|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Terapia ED - jak długo?
Cześć Wam wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapia ED - jak długo?
hej!
nigdzie nie jest napisane ile powinna trwac terapia..niektorym wystarcza pare miesiecy, niektorzy pare lat chodza i efektu nie widac. glownie zalezy to od naszej motywacji, czy tak naprawde CHCEMY wyzdrowiec. ja lecze sie od ponad dwoch lat, psycholog plus psychiatra, w miedzyczasie kilka razy szpital w tym jeden pobyt w wawie w ipinie i dopiero po tym czasie czuje ze wychodze na prosta!cierpliwosci, pracuj uczciwie nad soba a zobaczysz ze Twoje zycie zacznie sie zmieniac, i nie sugeruj sie czasem jaki POWINNA trwac terapia albo jak to wyglada u innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mroczna, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czyli dzialasz tak wg mnie: chce byc zdrowa ale nie chce przytyc...czyli NIE CHCESZ byc zdrowa, ale tak szczerze, ze wszystkimi konsekwencjami...niestety samemu trzeba do tego dojsc.zycze Ci by w Twoim przypadku bylo to szybciej niz w moim!kontynuuj terapie, o ile to jest Twoje decyzja a nie motywacja zewnetrzna, badz cierpliwa, pracuj, daj sobie pozwolenie do chwili slabosci, czy kroku w tyl jak to sie zdaza podczas terapii..mam nadzieje ze jestes pod opieka dobrego lekarza/psychologa, to tez wazne.3maj sie cieplo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jestem przykładem, że problemów o podłożu psychicznym związanych z ED można pozbyć się stosunkowo szybko. Zmieniłam terapeutę we wrześniu (terapia z poprzednim psychologiem nie pomagała, w zasadzie z tygodnia na tydzień było coraz gorzej). Z nowym terapeutą praca nad pozbyciem się moich chorych myśli trwała do listopada, a więc 3 miesiące.
Jednak nawet najlepszy specjalista nie zdziała nic, gdy sam zaintersowany będzie bronił się przed pomocą. Myślę, że olbrzymi udział w moim zdrowieniu miała moja mama. W każdej chwili mogłam z nią porozmawiać, to Ona wiele razy zastępowała mi psychologa. Nasze rozmowy były i są nadal bardzo szczere, tak jak rozmawia przyjaciel z przyjacielem. Wydaję mi się, że dobry kontakt z bliską osobą (mamą/tatą/partnerem itp.) jest tu nieoceniony. Ale, moim zdaniem, najgorszym rozwiązaniem jest uciekanie do półśrdoków, Zaleczenie jedynie objawów, bez głębszego rozpoznania ich przyczyn. Dlatego też zupełnie zbędny jest pośpiech w terapi. Nie skupiaj się na czasie, teraz nie to jest Tobie najbardziej potrzebne... Trzymam kciuki za Ciebie (i uwierz, że walkę z ED można wygrać, bo na pewno w każdej z nas drzemie siła, ktora jest w stanie zniszczyć to chore myśli ;*) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Simple wlasnie zauwazylam ze jestem z tego samego miasta co Ty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jaki miły zbieg okoliczności
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
moze odezwij sie do mnie na gg, , moj nr:8314210, nie ma sensu zasmiecac forum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.