|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy wodę mineralną należy przegotować?
Dziewczyny wszędzie w necie są watki o wodzie do mycia twarzy jednak nigdzie nie znalazłam odpowiedzi czy wodę mineralną do mycia twarzy należy wcześniej przegotować czy można nią bezpośrednio przemyć twarz? Proszę o odpowiedź. Dodam iż moja cera jest nadwrażliwa i nie toleruje kranówki ani płynów micelarnych. Dziękuję
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy wodę mineralną należy przegotować?
Cytat:
Normalną mineralną wodą przemywacie twarz ? A jakiej firmy najlepiej ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przemywam, bo muszę. Moja cera jest nadwrażliwa i nie toleruje żadnych żeli, toników,płynów micelarnych i wód termalnych. Stosuję tylko i wyłącznie mleczko do demakijażu, które później przecieram płatkami nasączonymi wodą i na koniec krem. Stąd moje pytanie czy wodę mineralną należy przegotować wcześniej, ale już wszystko sprawdziłam na sobie i wiem, że akurat dla mojej cery lepiej jak wcześniej ją przegotuję. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że nie musisz jej gotować jeśli jest z butelki.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Nie chciałabym być niemiła czy coś, ale skąd to pytanie skoro sama się przekonałaś, że jeśli ją przegotujesz to nie ma problemów?:P
Wydaje mi się, że to jest własnie zależne od tego co toleruje skóra. Ja np przemywałam mineralną i nie gotowałam jej. Nie miałam problemów, ale tylko do czasu, później skóra zaczęła się strasznie wysuszać i całkowicie zrezygnowałam z mycia wodą. Używam tylko toników i żeli, na szczęście nie mam z tym problemu ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo najpierw zadałam pytanie, a że odpowiedzi nie było to postanowiłam zaryzykować. Boję się tej wody, ale czymś muszę zmyć pozostałości mleczka z twarzy. U mnie niestety nie sprawdzają się ani emulsje typu cetaphil czy physiogel, ani płyny młycelarne typu avene, bioderma czy LRP nie mówiąc już o tonikach czy jakichkolwiek żelach
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
No to jesli przegotowana nie wywoluje u Ciebie nic niepokojącego to masz odpowiedź
tylko, że może się zdarzyć tak jak w moim przypadku (czego oczywiście Ci nie życzę), może wybierz się do dermatologa? Może istnieją jakieś wspaniałe specyfiki :P
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze mogę odstawić wodę i nie zmywać niczym...
Edytowane przez Monika8508 Czas edycji: 2011-04-03 o 11:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

tylko, że może się zdarzyć tak jak w moim przypadku (czego oczywiście Ci nie życzę), może wybierz się do dermatologa? Może istnieją jakieś wspaniałe specyfiki :P