Samotność?????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 09:57   #1
Frona24
Raczkowanie

Samotność??????

Tak ostatnimi czasy przygladam się ludziom i sobie i zauważyłam, że coraz wiecej osób czuję się samotnych. Coraz wiecej ukrywa się za różnego rodzaju maskami. Niby każdy ma przyjaciół, jest otaczany w większym lub mniejszym stopniu przez ludzi którzy go lubią i kochają, ale coraz bardziej czują się oni samotni..... To chyba dlatego, że dziś coraz mniejszą uwagę przywiązuje się do okazywania uczuć, do bycia z kimś, a nie tylko wspólnego spędzania czasu???

Co o tym myślicie, pewnie piszę jak pomylona... hahaha
Frona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 10:45   #2
myycha
Rozeznanie

Dot.: Samotność??????

nie piszesz jak pomylona, masz 100% racji... w dzisiejszych czasach uczucia staly sie niemodne... ludzie albo sie boja uzewnetrzniac to co czuja, albo sie wstydza... a szkoda... bo przeciez kim jestesmy bez uczuc?
myycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 11:25   #3
Frona24
Raczkowanie

Smile Dot.: Samotność??????

W sumie ciekawa to sprawa, dzisiaj już tak wiele się mówi o tym, że dobrze jest okazywać uczucia a jakoś z tym ma coraz wiecej osób problem.... Moja babcia powiedziałaby, że to wina postępu technicznego....

A co Wy o tym sądziecie ???
Stary 2006-05-20, 14:59   #4
Nati02
Zakorzenienie

Rowniez czuje sie samotna mimo masy znajomych. Bo tak naprawde nigdy nie okazywano mi uczuc. Z rodzicamy nawet nie rozmawiam. Jedynie gdy to konieczne a w dodatku po sobie krzyczymy.
Brakuje mi takiej osoby, która powiedziałby mi, że jestem jej potrzebna..., że cieszy się, że jestem. Nie musi powiedziec, że kocha. Może okazać to w inny sposób.

Tak. Jestem samotna.
Stary 2006-05-20, 16:32   #5
AAgusiaczeK
Zadomowienie

GG do AAgusiaczeK

Mam rodzinę, przyjaciół, wielu znajomych, ale........tak to chyba racja, czuje się jakaś taka samotna, czegoś brak do pełni szczęścia...
Nie pisze tu o nowym samochodzie, kolczykach czy czymś w tym rodzaju..W tej pogoni zapominamy o okazywaniu uczuć...Buziak za smaczny obiad??? chyba chciałąbym takiego...usmiech za kupione w cukierni drożdżówki?? tak chciałabym...
Brakuje w dzisiejszych czasach takiego impulsywnego okazywania uczuć, nie tylko miłości, ale i sympatii..
Coraz wiecej z nas chodzi a raczej snuje się momentmi..błądzi myslami gdzieś indziej..moze w krainie szczęśliwośći???..

Zgadzam sie z autorka wątku i słowa z " Małego Księcia" są tu jak najbardziej trafne,że "Samotnym jest się także wśród ludzi"...

02.07.2006 wyjazd i.........koniec Wizażu (jeszcze kiedyś tu wrócę...)
AAgusiaczeK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 18:27   #6
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Rowniez czuje sie samotna mimo masy znajomych. Bo tak naprawde nigdy nie okazywano mi uczuc. Z rodzicamy nawet nie rozmawiam. Jedynie gdy to konieczne a w dodatku po sobie krzyczymy.
Brakuje mi takiej osoby, która powiedziałby mi, że jestem jej potrzebna..., że cieszy się, że jestem. Nie musi powiedziec, że kocha. Może okazać to w inny sposób.

Tak. Jestem samotna.
Jakbym czytała o sobie

Pozdrawiam
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 19:06   #7
Soledad
Raczkowanie

ludzie czuja sie samotni jak slabo znaja samych siebie. tak ostatnio przecytalam i cos w tym jest...
Soledad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 19:11   #8
AAgusiaczeK
Zadomowienie

GG do AAgusiaczeK

Cytat:
Napisane przez Soledad
ludzie czuja sie samotni jak slabo znaja samych siebie. tak ostatnio przecytalam i cos w tym jest...
Warto się nad tym zastanowić...może to i racja..
Pozdrawiam..

02.07.2006 wyjazd i.........koniec Wizażu (jeszcze kiedyś tu wrócę...)
AAgusiaczeK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 20:14   #9
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez różowiutka
Jakbym czytała o sobie

Pozdrawiam
Rowniez mocno ściskam
Stary 2006-05-20, 20:35   #10
rhapsody
Rozeznanie

macie racej dziewczyny, jeszcze kilka lat temu nie pomyslalabym tak o sobie-samotna osoba
mam znajomych, spotykamy sie z nimi, pelna komorka znajomych, pelna lista na gadu gadu
jednak kilka razy zlapalam sie na tym ze gdybym chciala spotkac sie z kims nagle, w nocy-zastanawialabym sie chwile kto to mialby byc....

pozdrawiam Was
rhapsody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 23:17   #11
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frona24
W sumie ciekawa to sprawa, dzisiaj już tak wiele się mówi o tym, że dobrze jest okazywać uczucia a jakoś z tym ma coraz wiecej osób problem.... Moja babcia powiedziałaby, że to wina postępu technicznego....

A co Wy o tym sądziecie ???
Ja okazuję uczucia, tak we mnie kipią, że nie mogę ich utrzymać w sobie.

Ale

dotyczy to zarówno tych dobrych i tych złych,
niestety, bo człowiek nie może się zamknąć na okazywanie selektywnie wybranych uczuć,
okazuję miłość całą sobą,
okazuję smutek, żal i samotność duszy całą sobą...
jak widać, to moje błogosławieństwo i jednocześnie przekleństwo.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 23:20   #12
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02

Tak. Jestem samotna.
Walcz, nie poddawaj się, wyjdź z tej swojej samotności. Ludzie to czasem takie zamknięte skorupy bez drzwi i okien, którymi może wpadać światło, mają dusze zamglone samotnością i żalem z nim związanym...cała sztuka, żeby otworzyć skorupę i wpuścić do niej trochę drugiego człowieka, a poza tym dbać o kontakty z nim, pielęgnować, bo inaczej zwiędną i znów skażą nas na samotność.
Stary 2006-05-20, 23:24   #13
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AAgusiaczeK
słowa z " Małego Księcia" są tu jak najbardziej trafne,że "Samotnym jest się także wśród ludzi"...
Bardzo często niestety na własne życzenie.
Ja mam cudownego człowieka przy boku, mojego przyszłego męża, ale przez Jego samotność przebić się jest bardzo trudno...nie dlatego że nikt nie próbuje, ale dlatego, że On sam w środku się na to skazuje,
bo co z tego, że ma dużo znajomych, że jest postrzegany jako wspaniały czlowiek, skoro w głębi siebie jest bardzo samotny?
Uwijam się jak mrówka, żeby wiedział, że jestem zawsze, dla niego, gdy tylko chce, jestem, czuwam, będę.
A ta samotność nie zawsze daje szczęście, choć do szczęścia, do pełnego kontaktu z ludźmi, paradoksalnie samotność jest nam potrzebna, jest punktem wyjścia.
Stary 2006-05-21, 07:14   #14
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez różowiutka
Jakbym czytała o sobie

Pozdrawiam

Pozdrawiam ciepło :
Stary 2006-05-21, 07:16   #15
Frona24
Raczkowanie

jednak kilka razy zlapalam sie na tym ze gdybym chciala spotkac sie z kims nagle, w nocy-zastanawialabym sie chwile kto to mialby byc....

pozdrawiam Was[/quote]

Każdy czasem mam z nas ten problem.....

Buziaki ciepłe
Stary 2006-05-21, 07:21   #16
Frona24
Raczkowanie

Chyba Coś w tym jest, że samotność wypływa od środka, być może dlatego, że boimy się odsłonić, pokazać jacy naprawde jesteśmy żeby nie zostać odrzuconym, skrytykowanym...
Stary 2006-05-21, 07:26   #17
201707171556
Konto usunięte

"Rowniez czuje sie samotna mimo masy znajomych. Bo tak naprawde nigdy nie okazywano mi uczuc. Z rodzicamy nawet nie rozmawiam. Jedynie gdy to konieczne a w dodatku po sobie krzyczymy.

Tak. Jestem samotna."
Te słowa bardzo pasują do tego co ja czuje...aż mi się łezka w oku zakręciła...

"Ludzie to czasem takie zamknięte skorupy bez drzwi i okien, którymi może wpadać światło, mają dusze zamglone samotnością i żalem z nim związanym...cała sztuka, żeby otworzyć skorupę i wpuścić do niej trochę drugiego człowieka, a poza tym dbać o kontakty z nim, pielęgnować, bo inaczej zwiędną i znów skażą nas na samotność."

Święte słowa...często sami skazujemy siebie na samotnośc, zamykamy się w sobie, odcinamy od świata, trzeba tego zaprzestać bo kiedyś może być za późno....
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 07:28   #18
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Durga
"Święte słowa...często sami skazujemy siebie na samotnośc, zamykamy się w sobie, odcinamy od świata, trzeba tego zaprzestać bo kiedyś może być za późno....

Świetne stwierdzenie, tylko czemu czasem takie trudne do wykonania???
Stary 2006-05-21, 07:46   #19
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frona24
Ehhh...gdybym ja to wiedziała nie czułabym się samotna...
Niestety mój kłopot polega na tym, że niby rozumiem istotę sprawy i wiem jak rozwiązać mój problem, ale nie potrafie się do tego zabrać....
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 08:18   #20
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Durga
Ehhh...gdybym ja to wiedziała nie czułabym się samotna...
Niestety mój kłopot polega na tym, że niby rozumiem istotę sprawy i wiem jak rozwiązać mój problem, ale nie potrafie się do tego zabrać....
Ja moze i potrafie, ale... nie potrafie okazywac uczuć. Staram sie ostatnio jak moge, ale jednak to jest jeszcze silniejsze ode mnie. Może pewnego dnia będzie inaczej...

Taverney
Stary 2006-05-21, 08:59   #21
gosiaska
Zadomowienie

Hmm postep techniczny - to tez może byc powód ...ludzie stają sie jak roboty -cyborgi bez serca...
Czy jestem samotna ?? na natury jestem chyba samotnikiem ale często mam chwile że watpie w ludzi i ich szczere zamiary dlatego stałam sie nieufna... chociaż mam przyjaciółke do ktorej wiem że mogę sie zwrocic ale dzisiejszy świat mnei tak wypaczył że nie wiem czy rzeczywiście jest moim przyjacielem... Chociaz bylo wiele sytuacjiw ktorych okazalo sie że tak jest ale pozostał we mnie taki dystans. Targają mną rózne odczucia
To prawda ludzie przybieraja maski żeby okryć wewnetrzna pustkę, która wnikliwi obserwatorzy i tak wybadaja - nic sie nie da na dłuższą mete ukryc. Ludzie juz czasmi udaja smiech - nie potrafia się normalnie cieszyc i okazywać uczuć
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 09:41   #22
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

tak cos w tym jest... ja najbardziej samotna czuje sie wsrod ludzi... ostatnio jakos to sie nasililo ze meczy mnie przebywanie z przyjaciolmi. zero zrozumienia z ich strony. zero uczuc. cenia calkowicie odmienne wartosci niz ja. przeraza mnie jak bardzo dla niektorych liczy sie wyglad zewnetrzny kasa itp i co najgorsze (moze dla was wydac sie glupie) malo kto docenia piekno jakie nas otacza prawie nikt nie spojrzy w gwiazdy w chmury zaczyma sie na chwile i przestanie myslec o glupotach... i mysle ze ot wszystko sprawia ze czuje sie taka samotna
mtlk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:44   #23
anka^^
BAN stały

Mam dużo znajomych, spotykamy się w szkole, jest fajnie, zabawnie ale... tylko przez chwilę, i tak naprawde nie czuje silniejszej więzi do nikogo. W domu kontakty także minimalne, zwlaszcza z ojcem ktorego cale dnie nie ma i gdy juz sie pojawi wieczorem to wydaje mi sie obcy. Kłótnie na okrągło, brak porozumienia. Tak naprawde to ja nawet nie mam pojęcia z kim bym mogła wyjść gdzieś, z kim bym chciała.

Samotność wydaje mi się, że tworzą ją lękki. Strach przed wyśmianiem, zbłaźnieniem się i różnymi sytuacjami. Lub też możliwość a konkretnie brak choćby wygadania sie przed kim kolwiek bo czujemy ze nikogo tak naprawde nie znamy. I unikanie towarzystwa prowadzi stopniowo do oddalania się od społeczności, zamykania się w sobie.

Prosze nie bić za głupie poglądy
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 14:11   #24
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frona24
Pozdrawiam ciepło :
Również pozdrawiam

P.S. anka^^ Twoje poglądy wcale nie są głupie- uważam tak samo
A jeśli chodzi o pierwszą częśc Twojego postu, to również mogę się pod tym podpisać. Z tą różnicą, że mój ojciec jest w domu często- reszta wypisz wymaluj....
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 15:09   #25
Little Angel
Wtajemniczenie

A ja sie samotna nie czuje Bywam sama-nawet dosc czesto,ale samotna bardzo rzadko.Mam niewielu znajomych,meza,ktory duzo pracuje,rodzicow mieszkajacych daleko-wiec niby malo wszystkiego.Jednego mam w nadmiarze-wiedzy,ze nawet w srodu nocy moge zadzwonic do przyjaciol(tych kilku prawdziwych kochanych)i powiedziec "tesknie"-i wiem ze zadno z nich nie powie"zadzwon rano,teraz spie".Maz daje mi odczuc,ze kocha-spontanicznie,ot tak wiec w moim zyciu nie ma teraz miejsca na samotnosc.
Tego i Wam zycze(choc trudno jest znalezc osoby,ktore sprawia,ze nasze zycie nabiera barw)
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 15:29   #26
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Little Angel
A ja sie samotna nie czuje Bywam sama-nawet dosc czesto,ale samotna bardzo rzadko.Mam niewielu znajomych,meza,ktory duzo pracuje,rodzicow mieszkajacych daleko-wiec niby malo wszystkiego.Jednego mam w nadmiarze-wiedzy,ze nawet w srodu nocy moge zadzwonic do przyjaciol(tych kilku prawdziwych kochanych)i powiedziec "tesknie"-i wiem ze zadno z nich nie powie"zadzwon rano,teraz spie".Maz daje mi odczuc,ze kocha-spontanicznie,ot tak wiec w moim zyciu nie ma teraz miejsca na samotnosc.
Tego i Wam zycze(choc trudno jest znalezc osoby,ktore sprawia,ze nasze zycie nabiera barw)
Dzięki za życzenia, mam nadziję, każdej z nas uda się znaleść takie osoby i szybko zapomnimy o tym jak teraz czujemy się samotne
Stary 2006-05-21, 15:31   #27
Frona24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka^^

Prosze nie bić za głupie poglądy

Nie będziemy bić, tylko przytulać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 17:15   #28
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frona24
Bo życie jest trudne i skomplikowane, jak ludzka dusza. Czasami pełna strachu i sprzeczych emocji...niewytłumaczalna , a to w ludzkiej duszy zaczyna się samotność.
Bo najpierw jesteśmy samotni sami dla siebie i to przeradza się na nasze kontakty z ludźmi...
cholernie trudno to zmienić, bo trzeba się przebić przez własną samotność.
Stary 2006-05-21, 17:18   #29
gosiaska
Zadomowienie

Śmutno mi wiem że nie warto sie mazac ale dzis sobie odpuszcze......
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 21:59   #30
Dzoli
Rozeznanie

GG do Dzoli

Samotni w tłumie

Jedna z wizażanek wspomniała o postepie technologi...to ja mam chyba podobne poglady w tej sprawie jak babcia tej wizazanki

Mimo ogromnej zeszy ludzi którzy mnie otaczaja czuje sie samotna

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości