestem świadoma tego, że skutkiem tego jest codzienne prostowanie, suszenie czy rozjaśnianie włosów farbą.
) ...ale już w na dniach wybieram się do fryzjera na blond pasemka. Mam dość długie włosy jakby co
.

i to nawet bez powodu, gorzej ze jak juz zaczne nosic czapki to juz jest po prostu jakas masakra
jak by mnie prad porazil!! Jak bylam mlodsza to elektryzowaly sie przez caly rok, teraz juz na szczescie nie tak ciagle a wlasnie w tym okresie jesienno-zimowym. Znacie jakies sposoby??
21.06.2014r.

wiec odstawienie tych silikonow bedzie na nic bo ja po prostu ich nie uzywam
wiec bardzo możlwie ze ich używasz, jeśli chodzi o Waxa to polecam waxa l'biotici i Beauty Formulas (znajdziesz w KWC) - oba nie maja slikonów